Markeder

Top 10 af verdens største investeringsbanker

Investeringsbanker er finansielle institutioner, der primært fokuserer på kapitalstrukturering for globale og lokale virksomheder, privatpersoner og regeringer. Denne form for forretning kan inkludere det at notere ny gæld eller aktiekapital for virksomheden, formidle fusioner og opkøb (M&A), forvalte porteføljer osv.

Læs også: En introduktion til Corporate Finance

Hvordan rangerer de største investeringsbanker så? Der findes adskillige kriterier, man kan måle dette på. De mest plausible er dog bankernes omsætningstal, globale rækkevidde, antal af medarbejdere, indtjening osv.

Find de bedste ETF'er og invester snusfornuftigt. Hent vores gratis E-bog. Download e-bog

Denne artikel giver dig en top 10 liste over de største globale investeringsbanker sammen med en kort beskrivelse af hver baseret på ovenstående kriterier. Selvom investeringsbanker typisk også opererer med mange andre former for forretning (såsom private banking), hvilket nødvendigvis ikke falder inden for ”investeringsbank-feltet”, så giver listen dig de største banker baseret på tallene som helhed.

 1. JPMorgan Chase & Co.: JPMorgan tilbyder hele paletten af serviceyder inden for en typisk investeringsbank. Virksomheden opererer med fire segmenter: Consumer & Community Banking, Corporate & Investment Bank, Commercial Banking og Asset Management. Virksomheden er en af verdens førende globale investeringsbanker med en af de største kundebaser i mere end 60 lande. Global Finance Magazine kaldte JPMorgen for den bedste investeringsbank i verden i 2015.
  1. Bank of America Merril Lynch (BAML): Bank of America Merril Lynch er investeringsbankafdelingen af Bank of America Corporation. Det er en af de ledende inden for porteføljeforvaltning, trading, corporate finance og investment banking. Global Finance Magazine kaldte banken for den ”the Best Debt Bank in the world” i 2015.

 

  1. Goldman Sachs: En af de ældste bankvirksomheder, Goldman Sachs, blev grundlagt i 1869 med hovedkvarter i New York og tilbyder en række serviceydelser spredt over fire afdelinger – investment banking, pleje af institutionelle kunder, investering og udlån samt porteføljeforvaltning. Investment banking afdelingen er bankens hovedforretning. Global Finance Magazine kaldte i 2015 banken for den bedste M&A i verden.

 

  1. Morgan Stanley: Morgan Stanley er en global bankvirksomhed, der tilbyder sine produkter og serviceydelser til virksomheder, regeringer, institutioner og privatpersoner verden over. Banken opererer inden for tre segmenter: Institutional Securities, Investment Management og Wealth Management. Inden for porteføljestyring fylder ejendomshandel en stor del. Virksomheden har hovedkvarter i New York og har mindre hovedafdelinger i London, Tokyo, Hong Kong og andre af verdens finanscentre. Global Finance Magazine kaldte i 2015 banken for ”the Best Equity Bank in the world”.

 

  1. Citigroup: Citigroup er en diversificeret investeringsbank med over 200 millioner kundekonti i 160 lande. Citi’s serviceydelser strækker sig til virksomheder, regeringer, finansielle institutioner og velhavende privatpersoner. Forretningen er opdelt i fem grupper. Capital Markets Origination, Corporate & Investment Banking, Markets & Securities Services, Treasury og Trade Solutions og Citi Private Bank.
   Find de bedste ETF'er og invester snusfornuftigt. Hent vores gratis E-bog. Download e-bog

 

  1. Deutsche Bank: Deutsche er den største bank i Europa målt på aktiver. Den blev udnævnt som den bedste investeringsbank i Vesteuropa af Global Finance Magazine i 2013. Deutsche Bank har fem afdelinger: Global Markets (GM), Corporate & Investment Banking (C&IB), Private, Wealth & Commercial Clients (PW&CC), og Deutsche Asset Management (DAM) samt datterselskabet Postbank, som Deutsche i løbet af 2016 har et ønske om at frasælge. Greenwich Associates har rangeret Deutsche Bank som den største inden for fixed income.

 

  1. Credit Suisse Group: Credit Suisse er en af de mest prestigefyldte investeringsbanker og en af de største formueforvaltere med totale aktiver under forvaltning på 1,294 billioner schweizerfranc (CHF). Den driver to forretningssegmenter: Private Banking & Wealth Management og Investment Banking.

 

  1. Barclays Capital: Barclays Capital er investeringsafdelingen i bankgiganten Barclays plc. Afdelingen tilbyder finansrådgivning, kapitalstiftelse, finansiering og risikostyring til virksomheder, regeringer og andre finansielle institutioner i hele verden.

 

  1. Wells Fargo: Wells Fargo er den største bank i verden målt på markedsværdi. Virksomheden driver fire store afdelinger: Community Banking, Wealth, Brokerage & Retirement, Consumer Lending og Wholesale Banking.

 

 1. UBS: UBS er en global bankvirksomhed med kontorer i mere end 50 lande. Banken driver seks kerneforretninger: Community Banking, Wealth, Brokerage & Retirement, Consumer Lending og Wholesale Banking.

Udover ovenstående investeringsbanker er der også andre kæmpe banker såsom Nomura, Warburgs, BNP Paribas, RBS mm., som er værd at nævne.

Del denne artikel

Invested.dk