Fundamental analyse

Finans-legende sælger alt. Undtagen en enkelt aktie

Man kan roligt kalde Michael Burry en legende inden for finansverdenen. Han var en af de få mennesker, der – ikke bare – forudsagde finanskrisen i 2007/08, men også shortede markedet tidligt, og endte med at tjene over en halv milliard kroner på nedturen.

Bedriften gjorde ham til en af hovedpersonerne i kultfilmen The Big Short, hvor han spilles af Christian Bale som den sære autist med de vilde evner til at forudsige markedet.

Og nu gør Michael Burry det så igen. I et opsigtsvækkende Tweet skriver Burry, at ”Vanviddet er tilbage”, og han sammenligner det nuværende aktiemarked med boblen omkring 1929, 1968, 2000 og 2008.

Find de bedste ETF'er og invester snusfornuftigt. Hent vores gratis E-bog. Download e-bog

Et indblik i Burry’s hedgefond kaldet Scion Capital viser desuden, at Michael Burry har solgt næsten ALLE sine positioner, der blandt andet indbefatter Facebook, Google og Apple. Han er derfor nu kun inde i markedet med en enkelt aktie, nemlig GEO Group, der blandt andet driver private fængsler i USA.

Michael James Burry

Det er desværre ikke muligt at se, om Michael Burry også denne gang har store short-positioner, men der er i hvert fald ingen tvivl om, at Burry ser en gigantisk nedtur i markedet forude.

Hvis du selv overvejer at shorte, kan du læse mere om metoden her.

Michael Burry og hans fond Scion Capital ramte ikke kun rigtigt under finanskrisen. Scion Capital startede allerede omkring år 2000, og i det første år faldt S&P 500-indekset 11,88%, imens Scion’s afkast i samme periode steg 55%. Næste år faldt S&P 500 igen med 22,1%, men Scion endte med positivt 16% i afkast. Ved udgangen af ​​2004 forvaltede Michael Burry 600 millioner, og han fortsatte med at skabe afkast delvist ved at shorte overvurderede teknologiaktier.

I 2005 begyndte Burry at fokusere på subprime-markedet, og det var på den baggrund, at han forudsagde et kollaps i ejendomsmarkedet i 2007. Mange investorer sprang fra fonden, fordi de frygtede, at han tog fejl. Men til sidst viste Burrys analyser sig at være korrekte: Markedet kollapsede, og Michael Burry opnåede et personligt overskud på 100 millioner dollars og et overskud til sine resterende investorer på mere end 700 millioner dollars.

I årene efter viser flere indberetninger fra Scion Capital, at Burry var eksponeret mod de store amerikanske tech-firmaer med købspositioner i helt almindelige aktier.

Han har dog foreløbig taget helt fejl med hensyn til en short i Tesla. Ifølge et nu slettet Tweet lagde Burry adskillige store short-positioner i Tesla i begyndelsen af ​​december 2020, hvorefter han hånede Teslas aktionærer. Få måneder senere var Tesla dog steget mere end 100%, og Burry måtte erkende, at han ikke længere shortede selskabet.

Men nu sigter Michael Burry altså igen mod hele aktiemarkedet.

Det er dog uklart præcis, hvornår Burry solgte alle sine aktier (på nær altså GEO Group, der blandt andet driver private fængsler i USA), og i princippet kan han også have købt nye aktier siden seneste Q2-opgørelse. Det vil dog passe dårligt med de negative signaler som Michael Burry udsender på Twitter.

Hvis du selv overvejer at shorte, kan du læse mere om metoden her.

Del denne artikel

Invested.dk