Analyser & meninger

AvaTrade – Sådan fungerer platformen til trading og investestering

AvaTrade er en broker baseret i EU, med en licens i Irland, der har tilbudt CFD-handel på verdensplan siden 2006. Placeringen og licensen i Irland betyder, at AvaTrade også opfylder alle lovkrav i forhold tilbyde brokervirksomhed til danske borgere.

AvaTrade giver dig mulighed for at handle CFD’er på forskellige typer aktiver til konkurrencedygtige priser. Der er flere gode grunde til at overveje Avatrade:

  • Deres web-handelsplatform er meget brugervenlig, hvilket gør det nemt for nybegyndere at komme i gang.
  • Du har adgang til en gratis demokonto, så du kan udforske platformen uden at risikere dine penge.
  • Avatrade tilbyder et bredt udvalg af produkter til konkurrencedygtige priser.
  • Du kan bruge gearing og short-salg via CFD-produkter.
  • Detailinvestorer er beskyttet af EU’s regler for investorbeskyttelse, herunder negativ saldo-beskyttelse.
  • Derudover er der irsk lovgivning, der dækker tab i forbindelse med brokeren.
  • Du kan enten oprette en konto her eller læse mere i vores dybdegående anmeldelse af denne broker nedenfor.

Du kan åbne en konto hos AvaTrade her og komme i gang med det samme.

Hvem er AvaTrade

AvaTrade, med hovedkvarter i Irland, har tilbudt handel med CFD-produkter siden 2006. De opererer som et investeringsselskab og har en europæisk licens, som reguleres af Central Bank of Ireland i overensstemmelse med irsk lovgivning. Derudover har AvaTrade licenser, der tillader dem at levere deres tjenester på globalt plan – også i Danmark. I øjeblikket har AvaTrade over 400.000 registrerede tradere verden over, der udfører mere end 3 millioner handler hver måned.

De webbaserede handelsvindue

Avatrades WebTrader er en brugervenlig, webbaseret handelsplatform, som er blevet udviklet med fokus på enkelhed. Som vist på billedet ovenfor, er denne platform både intuitiv og informativ, hvilket gør den velegnet til både nybegyndere og erfarne handlende.
Platformen er struktureret i moduler og tilbyder en fast, overskuelig layout, men samtidig har du mulighed for at trække graferne ud i separate vinduer, hvilket giver dig et effektivt overblik over prisudviklingen for analytiske formål.

I venstre side af skærmen finder du en burgermenu øverst, markeret med tre streger. Her kan du tilgå forskellige kontooplysninger og åbne nye konti, herunder konti i forskellige valutaer, MT4/5 eller demokonti.

Lige under “Trade” kan du få adgang til kurslisterne, hvor du kan foretage handler og finde information om de individuelle instrumenter, såsom aktier, valutakryds, indekser eller råvarer. Der er også forskellige lister baseret på aktuelle tendenser, som hjælper dig med at holde øje med, hvad der bevæger sig mest på markedet. Længere nede kan du klikke på forskellige aktivtyper for at finde præcis de instrumenttyper, du er interesseret i at følge. Du kan også foretage søgninger efter enkeltinstrumenter ved hjælp af både forkortet og fuldt instrumentnavn. Øverst finder du en favoritliste, som du kan tilpasse efter dine præferencer ved at tilføje instrumenter til listen ved at klikke på stjernen til højre under hvert instrument.

Grafvinduet med burgermenuet helt oppe øverst til venstre

Under “Positions,” det tredje ikon, kan du finde dine åbne positioner (antallet af åbne positioner vises på ikonet), se den aktuelle status, ændre stop-loss og take-profit niveauer samt lukke dine positioner. Længere nede finder du “Orders,” hvor du kan se dine inaktive ordrer, og “History,” hvor du kan se en oversigt over tidligere realiserede positioner.

Derudover giver platformen adgang til en bred vifte af tjenester, såsom tekniske signaler, nyheder, nøgletal og anbefalinger. Du kan også få adgang til Avatrade Academy, som tilbyder undervisningsvideoer og tekster om handel og markedsfunktioner. Endelig kan du åbne en live chat ved at klikke på chat-ikonet nederst til venstre på skærmen.

I toppen af platformen, som vist på billedet ovenfor, kan du følge vigtige nøgletal, der vedrører din handel og konto. Disse omfatter din saldo (balance), tilgængelig margin (Free margin), brugt margin, løbende gevinst og tab fra åbne positioner, egenkapital og Margin Level. Margin Level er det afgørende nøgletal, der indikerer forholdet mellem den brugte margin og din egenkapital. Hvis Margin Level er under 100%, kan du ikke åbne nye positioner, og når det falder under 50%, vil dine åbne positioner automatisk blive lukket.

Sådan sælger og køber du

Når du klikker på “Trade” i venstre side, åbnes adgangen til forskellige kurslister, og du har også mulighed for at søge efter et specifikt instrument (f.eks. aktier, index, forex eller råvare) ved at indtaste navnet eller shortnavnet. Herefter vælger du det relevante instrument og beslutter, om du ønsker at købe (gå long) ved at klikke på “Buy” eller sælge (gå short) ved at klikke på “Sell.” I højre side vises et ordrebillede for det valgte instrument.

I “Order Entry” angiver du antallet af enheder, f.eks. antal aktier, hvis det er aktier, du handler. Hvert instrument er også udtrykt i lots (kontrakter). Margin Impact angiver det krævede marginkrav i den valuta, din konto er denomineret i, i forhold til det valgte antal enheder. “Value” repræsenterer den eksponering, din position har. Hvis du for eksempel handler SP500, er marginkravet 5% af den eksponering, du ønsker at have. For 1 lot SP500 er eksponeringen ca. 4465 USD med et tilsvarende marginkrav på ca. 220 USD. Vær opmærksom på, at afregningen sker i den valuta, din konto er denomineret i. Hvis din konto for eksempel er i EUR, vil et instrument handlet i USD blive omregnet til EUR. Platformen viser også det aktuelle spread og gearingen (Leverage) for instrumentet.

Under “More options” har du mulighed for at indstille yderligere parametre i forbindelse med din handel. Du kan angive et “Take Profit” (TP), som automatisk lukker din position, når kursen når et bestemt niveau, hvilket giver dig mulighed for at sikre din fortjeneste. Du kan også implementere risikostyring ved at angive en “Stop Loss” (SL), der automatisk lukker din position på et foruddefineret niveau, hvis kursudviklingen går imod dig. Både TP og SL kan angives som et kursniveau eller som en bestemt resultatværdi i den valuta, din konto er denomineret i.

Hvis du markerer “Execute when Price Hits” har du mulighed for at indtaste en ordre i markedet, som vil blive udført, når kursen når et bestemt niveau. Denne ordre kan placeres både over og under den aktuelle kurs, og du kan også angive en specifik udløbsdato for ordren.

I “Instrument details”-fanen i ordrevinduet finder du oplysninger om Lot Size og det tilhørende minimum Trade Size. I samme fane øverst kan du se, hvordan Avatrades andre kunder er positioneret i instrumentet, valutaen, spreadet, gearingen og marginkravet. Du kan også se de renteomkostninger, du skal betale, opdelt pr. år, for både lange og korte positioner.

Kontostyring

I den øverste venstre sektion, kaldet “My Accounts,” finder du en omfattende oversigt over alle dine konti ved at klikke på “burgermenuen.” Her har du mulighed for at åbne nye konti, herunder valgmuligheder som forskellige valutaer, MT4 eller MT5 samt demokonti. Du har også funktioner til at generere rapporter og kontoudtog (Account Statements) for valgfrie tidsperioder. Herfra kan du ligeledes administrere indbetalinger og overføre midler mellem dine forskellige konti. Hvis du ønsker at foretage en udbetaling, kan dette gøres under “Withdraw.”
Alt i alt kan man konkludere, at Avatrade Webtrader fungerer problemfrit med sin enkle og brugervenlige grænseflade. Når du har åbnet en rigtig konto, får du som standard en MT4-konto, som du kan handle på både i Webtrader og i MetaTrader 4-platformen, som vi vil beskrive nærmere nedenfor.

Som et supplement til Webtrader er der også en mobilbaseret version ved navn AvatradeGO, som er tilgængelig både på Android- og iOS-enheder. Derudover giver AvaTrade adgang til tredjepartsplatformene MT4 og MT5. Der er også mulighed for copytrading via Duplitrade-platformen. Endelig tilbyder AvaTrade AvaOptions for de mere erfarne og avancerede handlende. De forskellige tilgængelige muligheder vil blive uddybet nærmere nedenfor.

Grafvinduet

Standardvisningen af grafen ses normalt nederst på skærmen. Hvis du synes, at grafen er for trang og ønsker at gøre den større, har du mulighed for at trække den op og justere størrelsen efter din præference. Derudover kan du opdele grafen i to separate dele, der vises ved siden af hinanden. Dette kan være med forskellige tidsrammer eller indikatorer. For at gøre dette, skal du sørge for, at du ikke har valgt “synchronize” for graferne, og du skal fjerne markeringen i samme boks, hvor du vælger flere grafer.

Hvis du ønsker at maksimere en enkelt graf på skærmen, kan du klikke på de to pile øverst til højre på grafen. Dette giver dig mulighed for at vise op til fire grafer samtidigt. Alternativt kan du klikke på den lille firkant ved siden af instrumentnavnet til venstre for at flytte grafen til et selvstændigt vindue, som du for eksempel kan vise på en ekstern skærm. Du har mulighed for at åbne flere grafer med forskellige tidsrammer for det samme instrument eller for forskellige instrumenter.

Grafvisningen er normalt tilknyttet de instrumenter, du klikker på i kurslisterne. Hvis du har flere grafer åbne, vil den aktive graf, som instrumentet vises på, blive omkranset af en boks.

Du kan vælge forskellige tidsperioder fra 1 minut op til 1 måned på grafen, og der er tilgængelige kursdata for op til 8 år tilbage i tiden.Grafen kan præsenteres med tre forskellige visningsformer: som såkalkdte stearinlys (candles), som bjælker (barer) eller som linjer. Hvis du ønsker at have relevante niveauer for hver stearinlys og eventuelle tilføjede indikatorer i en lille boks, kan du aktivere en krydslinje (crosshair) til musemarkøren.

Der er en imponerende samling af ikke færre end 90 forskellige indikatorer til rådighed på grafen, hvilket giver en bred vifte af analyseværktøjer. Du kan tilføje op til 5 forskellige indikatorer på grafen. Dog bør du overveje at undgå at tilføje for mange indikatorer på én gang, da det enkle brugerinterface stadig bør bevares for en overskuelig brugeroplevelse.
For at tilføje indikatorer klikker du på “f(x) indicators” ikonet øverst på grafen. Herefter kan du vælge den eller de ønskede indikatorer og tilpasse deres parametre i henhold til dine præferencer.

Du har også rige muligheder for at tegne på grafen, såsom at tilføje trendlinjer, kanaler, pile, tekst og anvende forskellige Fibonacci-værktøjer og pitchforks.

Når du har en aktiv position i et bestemt instrument, vil denne blive markeret på grafen, og eventuelle tilhørende niveauer for Take Profit og Stop Loss vil også blive vist. Det er en praktisk funktion, at du direkte på grafen kan justere disse niveauer ved blot at trække linjerne op eller ned.

Bemærk, at hvis grafen vises i fuld størrelse, har du ikke mulighed for at lukke positionen direkte fra grafen. I stedet skal du klikke på det lille kryds i positionslisten, som vises over grafen.

Redskaber til trading og analyse

Når man har åbnet en real account med penge, får man med det samme adgang til en række tjenester. Disse inkluderer “Signals,” som leverer tekniske købs- og salgssignaler, “News,” som giver dig globale nyheder og nøgletal, samt “Discovery,” som tilbyder forskellige analyser af de globale markeder. Du kan finde yderligere information om disse muligheder nedenfor.

AvaTrade Go

En Mobilapp er naturligvis særdeles nyttig, især når man er på farten. Aktive tradere har behov for hurtig adgang til deres eksisterende positioner og mulighed for at reagere på fordelagtige handelsmuligheder. Derfor er det afgørende at have en funktionel mobilapplikation ved hånden. AvatradeGO er en brugervenlig og enkel app, der giver adgang til de grundlæggende og nødvendige funktioner. Udover handel kan du få adgang til kursoplysninger, observationer, en enkel grafvisning og meget mere. Du kan også administrere alle dine forskellige konti, inklusive demokonti.

Alt i alt kan mobilappen betragtes som et værdifuldt supplement til webtraderen, især når du ikke har adgang til denne på grund af dine aktive livsstile og behov.

Copytrading

DupliTrade er en transparent og brugervenlig handelsplatform, der giver dig mulighed for at automatisk kopiere handler udført af erfarne tradere direkte til din MT4- eller MT5-konto hos AvaTrade. For at få adgang til denne tjeneste skal du minimum indskyde 2000 USD.
Få mere information om DupliTrade her, eller åbn straks en konto hos AvaTrade.

MetaTrader 4 og 5

Det er muligt at oprette og tilknytte konti hos Avatrade til de eksterne handelsplatforme MetaTrader (MT4 og MT5). Dette er nyttigt, hvis du vil gøre brug af avancerede indikatorer, robottrading eller bare ønsker endnu flere muligheder for at analysere dine trading.

I udgangspunktet er MT4-konti de samme, som du handler på gennem Avatrades egen webbaserede browser, som er blevet grundigt beskrevet tidligere. Handel via MT4 og MT5 giver dig visse fordele, herunder muligheden for at handle med Expert Advisers (EA’er), som er automatiserede algoritmer, der udfører handler baseret på forudindstillede parametre og betingelser med mere.
Samtidig er MT4 og i nogen grad MT5 blandt de mest udbredte handelsplatforme, da mange mæglere tilbyder dem som en mulighed. Dette gør det lettere at skifte mellem forskellige mæglere, da handelsplatformen forbliver den samme, og det er kun mægleren, du ændrer. Hvis du er relativt ny inden for handelsverdenen, kan det dog anbefales at tage sig tid til at lære, hvordan MT4 og MT5 fungerer, da disse platforme tilbyder mange tekniske og grafiske muligheder. Uanset hvad er det vigtigt at investere tid i at forstå platformen.

Du kan downloade MT4 og MT5 til både PC og Mac, og du kan også bruge dem via en browserbaseret løsning. Du kan åbne de konti, du ønsker, i Avatrades Webtrader under burgermenuen, herunder oprettelse af demokonti.

AvaOptions

AvaTrade skiller sig blandt andet ud ved at tilbyde avanceret optionshandel, især fokuseret på forex, men også andre aktiver inkluderes. Ved hjælp af AvaOptions handelsappen, der tilgængelig for download på både iOS og Android, kan du engagere dig i en bred vifte af optionsstrategier. Det er værd at bemærke, at handel med optioner kræver en betydelig forståelse, før du begiver dig ind i denne type produkter.

Få yderligere information om AvaOptions her, eller åbn straks en konto hos AvaTrade.

Produktudbud

Du skal have en live konto hos AvaTrade for at kunne se det fulde produktudbud. Man kan ikke se det hele på en demokonto. Når du handler med kontrakter for difference (CFD’er), indebærer det, at du ikke ejer det underliggende aktiv, men i stedet har en ret til at deltage i aktivets kursudvikling i den periode, hvor du ejer CFD’en. En af fordelene ved dette er, at du kan både gå “lang” på markedet, dvs. købe, hvis du tror, at aktivet vil stige, og gå “kort,” hvis du tror, at aktivet vil falde.

Det er vigtigt at bemærke, at når du handler med CFD’er, udfører du gearede handler, hvilket betyder, at du kun skal stille en bestemt margin (sikkerhedsstillelse) for at handle en given eksponering. Størrelsen på denne margin og dermed gearingen afhænger af det specifikke underliggende instrument (aktiv), du handler med.

Du kan finde mere information om, hvad det indebærer at handle med CFD’er her. Det er vigtigt at forstå, at på grund af det gearede element er handel med CFD’er ikke nødvendigvis egnet for alle, så det anbefales kraftigt, at du grundigt undersøger, hvordan denne type produkter fungerer, før du begiver dig ind i det. For eksempel kan du geare det amerikanske Dow Jones-indeks op til 20 gange, mens enkeltaktier typisk kan geares op til 5 gange.

Aktieindeks

Du har mulighed for at handle cirka 20 forskellige aktieindeks, både de større og mindre, fra de fleste store lande. Marginkravet er 5% for de større indeks, som f.eks. de tre store amerikanske og de største europæiske indeks. Dette svarer til en gearing på 20 gange. For de mindre indeks er marginkravet 10%, hvilket svarer til en gearing på 10 gange. Dette gælder eksempelvis for Hang Seng og China50 indekserne, samt det amerikanske dollarindeks.

Hos AvaTrade kan du spekulere i alt fra kaffe til guld

Råvarer

Der tilbydes handel i cirka 20 forskellige typer råvarer, der omfatter ædelmetaller, energi og landbrugprodukter som f.eks. hvede. De fleste råvarer kan handles med en gearing på 10 gange, bortset fra guld, hvor det er muligt at opnå en gearing på 20 gange. Inden for energi kan du handle varer som US Crude oil, Brent oil, heating oil og naturgas. Blandt landbrugsvarerne finder du kakaobønner, kaffe, soja, sukker, hvede og meget mere. Inden for metallerne inkluderer mulighederne guld, sølv og kobber.

For eksempel kan du handle US crude oil future med en minimumskontraktstørrelse på 10 kontrakter ad gangen, hvilket giver en eksponering på cirka 400 USD, med et tilsvarende marginkrav på 10%, eller 40 USD. Spredningen for olie er angivet til et minimum på 0,4 USD. Guld kan handles med en minimumsspænding på 0,3 USD, og den mindste investering er 1 kontrakt (svarende til 1 ounce) til cirka 1900 USD, med en margin på 5%, hvilket svarer til omkring 80 USD.

Valutakryds

AvaTrade tilbyder mere end 50 forskellige valutakryds, inklusive alle de større valutaer samt nogle mindre og eksotiske valutaer. Som udgangspunkt er marginkravet for de større valutakryds 3,33%, hvilket svarer til en gearing på 30 gange. For de mindre valutakryds er marginkravet 5%, hvilket svarer til en gearing på 20 gange.

For eksempel kan du handle valutakrydset EUR/USD med en gearing på op til 30 gange og ofte med et fast spred på 0,9 pips. Den mindste mulige eksponering er 1.000 basisenheder, f.eks. 1.000 USD ved handel med EUR/USD, hvilket betyder, at du kan handle valuta med en lav eksponering. For EUR/USD svarer dette til en eksponering på cirka 7.400 DKK, med et tilsvarende marginkrav på cirka 248 DKK.

Enkeltaktier

Hvis du ønsker at handle enkeltaktier, gøres dette ved hjælp af aktie-CFD’er, og du kan hos AvaTrade handle et udvalg på knap 1000 udvalgte aktier, primært amerikanske og nogle europæiske aktier.

Når du handler aktie-CFD’er, er det typiske marginkrav 20%, hvilket svarer til en gearing på 5 gange. Der opkræves ikke kurtage i forbindelse med handlen. I stedet beregner AvaTrade et tillæg til det spread, som de enkelte aktier aktuelt handles til på de børser, hvor de er noteret. Trods dette tillæg er det ikke nødvendigvis dyrere at handle de fleste aktier, da du ikke opkræves kurtage eller andre gebyrer. Dette er især tilfældet, hvis du handler med et mindre antal aktier. Oftest kan du handle ned til en enkelt aktie, f.eks. 1 CFD-aktie i Apple, som for øjeblikket handles til cirka 192 USD, hvilket kræver en tilsvarende margin på cirka 38 USD (20%). Alibaba, der for øjeblikket handles til 83 USD, kræver en margin på 17 USD. Aktier, der handles til lavere kursniveauer, kræver ofte, at du handler dem i grupper af 10 ad gangen.

Kryptovaluta

Du har mulighed for at handle flere af de større kryptovalutaer med en typisk gearing på 2. Alle kryptovalutaerne handles som CFD-kontrakter, hvilket eliminerer behovet for at have en wallet. Dermed er du ikke udsat for risikoen ved hacking eller at miste dine værdier på andre måder (selvfølgelig bortset fra de almindelige kursudsving).

For bitcoins er marginkravet 50%, og du kan handle ned til 0,1 bitcoins ad gangen, hvilket i øjeblikket svarer til en eksponering på cirka 1500 USD med et tilsvarende marginkrav på omkring 3000 USD. For andre kryptovalutaer som Ethereum, Dash, Litecoin, Ripple og lignende er marginkravet også 50%, hvilket betyder, at du gearer disse med en faktor på 2.

Hvis du beholder dine kryptopositioner over natten, kan der opkræves relativt høje finansieringsomkostninger for visse kryptovalutaer. Dette betyder, at det måske ikke er attraktivt at holde kryptopositioner over længere tidshorisonter. Det er muligt at handle kryptovaluta døgnet rundt i hele ugen, dog ikke i weekenden.

Omkostninger

Generelt tilbyder Avatrade relativt lave minimumspreads, når du handler CFD-baserede produkter. Avatrade opkræver ikke kurtage eller andre gebyrer i forbindelse med handel, hvilket især gør det attraktivt at handle aktier i mindre positionsstørrelser, som nævnt tidligere.

Hvis du vælger at beholde dine CFD-positioner åbne i længere tid (dvs. “overnight”), pålægges du finansieringsomkostninger, også kaldet swaps. Størrelsen af disse omkostninger afhænger af produkttypen og den valuta, produktet handles i. De seneste stigninger i rentesatserne (efter 2021) har naturligvis også påvirket de renteniveauer, som mæglere opkræver. Normalt vil renten på korte positioner dog være meget lav og i visse tilfælde endda positiv. Valutakryds, råvarer og aktieindeks har typisk lavere renteomkostninger sammenlignet med aktier og kryptovaluta. Du kan finde de specifikke rentesatser for hvert instrument under fanen “Instrument details” i ordrevinduet, når du er logget ind på handelsplatformen. Den oplyste rente her er årlig i procent.

Hvis du forbliver inaktiv på din konto og ikke handler i 3 måneder, pålægges du et inaktivitetsgebyr på 50 USD for hver tredje måned, hvor du er inaktiv. Hvis du ikke handler i et helt år, opkræves der også et administrationsgebyr på 100 USD. Hvis du for en periode ikke er aktiv som handlende, anbefales det derfor at indstille en påmindelse i din kalender for at sikre, at du husker at lave mindst én handel hver kvartal.

Det er muligt at foretage handler med en lav minimumseksponering, for eksempel i valutakrydset USD/JPY, hvor du kun skal lægge 33 USD i margin, eller handle en Alibaba CFD-aktie til 17 USD. Du kan derefter lukke positionen kort tid efter, hvis du ikke ønsker at være eksponeret i længere tid.

Nyheder, uddannelse og andet

Avatrade tilbyder en bred vifte af finansielle nyheder, signaler, og anbefalinger samt adgang til en række uddannelsesmuligheder. Nogle signaler og data kræver, at du har indbetalt penge på din konto, før du kan få adgang til dem. Dette gælder for eksempel for signaler fra Trading Central, som er baseret på teknisk analyse af en bred vifte af instrumenter. Du kan finde flere oplysninger om Trading Central hos Avatrade her.

Når det kommer til uddannelse, tilbyder Avatrade Ava Academy, som indeholder en omfattende samling af interaktive artikler, videoer, PDF’er og meget mere. Formålet med disse ressourcer er at hjælpe både nye handlende med at komme i gang og hjælpe mere erfarne handlende med at forbedre deres færdigheder i handelsverdenen. .

Sikkerhed for dine penge

AvaTrade opbevarer kundernes midler sikkert ved at holde dem adskilt fra deres egne midler i overensstemmelse med EU’s finansforordninger og MiFID-kravene. Dette sker gennem brugen af såkaldte segregationskonti, hvor kundemidler opbevares separat fra brokerens egne midler. Dette sikrer, at kundemidler forbliver adskilt og beskyttet i tilfælde af, at brokervirksomheden går konkurs.

Derudover er privatkunders midler forsikret med op til 20.000 EUR pr. kunde i tilfælde af Avatrades konkurs eller uregelmæssigheder i henhold til irsk lovgivning.

Avatrade følger de strenge minimumsstandarder fra EU vedrørende udbud af finansielle tjenesteydelser, hvilket betyder, at de ikke adskiller sig markant fra andre udbydere på markedet med hensyn til disse beskyttelsesforanstaltninger.
Som en del af EU-reglerne garanterer Avatrade beskyttelse mod en negativ saldo, hvilket betyder, at du ikke kan tabe mere end det beløb, der er på din konto. Før du når til dette punkt, vil Avatrade udstede såkaldte margin calls og automatisk lukke åbne positioner. Risikoen for dette scenarie opstår typisk under store kursudsving, især over natten, når visse markeder er lukket, eller hvis du har taget for stor eksponering i forhold til din kontosaldo.

Da Avatrade er en udenlandsk baseret broker og derfor ikke indberetter direkte til skattemyndighederne, er det dit ansvar som kunde at indberette dine skatteforpligtelser. Dette inkluderer ikke at skulle indberette hver enkelt handel, men derimod at rapportere det samlede nettoresultat for dine handler i løbet af et givent skatteår sammen med din kontoopgørelse. Heldigvis kan du nemt generere en kontoopgørelse i webtraderen, som viser dit samlede nettoresultat for en given periode, f.eks. et kalenderår.

Kundeservice

At kontakte Avatrades kundesupport er en enkel proces, der kan gøres via live chat, e-mail eller telefonisk, herunder brug af et dansk telefonnummer og WhatsApp. Du kan finde flere oplysninger her.

For at åbne en live chat skal du blot logge ind på AvaWebtraderen og klikke på det lille chat-ikon i nederste venstre hjørne. Alternativt kan du også starte en WhatsApp-samtale på samme sted. Vær opmærksom på, at du sandsynligvis vil komme i kontakt med engelsktalende personale under din henvendelse.

Sådan åbner man en konto

Du kan begynde din tradingrejse ved at åbne en gratis demokonto, der varer i 21 dage, ved at klikke her. Registreringsprocessen kræver blot en gyldig e-mailadresse og oprettelse af et password.

Hvis du ønsker at åbne en rigtig konto, skal du trykke på den såkaldte burgermenuen øverst til venstre i Webtraderen, når du har åbnet en demokontor. Her vil du blive bedt om at opgive oplysninger om din handelserfaring, økonomi og besvare nogle spørgsmål om handel med gearede instrumenter, i overensstemmelse med lovgivningen.

For at overholde hvidvaskningsreglerne skal du også foretage en legitimationsprocedure. Dette kan gøres ved at uploade en kopi af dit pas eller kørekort. Derudover skal du give dokumentation for din adresse, f.eks. i form af et bankkontoudtog eller en el-regning, der viser dit navn og adresse.

Når du har afgivet de nødvendige oplysninger og er blevet godkendt af Avatrade til at handle, kan du overføre midler til din konto. Dette kan gøres ved at bruge dit betalingskort eller via en bankoverførsel. Du skal vælge, hvilken valuta din konto skal denomineres i, såsom USD eller EUR. Bemærk, at det ikke er muligt at have en konto denomineret i DKK.
Når du ønsker at trække penge fra din konto, kan dette gøres via burgermenuen i Webtrader. Vælg “Withdraw” og den ønskede tilbageføringsmetode. Normalt kan det tage op til 10 bankdage. Hvis du har skiftet bank eller betalingskort, skal du kontakte kundesupport.

Konklusion

Avatrade er en solid mægler, der især henvender sig til tradere, der ønsker en enkel handelsplatform med rigelige muligheder for analyse og handelsværktøjer samt muligheden for at handle med lav eksponering og konkurrencedygtige handelsomkostninger. Derudover gør grafikpakken og det omfattende udvalg af handelsinstrumenter platformen til en fornøjelse at handle på.

Som en EU-baseret mægler er Avatrade underlagt strenge regler og reguleringer, hvilket giver ekstra sikkerhed og beskyttelse for detailhandlende. For begyndere kan det være betryggende at vide, at de ikke kan tabe mere end det beløb, de har på deres konto.
Da Avatrade er en udenlandsk mægler, er det op til dig som kunde at rapportere dine skatteforhold og formueoplysninger til din lokale skattemyndighed. Heldigvis giver platformen relativt nem adgang til handelshistorik og transaktionsdata, hvilket gør denne proces mere bekvem.

Hvis du overvejer at bruge Avatrade, anbefales det at prøve deres gratis demokonto først, før du handler med rigtige penge. Dette giver dig mulighed for at stifte bekendtskab med platformen og eventuelt afprøve forskellige handelsstrategier uden risiko.

>>>>>>>>>>>>>>> Åbn en konto hos AvaTrade og kom i gang med at trade

 

Del denne artikel

Invested.dk