Spørgsmål

Hvorfor er udførslen af en limitordre ikke garanteret?

En limitordre er en god måde at købe en aktie til en bestemt kurs på uden nødvendigvis at kigge på kursen hele tiden. Limitordre bliver bedst udført, når limitkursen nås. En limitordre får nogle gange en delvis udførsel eller slet ingen udførsel på grund af dens kursrestriktion. Derfor er det nødvendigt at forstå, præcist hvordan ordrer bliver udført til at bestemme, hvornår en limitordre er mest passende. Nogle få øres forskel er måske ikke besværet ved ikke at få udført sin ordre værd, når man taler om en langsigtet investering.

Find de bedste ETF'er og invester snusfornuftigt. Hent vores gratis E-bog. Download e-bog

Brug af limitordrer

En typisk markedsordre bliver udført til den bedst mulige markedskurs med det samme, så investoren får de ønskede aktier til den bedst mulige kurs på det pågældende tidspunkt. For en aktie med en lav bud-udbud spredning virker markedsordrer generelt fint. For de med større spredning eller lav volumen bør man dog overveje at benytte sig af en limitordre. I bestemte situationer (specielt når der er lav volumen) er limitordren dog ikke garanteret.

 

Eksempel på effektivt brug af en limitordre

Antag, at du som investor gerne vil købe aktier i ABC, en aktie med en gennemsnitlig volumen på 60.000 aktier om dagen, og som har en budkurs på 51,5 kr. og en udbudskurs på 53 kr. Hvis du lægger en limitordre om at købe 20.000 aktier af ABC til kurs 52,5, vil din ordre sandsynligvis ikke blive udført hurtigt, hvis overhovedet. Du skal være tålmodig nok til at vente på, at der er nok salgsinteresse til den bestemte kurs. Derfor er det vigtigt at kigge på bud-udbud størrelsen for at skue, om der er nok aktier tilgængelige til at købe til det nuværende bud eller udbud, hvilket hjælper dig som investor med at bestemme den kurs og mængde, som du vil sætte din limitordre til.

 

Her kan du stille et finansielt spørgsmål

Del denne artikel

Invested.dk