Aktie-idé: Lille svensker med aggressiv forretningsmodel

Mange small cap virksomheder har været hårdt ramt under corona-krisen. Flere af disse virksomheder har været bygget op omkring høje forventninger, og derfor også større risiko. Når markedet falder, er denne type aktier ofte dem som derfor først fjernes fra porteføljen, hvor flertallet derfor enten søger ud af markedet eller mod mere sikre havne. En af dem som tog et større fald er SpectrumOne AB, tidligere kendt som TargetEveryOne, der herefter er steget siden starten af april. SpectrumOne udbyder en avanceret SaaS platform til datastyring, analyse og kommunikation, som gør det muligt for klienter at få nem og hurtig adgang til dataindsigt og visualisering kombineret med forskellige værktøjer og funktioner. De kategoriserer sig selv som en førende teknologivirksomhed indenfor digitale marketings-løsninger, som understøtter analyse, optimering og vækst, hvilket er en branche i stærk udvikling.

Hvorfor betale mere? Invester i aktier på eToro uden at betale kurtage >> Start nu

Skarp ung investor:  Dette indlæg er skrevet af Frederik Nikolajsen. Frederik laver aktieanalyser for invested.dk. Frederik Nikolajsen læser erhvervsøkonomi på Aarhus Universitet og fik i 2019 en tredjeplads blandt 52.000 deltagere i Børsens Aktiespil. Han vandt desuden førstepladsen i gruppen for aktive tradere under daytrader.dk

SpectrumOne har en aggressiv forretningsmodel, hvor vækst og udvikling er en stor faktor for deres plan om international ekspansion. Dette gøres især gennem strategiske opkøb og overtagelser, hvor man blandt andet ser de stærke virksomheder BizWell, Qbim og Cloud Explorer som de nyeste erhvervelser. Grundet den aggressive model er det nødvendigt at der er kapital, hvorfor man i april udmeldte en plan til indsamling af mellem 97,9 til 130,5 millioner SEK. Dette sker igennem udstedelse af tegningsoptioner til en kurs mellem 1,5 til 2 SEK, hvilket også viser at der er tiltro til at kursen vil ligge enten i dette niveau eller højere, når vi kommer til første tegningsperiode TO2 fra den 9-23 november 2020. Resten vil ligge fra den 19. februar til den 5. marts 2021. Hvis kursen ikke ligger over niveauet 1,5 til 2 SEK til november, vil mange højst sandsynligt ikke anvende deres option, og derved vil de ikke kunne indsamle den planlagte kapital. Ledelsen vil derfor gøre alt for at holde casen attraktiv og kursen så høj som muligt. Derfor ser jeg også fine kortsigtet muligheder for en højere kurs.

En af de ting som er væsentlige omkring SpectrumOne, er deres kommunikation. Her har der især over det seneste halve år været et stærkt nyhedsflow, hvor man blandt andet ser CEO Hosni Teque-Omeirat ofte give opdateringer på blandt andet forhandlinger og potentielle muligheder. Hosni anskaffede sig desuden den 17. april 1.3 millioner aktier, hvilket også indikerer en stærk tiltro til casen. Der er derudover også et stort aktienetværk på Facebook, hvor man ser flere, som er meget engageret i casen, dagligt lave forskellige oplæg med mange positive kommentarer. Hvis man dog ser lidt psykologisk på tingene, så elsker vi at høre, hvis andre gør som os selv, selvom faktum er, at vi måske burde se mere kritisk på tingene. Det kan dertil medføre at mange nye medlemmer hurtigt kommer til at føle FOMO, hvor man er bange for at gå glip af en gevinst. Derfor køber man sig egentligt bare ind uden selv at sætte sig grundigt ind i virksomheden, hvilket jeg opfordrer til at gøre.

SpectrumOne på en dagsgraf

Hvis man undersøger den seneste kvartalsrapport, så ses det, at SpectrumOne har haft en positiv udvikling i indtjeningen. Omsætningen har været mindre Q1 2019, men det skyldes især omstrukturering, hvor blandt andet omkostningerne har haft et stort fokus. Her har man i forrige år haft problemer med at finde den optimale forretningsmodel, og derfor har man haft en negativ bundlinje. Her ser man dog nu indikationer på, at virksomheden er på rette spor, og at den nuværende forretningsmodel virker. I forhold til kursen, ser man en positiv trend, hvor prisen på nuværende tidspunkt er baseret på høje forventninger med stor risiko. Kursen er det seneste år steget med over 100%, hvor man ser stor volatilitet og høj handelsvolumen dagligt. Det kan skyldes at mange anvender den til daytrading, hvorfor vi ofte kan se større fald og stigninger over små perioder.

Hvorfor betale mere? Invester i aktier på eToro uden at betale kurtage >> Start nu

Konklusion

Jeg mener, at SpectrumOne har store muligheder for at stige markant de næste par år, herunder også kortsigtet. Der ses mange forskellige triggere fremadrettet, hvor der blandt andet er meldinger om dialog med en stor europæisk potentiel partner. Den har dog som nævnt høj risiko og er samtidigt meget volatil, hvorfor jeg opfordrer til, at man laver sin egen analyse af casen. Derudover ser man stadigvæk en stor usikkerhed omkring udviklingen af COVID-19 og dens påvirkning på de kommende kvartaler, hvilket er en faktor at have i mente.

Jeg ejer selv aktier i SpectrumOne


Advarsel: Aktiemarkedet kan gå sidelæns i de næste mange år

Aktiemarkedet har haft nogle store udsving i de seneste måneder, og det kan være et forvarsel om, at de brede indekser – som for eksempel det store tyske DAX-indeks – kan stå foran en sidelæns bevægelse, der kan vare i mange år. Det kan gøre investering i brede indeks-ETF’er til en meget kedelig affære i de kommende år.

Hvorfor betale mere? Invester i aktier på eToro uden at betale kurtage >> Start nu

Det er konklusionen i nedenstående video-analyse af professionel investor fra minagro.dk, Peter Arendt, der vurderer DAX ud fra teknisk analyse.

I virkeligheden er situationen ikke unik. DAX gik også sidelæns i en bred formation i perioden fra 1996 og helt frem til 2012, så hvis man havde investeret i en bred DAX-ETF i den periode, så havde man ikke haft meget at glæde sig over.

Hvis man tror på analysen, så skal man som investor i stedet lede efter stærke enkelt-aktier, hvis man vil hente sin langsigtede profit. Du kan se hele videoen herunder sammen med Peter Arendt konkrete aktieanbefalinger som medlem af invested.dk.

Du kan se hele videoen samt aktie-anbefalingerne som medlem af invested.dk. Du kan også få personlig aktie-coaching med Peter Arendt.


Investor: Aktiemarkedet giver ikke længere mening. Eller hvad?

Af Peter Arendt, professionel investor og investeringsmentor, minagro.dk

Der er et kendt ordsprog inden for trading, investering og spekulation, jeg lærte som noget af det første, den gang jeg efter færdiguddannet Cand. Merc’er blev ansat som trader på Århus Oliefabrik for præcis 20 år siden. Folk handler, investerer og spekulerer ikke ud fra, hvad de ved lige nu. De gør det ud fra, hvad de forventer af fremtiden. Og fremtiden kan sjældent leve op til forventningerne.

Hvorfor betale mere? Invester i aktier på eToro uden at betale kurtage >> Start nu

Peter Arendt: “Der er ikke meget der giver mening på de finansielle markeder i de her dage. Vi har oplevet et stigende aktiemarked under den største sundhedskrise i nyere tid. Og minsandten om ikke aktiemarkedet nu falder igen, efter at store dele af verden er begyndt at åbne op. Det er en besynderlig situation, som jeg dog alligevel vil forsøge at forklare kort og uden det helt store empiriske grundlag. Blot ud fra sund fornuft”.

Køb på rygter og forventninger – sælg på facts. Det er netop den situation, vi står med på aktiemarkedet. Aktiemarkedet er ikke gået op siden starten af marts måned, fordi verdensøkonomien er blevet bedre. Aktierne er gået op, fordi at investorerne har forventet at verden snart igen vil blive god. Men bliver den så det lige foreløbigt. Eller rettere, kommer verdensøkonomien ligeså hurtigt på fode, som investorerne har forventet? Svaret fik vi formentlig onsdag aften og svaret er nej.

Onsdag aften meddelte den amerikanske centralbank, FED, nemlig, at en genoprejsning efter coronakrisen kan tage mange år. Langt flere år, end hvad investorerne formentlig havde forventet. Det er netop grunden til at aktiemarkedet nu falder igen.

Hvorfor har aktiemarkedet været stigende midt i corona

Jeg tror, at mange mennesker har kedet sig derhjemme hen over nedlukningsperioden. Det har blandt andet fået dem til at kaste sig over investering i aktier. Det har jeg kunnet mærke. Jeg har fået et stort antal henvendelser fra helt almindelige mennesker, endda politisk engagerede mennesker helt ude på den yderste venstrefløj, altså anti-kapitalister, der synes at spekulation i aktier er nyt og spændende for dem. Ja man kan fristes til at sige, at den her krise ikke kun har ændret på verdensøkonomien, den har også ændret på mennesker.

Få nøjagtig det, du betaler for med kurtagefri aktieinvestering >>> Gå til eToro

De seneste måneders optur på aktiemarkedet har således i høj grad været båret af små og nye private investorer, og det er faktisk en rigtig god nyhed. For hvem er bedst til at passe på ens egne penge? Det er man naturligvis selv. Og med en lille smule viden om, hvad det er der driver aktiemarkedet, og hvordan du som investor skal forholde dig til risiko og afkast, så kan du selv gøre det langt bedre end hvad banker, investeringsforeninger og alle muligt andre kan. Det er ovenikøbet også meget billigere selv at investere, end at lade andre tage ansvaret. Du sparer en masse omkostninger.

Hvem betaler regningen?

Problemet er blot, at de investorer, der har købt aktier op under krisen uden viden om markedskræfter og risikostyring, samt muligheder for afkast, kan blive de samme investorer, der sælger ud i panik og som dermed kan sætte gang i den næste nye nedtur, når den en dag kommer.

For nedturen kommer, og den kommer måske snart.

For aktiemarkedet, symboliseret ved det ledende tyske aktieindex, DAX30, står i de her dage overfor en meget afgørende beslutning. Skal vi op over de historiske rekorder fra februar måned, inden verden gik af lave? Eller skal aktiemarkedet nu igen nedad? Det må tiden naturligvis give os svaret på. Samtidig hersker der ikke nogen tvivl om, at der er mange investorer, der vil sælge deres aktier her oppe omkring toppe og historiske kursrekorder fra februar måned. Med lidt sund snusfornuft, så giver det også god mening. For hvem kunne forestille sig et aktiemarked, der fortsat skal buldre derud af, nu hvor verden har været lukket i så lang en periode og nu hvor der er gjort et enormt stort indhug i statskasser. Der kommer en regning der skal betales, før eller siden. Det var netop det, den amerikanske centralbank forsøgte at meddele markedet onsdag aften.

Hør Peter Arendt uddybe sine synspunkter på gratis webinar på onsdag. Peter Arendt tilbyder blandt andet også aktiecoaching til private investorer.

Det store tyske DAX-indeks på en dagsgraf. Opturen har været massiv. Men har den været for optimistisk?


Professionel investor: I bedste fald går markedet sidelæns

Det danske trader og investor Peter Arendt fra minagro.dk har med stor præcision kaldt tidligere kriser – både i aktiemarkedet generelt, samt i enkeltaktier.

Lige nu ser Peter Arendt meget stor usikkerhed i aktiemarkedet, og han tror ikke på, at vi står foran en stor aktiefest.

”Jeg ser simpelthen ikke en reel mulighed for, at vi får en ny aktiefest lige nu og her, der er simpelthen for mange faktorer, der signalerer ar vi vi stadig står i en krisesituation,” sagde Peter Arendt under et live webinar hos invested.dk den 23. april. (Se uddrag nederst)

”I bedste fald ser vi et aktiemarked, der konsoliderer i store bevægelser sidelæns i lang tid. Men jer ser en overvejende sandsynlighed for, at aktiemarkedet skal ned igen fra nuværende niveau”.

Hvorfor betale mere? Invester i aktier på eToro uden at betale kurtage >> Start nu

Hvis man allerede er stort eksponeret i aktiemarkedet, er der, ifølge Arendt, god grund til at overveje, hvor meget man kan tåle at tabe.

”Man skal gøre op med sig selv, hvad man er villig til at tabe i kroner og ører. Vi står i en eget usikker situation, og det er i hvert fald ikke tidspunktet til at gå all-in i aktier nu og her”

Det betyder dog ikke, at alt er skidt, for der kan sagtens være gode aktier imellem undestreger Peter Arendt, der for eksempel nævner Ambu-aktien som en mulighed.

”Der vil være aktier, der kan stige, og der er sikkert også aktier, du allerede har i porteføljen, der vil stige fint i de næste par år”.

Se en lille del af webinaret med Peter Arendt herunder. Du kan se lignende live webinarer hver med børseksperter hver uge hos invested.dk – det er gratis.

Det er muligt at få personlig sparring og gennemgang af sine aktieportefølje med Peter Arendt her.


Markedet bliver nødt til at forholde sig til den manglende profit

Aktiemarkedet er meget skrøbeligt. Det mener Andreas Steno Larsen, der er markedsstrateg hos Nordea. Synspunktet kom frem på en webinar den 22. marts hos invested.dk.

”Det ser ud til, at vi skal have et kæmpe fald i virksomhedhederne indtjeningsevne bredt set. Det er helt uhørte tal,” sagde Andreas Steno Larsen, der også mente, at centralbankernes kræfter til at løfte markedet på et tidspunkt ikke længere er nok.

”Med så dårlig en indtjeningsvækst, så tror jeg simpelthen ikke, at der er noget at gøre for centralbankerne. De kan ultimativt ikke redde markederne for på en eller anden måde at skulle forholde sig til den manglende profit,” uddybede han.

Hør dele af webinaret herunder. Du kan se nye live webinarer hver uge som gratis medlem af invested.dk.

 


Storinvestor Lars Tvede er optimistisk på den lange bane: Her køber jeg.

Den danske finansmand, iværksætter og storinvestor Lars Tvede har et overordnet optimistisk syn på aktiemarkedet på den lange bane. Også selvom aktierne er dykket voldsomt i de seneste uger på grund af udbredelsen af coronavirus.

Under et webinar hos invested.dk (torsdag den 2. april) understregede Lars Tvede, at han er på udkig efter at købe op i aktiemarkedet, når det store amerikanske indeks kaldet S&P 500 dykker ned i området mellem 2150 USD og 2400 USD.

Hvorfor betale mere? Invester i aktier på eToro uden at betale kurtage >> Start nu

Lars Tvede tvivler nemlig på, at aktiemarkedet generelt skal ret meget længere ned, og det betyder, at prisen på mellem 2150 USD og 2400 USD efter Tvedes mening er god i forhold til at købe brede ETF’er i de brancher, man er interesseret i. Det kan for eksempel være ETF’er, der dækker store amerikanske tech-virksomheder, eller virksomheder, der ikke er så afhængige udendørs-liv, for eksempel Amazon.

Man kan læse i denne artikel, hvordan man leder efter ETF’er.

Lars Tvede har hidtil formået at time sine køb i aktiemarkedet meget præcist i forhold til den nuværende krise. Det kan ikke mindst ses på nedenstående billede, hvor vi har indsat Lars Tvede køb og salg i aktiemarkedet i de seneste dage.

På ovenstående graf har vi indsat Lars Tvedes køb og salg i aktiemarkedet i forhold til det store amerikanske indeks S&P 500. Lars Tvede er eksponeret i ETF’er.

Lars Tvede er uddannet ingeniør, økonom og derivatives trader. Gennem sin karriere har han stiftet og finansieret en række virksomheder inden for primært informationsteknologi og finansvæsen. Han har desuden skrevet 16 bøger om bl.a. markedsanalyse, nationaløkonomi, entreprenørskab, fremtiden og vestlig civilisation.

Hvorfor betale mere? Invester i aktier på eToro uden at betale kurtage >> Start nu

Se dele af webinaret fra invested.dk herunder. Man kan se flere webinarer i deres fulde længe ved at melde sig ind hos invested.dk og tilmelde sig flere webinarer, hvor eksperter fortæller om aktiemarkedet her og nu.

 

 


Coronavirus: Aktierne stiger, men der kan komme endnu et ryk ned

I de seneste dage er aktiemarkedet steget kraftigt oven på de første meget markante fald i forbindelse med udbredelsen af corona-virus i hele den vestlige verden. I nedenstående video analyserer Michael Friis Jørgensen situationen lige nu på aktiemarkedet (26. marts 2020). Michael Friis Jørgensen er aktiechef hos Alm. Brand, og er en af Danmarks mest benyttede analytikere.

Michael Friis Jørgensen mener, at det er sandsynligt, at vi får endnu en tur ned i aktiekurserne, før markedet stabiliserer sig. Den risikovillige investorer kan dog godt lede efter solide aktier i dette miljø.

Michael Friis Jørgensen afholdt nedenstående webinaret for invested.dk den 26. marts 2020 kl. 13:00. På invested.dk har vi hver uge gratis live webinarer for alle private investorer, hvor man kan logge ind og lære mere om det aktuelle aktiemarked eller forberede sine strategier.

I forbindelse med udbruddet corona-virus, har Alm. Brand desuden skabt en side, hvor investorer kan følge udviklingen i aktiemarkedet i forbindelse med udbruddet. Siden hedder Investering og coronavirus.


Professionel investor: Pas på pengene lige nu i aktiemarkedet!

Professionel investor Peter Arendt fra minagro.dk ser bekymrende tegn i aktiekurserne i disse uger. I et interview med invested.dk i går, den 5. marts 2020, gennemgik han aktiekurserne ud fra såkaldt teknisk analyse. Du kan se hele video-interviewet i bunden af denne artikel.

Aktiemarkederne over det meste af verden er ramt hårdt i disse dage. De store fald er udløst af den såkaldte corona-virus, der har lukket industrien, service-sektoren og turismen over store dele af verden. Og meget tyder på, at den negative udvikling ikke er overstået endnu.

Hvis du vil lære mere om Peter Arendt og hans metoder, kan du booke en privat skypesession med ham her. Du kan også læse mere om, hvordan du kan investere i et faldende marked her.


Corona-virus og aktier. Hvor skal vi hen?

Hvordan bliver aktierne påvirket af corona-virus i de næste måneder? Andreas Steno er markedsstrateg hos Nordea, og i dette video-interview hos invested.dk giver han sit syn på udviklingen.

Den frygtede coronavirus er i fuld gang med at sprede sig fra Kina og til resten af verden, og udviklingen har i de seneste dage sendt chokbølger igennem aktiekurserne med kolossale fald til følge. Også i Danmark.

Andreas er markeds- og valutastrateg hos Nordea, og han følger virusudbruddet tæt i forhold til børserne.

Også danske virksomheder er nemlig begyndt at mærke konsekvenserne med både svigtende leverancer, men også svigtende ordre. Hele udviklingen truer i værste fald med at kaste verden ud i recession – en tilstand, der allerede var tæt på før virus-udbruddet.

Man kan deltage i mange flere webinarer om aktie og aktiemarkedet på invested.dk, hvis man er gratis medlem.


Screening af indeksbaserede ETF´er

Med tusindevis af udenlandske indeksbaserede ETF´er (Exchange Traded Funds) at vælge i mellem, kan det føles som lidt af et mareridt at skulle finde netop den eller de fonde man skal investere i.

Nedenfor gennemgås forskellige måder, hvorpå man kan screene fondsmarkedet for de billige indeksfonde. Screenerne kan effektivt anvendes til at søge efter egnede fonde på markedet f.eks. inden for en bestemt region, omkostningsniveau, om de udbetaler udbytte eller ikke mv. Når man har fundet nogle potentielle investeringskandidater kan man eventuelt se nærmere på hvordan fondene har klaret sig i forhold til andre konkurrerende fonde på markedet og undersøge de enkelte fondes Centrale Investorinformation. Af informationen kan man bl.a. læse mere om hvordan fonden er struktureret, fondens resultater i forhold til benchmarkindeks og omkostningsniveau.

 

SaxoInvestor
demoudgaven af Saxo Banks SaxoInvestor platform kan man finde en ETF screener, hvor man kan søge på specifikke lande, på omkostninger, på afkast, på ratings mv. Der findes endvidere prædefinerede lister for Aktier, obligationer, nye markeder og globale aktier. Er man på udkig efter ETF´er, som er godkendte til investering på en aktiesparekonto kan man på SaxoInvestor demoplatformen se en liste, der viser disse. Listen er dog ikke helt udtømmende.

Man kan ikke nødvendigvis finde alle fonde i demoudgaven. Er man kunde har man adgang til mere information om de enkelte fonde og kan læse Saxo Banks analytikeres forslag til hvilke ETF´er, der kan være værd at kigge nærmere på .

Man kan handle et meget stort antal ETF´er hos SaxoInvestor uden at betale minimumskurtage.

 

Nordnet
Man kan via Nordnets hjemmeside eller via Nordnets handelsplatform søge efter potentielle ETF´ er.  Man kan finde søgefunktionen til ETF´er her.

Det er muligt at filtrere søgningen på fondstyper fx aktier eller renter, på regioner, på udbydere og hvorvidt fonden udbetaler udbytte eller er akkumulerende. Man kan også søge på om fondene er bæredygtige og man kan søge efter fonde som f.eks. har fravalgt at investere i sort energi, tobak, våben mv. Nedenfor ses en søgning på ETF´er som er eksponeret mod USA og Nordamerika, hvor søgningen er sorteret efter laveste årlige omkostninger. Man kan ligeledes sortere på fx afkast. Bl.a. kan det ses, at de årlige omkostninger i disse fonde er helt nede på 0,04% om året.

 

Søgning efter indeks ETF´er med eksponering mod USA, som er sorteret efter laveste årlige omkostninger først. Tryk på billedet for at forstørre det.

Man kan i alt handle ca. 1600 ETF´er hos Nordnet til en lav kurtage. Desuden er det muligt at undgå at betale købskurtage for et udvalgt antal ETF´er fra iShares og Xtrackers via Nordnets månedsopsparing. Læse mere om dette i vores anmeldelse af Nordnet her.

 

Morningstar Danmark
Morningstar besidder omfattende information om alle investeringsfonde på markedet og gør det let at sammenholde disse. Link til Morningstars ETF screener med filtre findes her.

Som det ses af billedet nedenfor kan man bl.a. søge på regioner, på udbydere og forvaltningsstil (skal angives som passiv). Tryk på “Vis mere” i bunden til højre for at få flere valgmuligheder. Herefter kan man under fx ETF Structure bl.a. sortere efter om fondene skal være syntetisk eller fysisk replicerende. Under Udlodning kan man vælge om fonden skal være udbyttebetalende eller akkumulerende (Vækst).

 

JustETF.com
Den engelsksprogede hjemmeside JustETF.com indeholder en masse relevant information især om europæisk baserede ETF´er. For at screene ETF markedet efter specifikke fonde skal man klikke på ETF Search i toppen af hjemmesiden. Herefter får man et væld af valgmuligheder. Eksempelvis kan man vælge aktivklasse såsom Equity, hvis det er aktiebaserede ETF´er man leder efter. Dernæst kan man vælge region f.eks. World. Man kan også vælge om man vil se udbyttebetalende eller akkumulerende fonde, hvorvidt de er syntesiske eller fysiske og meget mere.

Nedenfor er vist en søgning hvor kriterierne Equity, World og akkumulerende er valgt, hvilket resulterer i et resultat på 123 forskellige fonde, som vises med laveste omkostninger først (kolonnen TER in % p.a.). Man kan fx også se hvor store de enkelte fonde er, altså hvor meget der samlet set er forvaltet (Fund Size) eller hvilket afkast fondene har givet. Man kan klikke videre på de enkelte fonde og nærstudere disse. Man kan aflæse fondens ISIN, så man med denne kan søge efter fonden på sin handelsplatform. Ved at bruge netop ISIN er man sikker på man får fat i den rigtige fond. Mange fonde ligner som nævnt hinanden navnemæssigt og det er f.eks. ikke altid lige let at se, om fonden er udbyttebetalende eller akkumulerende.