fbpx

Analyser & meninger

Handelsplatformen Markets. Anmeldelse og gennemgang

Handelsplatformen Markets er faktisk to smarte handelsplatforme, som fungerer i samme regi. Nemlig MarketsX og MarketsI. Den første, MarketsX, kan bruges til aktiv handel og daytrading med gearede produkter (CFD´er). Den anden, MarketsI – I for Investering, bruges til investering i helt almindelige aktier. De to typer af handelsplatforme gør Markets ideel til både begyndere og øvede, fordi man får adgang til det meste serveret på glimrende vis.

For eksempel er det også muligt at åbne en særskilt konto kaldet Investment Strategy Builder, hvor man kan backteste sine egne strategier, og hvor det faktisk er muligt at investere i hele porteføljer baseret på forskellige aktive temaer og investerings-metoder.

Man bør især vælge Markets af følgende årsager:

 • Brugervenlige og overskuelige handelsplatforme med dansk brugerflade.
 • Avanceret grafmodul til analyse af børskurser
 • Information om insideres og hedgefondes køb og salg
 • Adgang til den videotjenesten XRay, der er Markets egen nyhedstjeneste
 • Gratis adgang demokonto, der ikke udløber. Her kan man “købe” og “sælge” og teste strategier i demo-miljø.
 • Stort produktudbud i form af både CFD og rigtige aktier til gode priser.
 • Mulighed for at geare og også udnytte et faldende marked med CFD-handel
 • Tusindvis af almindelige aktier på ligeledes overskuelig, særskilt handelsplatform
 • Simpel mulighed for at skifte mellem de forskellige konto-former med samme login
 • Konto i DKK, EUR, USD mv. Man kan kontakte Support for flere konti
 • Lavt krav til minimumsindskud – 250 USD eller ca. 1500 DKK
 • Som privat investor er man omfattet af EU’s investorbeskyttelsesregler
 • Også adgang via MT4 eller MT5

Opret dig her eller læs den hele den detaljerede og tilbundsgående anmeldelse herunder.

Opret mig på Markets


DETALJERET GENNEMGANG OG ANMELDELSE

Markets.com blev grundlagt tilbage i 2009, og findes i dag på en lang række forskellige sprog, herunder dansk. Markets består at to forskellige handelsplatforme, nemlig MarketsX til aktiv handel med gearede produkter og MarketsI til investering i almindelige aktier. Man kan via samme brugerlogin let skifte mellem de to forskellige handelsplatforme. Det er samtidig muligt at åbne en tredje særskilt konto under samme login, hvor man kan teste strategier og investere i hele porteføljer. Samtidig giver platformen også adgang via MT4 som MT5 konto.

Markets.com er brandnavnet for handelsplatformene, mens setuppet drives af brokeren Safecap Investments Ltd (Safecap). Safecap er godkendt til at udføre investeringsservices i Danmark og resten af EU via Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC). Der er derfor tale om en broker, der lever op til alle gældende regulativer inden for EU.

Som investor hos Markets.com er man således omfattet af den EU-baserede finansielle lovgivning, som gælder i hele EU, herunder de vigtige minimumsbeskyttelsesregler, som dækker detailinvestorer. Brokeren har endvidere været registreret siden 2009 hos det danske Finanstilsyn efter MiFID reglernes “pas-ordning”.

Safecap, der driver Markets, er desuden et datterselskab af Playtech PLC, som handles på London Stock Exchange og indgår i FTSE 250 index. Playtech opkøbte det selskab, der ejer brandet Markets.com i maj 2015, hvorved det ligeledes blev et datterselskab i koncernen.

Almindelig aktiehandel (MarketsI)

MarketsI giver mulighed for at handle direkte i flere tusinde forskellige enkeltaktier og ETF’er fra alverdens børser helt uden gearing. Man bliver altså direkte ejer af de enkelte aktier. Man tilgår nemt MarketsI igennem Markets.com, hvor man med et par kliks, kan skifte mellem kontoformerne under menupunktet Min Portal, når du er logget ind på Markets.

Grafmodulet fungerer godt, men er en anden software-pakke end den man finder, hvis man ønsker at handle aktivt under MarketsI. Det skal man dog ikke lade sig forvirre af. Nedenfor vises et screenshot af handelsplatformen på dansk.

Læs mere om hvordan almindelig aktiehandel foregår her.

Når man opretter en ny konto til handel med aktier via MarketsI, vil man de første 3 måneder ikke skulle betale kurtage ved handel. Efterfølgende vil man blive opkrævet gebyrer som fremgår af Markets hjemmeside her.

Handler man ikke aktivt, eller indsætter penge, i en periode på 90 dage, bliver man pålagt et inaktivitetsgebyr på 10 USD pr mdr.

Opret mig på Markets

Handel med aktier under MarketsI

I handelsmodulet under MarketsI er det muligt at indlægge ordrer via oprettede observationslister, grafer og ordrebokse. Det fungerer fint, uanset hvordan man ønsker at lægge en ordre ind med mulighed for at angive stop loss, limit osv. i umiddelbar sammenhæng med ordreindlæggelsen.

Afhængig af produkttype er det også muligt at lægge markedsordrer ind, så man øjeblikkelig handler på den aktuelle pris, ligesom man kan lægge Trailing Stops ind, som betyder, at man automatisk får lukket en handel når kursen efterfølgende bevæger sig et vist niveau væk fra den fastsatte kurs.

Grafvinduet for MarketsI

Grafvisning i MarketsI er omfattende, men intuitiv og fungerer rigtig godt. Aktuelle ordrer og positioner kan ses på grafen, og disse kan let ændres med træk-og-slip funktionalitet. Platformen anvender HTML-5-teknologi, der giver en god brugeroplevelse direkte i browseren på den enhed, man benytter. Platformen fungerer på MAC, PC, tablets og til iOS og Android telefoner.

Modulet indeholder over 40 indbyggede tekniske indikatorer, f.eks. glidende gennemsnit, oscillatorer, trendindikatorer, volumenstudier mv. Indstillingerne for de indbyggede tekniske indikatorer kan i vid udstrækning tilpasses, så det svarer til den enkeltes behov. Det er også muligt at kopiere de enkelte grafer med et enkelt klik og f.eks. få vist 6 identiske grafer, som man siden kan tilpasse med forskellige tidsintervaller eller andet. Endvidere indeholder graferne tegningsværktøjer, fibonacciniveauer mv., som gør det nemmere at analysere prisudviklingen.

Sådan åbner du en konto hos Markets og skifter mellem platformene I og X

Åbn konto til Markets

 

Handelsplatformen MarketsX
Ud over almindelige aktier er det også muligt at handle med såkaldte CFD’er hos Markets. Det foregår via platformen MarketsX. Som tidligere nævnt skifter man nemt imellem de to platforme (X og I) under menupunktet Min Portal, når man er logget ind på Markets. En CFD er et et investeringsinstrument, der følger et underliggende aktiv – for eksempel en aktie, en råvare eller en bitcoin. Fordelen ved CFD’er er dog, at de kan geares, så gevinsterne potentielt forstørres. Det samme gør sig dog gældende i forhold til et eventuelt tab. En anden fordel er, at man kan shorte en CFD – det vil sige, at man kan spekulere i et faldende marked.

Markets.com tilbyder CFD-handel i over 2000 forskellige produkter fordelt på aktieindeks, råvarer, ETF’er (dvs. passive indeksfonde), enkeltaktier, valutakryds, kryptovaluta samt nogle få obligationer.

Eftersom det er muligt at placere lave minimumseksponeringer pr. handel i de fleste instrumenter, behøver man ikke nødvendigvis en stor indskudskapital (minimumkravet er 250 USD). Det gør MarketsX velegnet til tradere, der gerne vil stifte bekendtskab med aktiv handel. Kontoen under MarketsX kan åbnes i danske kroner og andre valutaer.

Safecap tilbyder som EU-broker negativ balancebeskyttelse ved CFD-handel under MarketsX, hvilket betyder, at man som privatkunde ikke kan risikere at miste mere end sit kontoindestående. Det er ganske betryggende.

Den webbaserede handelsplatform under MarketsX
Når man første gang åbner sin MarketsX-konto, så lander man i den simple, webbaserede handelsplatform. Hvis skriften står på engelsk, kan man nemt ændre det til for eksempel dansk. Dog er det ikke alle ord og begreber, der er blevet oversat lige hensigtsmæssigt. For eksempel er begrebet “Free margin” blevet til oversat til “Gratis margin” Begrebet dækker over, hvor stort et beløb man har til rådighed for marginhandel, og det er naturligvis helt forkert at kalde det gratis. Heldigvis kan man til enhver tid skifte sprog f.eks. til hovedsproget engelsk, hvis man gerne vil sikre sig mod eventuelle misforståelser.

Hvis man ikke er tilfreds med funktionalitet på den simple platformen, er man i stand til at vælge et mere avanceret layout. Det foregår under Indstillinger øverst til højre på platformen. Vælger man den avancerede udgave, får man direkte adgang til et væld af handelsinformation, nyheder, løbende visning af aktuelle spreads mv., hvilket klart må anbefales.

 

Platformen er overskueligt opbygget og nem at gå til. Man kan vælge imellem sort og hvid baggrund.

Helt øverst til højre vises endvidere de væsentlige kontooplysninger i form af saldo, åben netto profit/tab, anvendt margin mv. Man kan selv tilpasse, hvilke oplysninger man præcist ønsker at kunne se. Man mangler desværre her muligheden for at få et samlet tal for ens eksponering, men det er desværre ikke helt unormalt for mange handelsplatforme.

Øverst til venstre findes en effektiv søgefunktion, hvor man hurtigt kan lede efter allerede kendte instrumenter.

Længere nede i venstre side af skærmen findes knapper for ens åbne positioner og ordrer. Og længere nede igen kan man klikke på de forskellige aktivtyper f.eks. aktieindeks, valutakryds, råvarer, enkeltaktier osv.

Man kan under de enkelte instrumenter finde relevant information om disse f.eks. renteniveauer hen over natten, margin, nøgletal som kan påvirke det pågældende instrument mv.

Når man klikker på et givent instrument vises dette straks i grafen på skærmen. Lige over grafen finder man købs- og salgsknapper, som man kan klikke på for at åbne et handelsvindue. Dette gennemgås nedenfor.

For de enkelte instrumenter findes en lang række informationssider. Den første – og nok den vigtigste – er grafmodulet (diagram), som straks vises. Herefter vises nøglestatistik med data på instrumentet fx marginkrav, kommende begivenheder, åbne positioner, ordrer mv.

Opret mig på Markets

Grafmodulet
Grafvisning på MarketsX platformen fungerer rigtigt godt med flydende visning af kursgrafen og øvrige kursoplysninger. Det instrument der vises, er altid det man senest har klikket på i instrumentlisten i venstre side af skærmen. På selve grafen vises også eventuelle åbne positioner med angivelse af aktuel profit/tab.

Man kan få vist op til otte chart ad gangen i samme skærmbillede, hvis man øverst på skærmen vælger menuen “Flere diagrammer”, som er det ikon, der viser nogle vinduer. Det betyder, man nemt kan følge med i flere markeder på een gang, og det er særligt nødvendigt, hvis man er meget aktiv trader.

Alt i alt må man sige, at grafmodulet på MarketsX-platformen fungerer ret godt.

 

Indlæggelse af ordre i DAX, som hos Markets benævnes DE30.

Handel og ordreindlæggelse
Handel på MarketsX kan ske meget hurtigt ved at klikke køb eller salg på de enkelte instrumenter i kurslisterne øverst i venstre side af skærmen.

Markets-platformen opererer med 3 ordre/handelstyper, som benævnes Marked, Grænse og Stop. De indlagte ordrer kan ses ved at klikke på Ordrer modulet. Når man har klikket på modulet kan man hurtigt trykke X og annullere en given ordre eller justere limit kurs osv. De ordrer, der ikke er eksekverede kan også ses på grafen for det enkelte instrument.

Selve ordreindlæggelsen fungerer samlet set godt og er rigtig informativ. Man kan hurtigt lukke åbne positioner eller ændre eksisterende, hvilket naturligvis er væsentligt, hvis markedet f.eks. pludseligt bliver volatilt.

Mobilapp til MarketsX
Til MarketsX-platformen kan man også downloade en mobilapp til android og til iPhone.  Den kan bruges, når man er på farten. Der er tale om en simpel, overskuelig og ganske brugervenlig app, der kan tilbyde de grundlæggende nødvendige funktioner. Udover at kunne handle har man således adgang til kursoplysninger, simpel grafvisning, kursalarmer, support samt depotfunktioner. Det er også muligt at overføre og hæve midler og se depothistorik.

Alt i alt må mobilappen siges at være et ganske brugbart supplement til webtraderen, når man ikke har adgang til denne.

 

Markeder og produkter i MarketsX
Hos MarketsX kan man handle enkeltaktier, indekser, råvarer og valutakryds og kryptovaluta som CFD. Nedenstående tabel viser spread, mindsteeksponering, gearingsfaktor, marginkrav m.m. for udvalgte produkter under MarketsX. Det er væsentligt at hæfte sig ved, at man ved handel med CFD foretager gearede handler. Det betyder, man for at handle en given eksponering alene skal stille en nærmere bestemt margin, dvs. sikkerhedsstillelse. Størrelsen på denne margin og dermed gearingsfaktor kan for de enkelte produkter ses nedenfor i tabellen.

 

Temabaserede fonde – såkaldte Blends
Markets har lanceret en lang række spændende temabaserede fonde, de såkaldte blends, som betyder, at det er muligt at blive eksponeret i et antal aktier inden for f.eks. Social Media, US Tech, E-commerce, Buffet, Cannabis, Trade War Winners, Trade War Losers mv. ved at købe disse fonde. Disse fonde er baseret på CFD.

Det er muligt at geare de enkelte blends/fonde 5 gange, som handles i lave nominelle værdier, hvilket gør, at man kan opnå lave minimumseksponeringer, hvis man skulle ønske dette. På de enkelte blends kan man se hvilke aktier man specifikt eksponeres i, fordelingen af disse samt hvordan blenden har performet bagud i tiden. Har man sin position åben i længere tid skal man betale en årlig lånefinansieringsomkostning på ca. 2-3%.

 

Tvangslukning af CFD baserede positioner
Hvis saldoen på ens konto falder til under 50% af den opkrævede margin, vil handelsplatformen automatisk lukke en eller flere åbne positioner for at forhindre risikoen for yderligere tab. Det er en ekstra sikkerhed for dig som aktiv trader. Årsagen til dette er den såkaldte margin close-out-regel, som de europæiske børsmyndigheder ESMA, har krævet indført for at beskytte detailinvestorerne mod risikoen for store tab.

 

Priser på handel med CFD
Markets tilbyder generelt lave minimumspreads, når man handler de CFD baserede produkter.

Beholder man sine positioner åbne i længere tid (dvs. “over natten”), er finansieringsomkostningerne typisk 2-3 % p.a. afhængigt af produkttype. Valutakryds, aktier og aktieindeks har typisk noget lavere omkostninger mens kryptovaluta er noget højere. Man kan se de specifikke renteomkostninger for hvert instrument under fanen Nøglestatistikker. Den oplyste rente er her pr dag, hvorfor den skal ganges med 365 hvis man ønsker at kende den årlige rente.

Handel med CFD i enkeltaktier opkræves ikke kurtage, men alene et spread, der som nævnt tidligere er noget højere, end hvad det er muligt at handle til direkte på børsen. Men dette opvejes til dels af muligheden for at handle meget små positioner ad gangen.

Handler man i en anden valuta end den som ens konto er denomineret i, vil man skulle betale et vekselgebyr på 0,3% af bl.a. resultatet af den enkelte handel samt af marginstillelsen. Vekselgebyret for de enkelte handler kan dog undgås ved at oprette en valutakonto i den valuta, man ønsker at handle i. Man kan åbne de relevante valutakonti ved at skrive til Support og bede om dette.

 

Investment Strategy Builder-konto
Markets har også en spændende feature, som gør det nemt at opbygge sin egen investeringsstrategi på baggrund af en række settings og indikatorer. Man kan bl.a. filtrere aktier efter indeks, sektorer, markedsværdi eller volumen. Man kan også vælge aktier på baggrund af forskellige tekniske signaler, fundamental analyse og ligefrem insider-signaler. Når man har bygget sin strategi har man dernæst mulighed for at backteste den, så man hurtigt kan se, hvordan ens strategi rent faktisk ville have klaret sig i de seneste år.

Det er et interessant værktøj, som man kan få mange timer til at gå med, og som helt klar kan forbedre ens forståelse af timing i forhold til køb og salg af aktier.

Selve kontoen og investeringsmulighederne er stadig under udvikling og vil gradvist blive forbedret og udvidet.

 

Det skal bemærkes, at CFD handel, herunder CFD handel med enkeltaktier, skattemæssigt betragtes som finansielle kontrakter og derfor skal beskattes som kapitalindkomst. Dette medfører ligeledes visse begrænsninger i forhold til udnyttelse af et eventuelt tab. Se mere her om den skattemæssige behandling (link til CFD artikel).

Det skal bemærkes, at CFD handel, herunder CFD handel med enkeltaktier, skattemæssigt betragtes som finansielle kontrakter og derfor skal beskattes som kapitalindkomst. Dette medfører ligeledes visse begrænsninger i forhold til udnyttelse af et eventuelt tab. Se mere her om den skattemæssige behandling.

Indberetning til SKAT
Eftersom Safecap, der driver Markets.com, er en udenlandsk baseret broker, og derfor ikke indberetter til SKAT på samme måde som en dansk baseret platform, er man som kunde selv forpligtet til at indeberette korrekt.

Man skal heldigvis ikke indberette de enkelte handler, men derimod et samlet nettoresultatet af disse for et givent skatteår. Heldigvis kan man trække gode rapporter ud fra både MarketsI og MarketsX.

Handler man mange CFD´er, kan man bruge webtraderen under MarketsX til at udtrække en kontoversigt (Account Statement). Den findes i menupunktet øverst til højre under Rapporter.

Har man behov for at opdele netteresultatet på aktivtyper, kan man desuden udtrække en oversigt, der viser ens lukkede positioner fordelt på enkeltinstrumenter. Udtrækket kan gemmes i webformat, hvorefter man f.eks. i Excel.

Opret mig på Markets

 

Kundeservice hos MarketsX og I

Det er nemt at åbne en konto hos Markets. Man bliver godkendt til handel så snart Markets har modtaget de nødvendige identifikations- og dokumentationspapirer såsom pas og f.eks. kontoudtog. Den information, Markets skal bruge adskiller sig ikke fra andre handelsplatforme, der lever op til gældende krav. Har man allerede åbnet en demokonto, kan man via denne adgang nemt åbne en rigtig konto.

Man kan kontakte kundeservice hos Markets.com døgnet rundt pr. telefon på alle hverdage. Typisk vil man blive mødt af engelsktalende personale. Man kan også kontakte kundeservice via e-mail og livechat, som fungerer ganske fint. Livechat kan typisk anvendes døgnet rundt på hverdage.

I forbindelse med indsættelse af midler opkræver Markets.com ikke selv overførselsgebyr, og de tager imod kreditkort, bankoverførsel m.v. Som altid risikerer man at blive opkrævet gebyrer for pengeoverførsler fra sin egen bank eller kreditkortselskab.

Ved bankoverførsler over 2.500 USD tilbyder Markets.com dog at dække et eventuelt overførselsgebyr man måtte blive opkrævet. Det er også muligt at overføre via et VISA debitkort, hvilket slet ikke vil koste noget, hvis der overføres i DKK, og pengene vil stå på ens handelskonto med det samme.

Det er væsentligt, at man overfører fra en konto eller et kreditkort i ens eget navn, idet beløbet ellers vil blive afvist.

Markets.com opkræver ikke gebyrer for overførsler, men man kan igen risikere, at egen bank gør. Markets opkræver ikke vekselgebyrer, hvis man overfører midler mellem ens forskellige konti i forskellige valutaer. Alle overførsler foregår således til den aktuelle spot valutakurs.

 

Sikkerhed for indestående
Som privat kunde hos Markets risikerer man aldrig mere end sit kontoindestående. Også selv man gearer sine positioner med CFD’er. Det sikrer gældende EU-regler.

Som detailinvestorers er man også dækket i forhold til den EU-baserede lovgivning i tilfælde af Safecaps konkurs og/eller uregelmæssigheder. Her er man dækket med op til 20.000 EUR pr. investor.

Safecap opbevarer kundernes midler adskilt fra Safecaps egne midler i henhold til EU’s finansforordninger og MiFID via såkaldt segregerede kundekonti. Det betyder, at den enkeltes konto holdes separat adskilt fra brokerens egne midler i en evt. konkurssituation. Det er en god sikkerhed.

Eftersom Safecap er underlagt relativt strenge minimumskrav fra EU vedrørende udbud af finansielle tjenesteydelser adskiller selskabet sig ikke nævneværdigt fra de øvrige udbydere på markedet, hvad angår ovenstående. Visse lande i EU har dog endnu bedre kundebeskyttelsesregler f.eks. i form af en højere økonomisk beskyttelse af den enkelte kunde.

 

Konklusion
Markets.com er en glimrende broker, der gør det muligt både at være aktiv trader eller investor med en lang tidshorisont. Det skyldes, at man hos Markets kan skifte nemt mellem de to handelsplatforme MarketsX og MarketsI, der har hver sit speciale.

Grafpakken og det store udbud af instrumenter medvirker ligeledes til at gøre platformen til en fornøjelse at handle på.

Eftersom Safecap, der driver Markets.com, er en udenlandsk broker, er man selv forpligtet til at indberette sit nettoresultat til SKAT og sørge for at gemme behørig dokumentation for dette. Heldigvis giver platformen forholdsvist gode muligheder for at trække data ud til dette formål.

Når man opretter en ny konto til handel med aktier via MarketsI, vil man de første 3 måneder nyde ikke at skulle betale kurtage ved handel. Efterfølgende vil man blive opkrævet gebyrer som fremgår af Markets hjemmeside her.

Hvis man særlig interesseret i aktiv trading med CFD, så kan man glæde sog over, at Markets.com generelt har ret gode spreads sammenlignet med konkurrenterne. Markets er ikke bedst på alle punkter, men når det for eksempel gælder handel i DAX er Markets blandt de førende. For de fleste produkter opkræves også relativt lave overnight finansieringsomkostninger, og man betaler f.eks. ikke særskilt kurtage for CFD-aktiehandel. For at undgå valutavekslingsomkostninger fra den løbende handel, kan man oprette valutakonti i de respektive valutaer man ønsker at handle i.

Er man nybegynder, vil det give ekstra tryghed at vide, at man ikke kan risikerer mere end sit kontoindestående, og at man præcist ved hvornår ens positioner bliver lukket ned, hvis markedet skulle gå imod en.

Det kan klart anbefales at oprette en gratis demokonto for at prøve platformen af. Herefter er det meget nemt at åbne en rigtig konto og uploade den krævede dokumentation samt besvare de stillede spørgsmål.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Prøv Markets.com

CFD’er er komplekse instrumenter og heraf følger en høj risiko for at miste sine penge hurtigt på grund af muligheden for høj gearing. 73% af private konti mister penge, når de er involveret i handel med CFD’er hos denne udbyder. Du skal overveje, om du har nok viden om, hvordan CFD’er virker, om du har råd til indgå i handler, hvor der er høj risiko for at miste dine penge.

Preview af Markets.com:

Invested.dk kan i visse tilfælde modtage kommission og/eller betaling for annoncering fra Markets.com eller andre af de handelsplatforme, der er omtalt her på siden. Daytrader.dk tilstræber dog 100% objektivitet i lighed med, hvad man genfinder hos andre typer professionelle medier og deres annoncører. Indtægterne fra annoncering er med til at sikre, at vi også fremover kan levere de bedste guides og det bedste indhold om daytrading.

image_pdfimage_print
Del denne artikel

Invested.dk