Uncategorized

Hvordan kan jeg bruge det eksponentielle glidende gennemsnit som valutastrategi?

Det eksponentielle glidende gennemsnit adskiller sig fra det simple glidende gennemsnit ved at vægte den nylige data mere end den ældre. Det eksponentielle glidende gennemsnit (EMA) reagerer hurtigere i de nyere kursvingninger, end det simple glidende gennemsnit (SMA) gør.

Det eksponentielle glidende gennemsnit er meget populært i valutahandel. Endda så populært at det ofte er fundamentet i næsten enhver traders handelsstrategi. Når man handler valuta via det eksponentielle glidende gennemsnit, er det mest udbredt at bruge et kortsigtet EMA og et langsigtet EMA og derefter handle efter deres position i forhold til hinanden. Oftest indtager traderen en lang position, når det kortsigtede EMA krydser over det langsigtede EMA og en kort position, når det kortsigtede EMA krydser under det langsigtede EMA.

Find de bedste ETF'er og invester snusfornuftigt. Hent vores gratis E-bog. Download e-bog

For eksempel kan en trader bruge det 50-dags EMA og 10- eller 20-dags EMA som handelssignaler. Ofte bruger tradere også blot én EMA-linje og sammenligner så denne med valutaens kurs i stedet for en anden EMA-linje. Så længe kursen forbliver over det valgte EMA, så vil traderen ønske at købe valutaen. Hvis kursen ligger under denne EMA-linje, så vil traderen være en sælger, indtil kursen igen bryder over linjen.

De mest brugte tidsrammer for EMA’er er 5, 10, 12, 20, 26, 50, 100, og 200 dage. Tradere der ofte handler via kortsigtede tidsrammer, såsom 5-minutters-grafen eller 15-minutters-grafen, vil oftest bruge et kortsigtet EMA såsom 5-dags eller 10-dags. Tradere der har en mere langsigtet tilgang vil ofte kigge på EMA’er som 20-dags eller 50-dags. Det 100-dags eller 200-dags glidende gennemsnit er til endnu længere tidsrammer.

Du kan lære meget mere om glidende gennemsnit og andre teknisk indikatorer i vores Introduktion til teknisk analyse.

 

Her kan du stille et finansielt spørgsmål

Del denne artikel

Invested.dk