Excluded

Køb Alcoa – Alpha-indikatoren udpeger aluminiums-aktie

Råvarepriserne har været stærkt stigende i hele 2021, og særligt inden for metaller har stigningerne været eksplosive. En aktie, som nyder godt af denne trend, er den amerikanske aluminiumsproducent Alcoa, som aflagde regnskab i fredags. Alcoa annoncerede i den forbindelse, at virksomheden for første gang vil begynde at udbetale udbytte, og at den samtidig sætter gang i et tilbagekøbsprogram af egne aktier.

Det er noget, som aktionærerne kan lide. En kombination af udbyttebetalinger og tilbagekøb af aktier er en effektiv kombination til at sende aktien i en yderligere opadgående prisspiral, da det er et tiltag, som effektivt vil reducere antallet af aktier.

Alcoa er en cyklisk råvareaktie, så en udbyttebetaling er en milepæl for virksomheden, da ledelsen hermed sender et signal om, at man også vil kunne fortsætte med udbyttebetalingerne, selv om prisen på metaller som aluminium skulle falde. Det hører dog med til historien, at aktiens cykliske karakter også gør den til en risikofyldt aktie, da den i høj grad er præget af udbud og efterspørgsel på markederne for aluminium og aluminiumoxid, som bruges til at producere aluminium.

I det seneste regnskab genererede Alcoa en omsætning på 3,1 mia dollars – blandt andet baseret på højere aluminiumspriser – og virksomheden leverede samtidig et rekordhøjt kvartalsoverskud på 337 mio. dollars.

Alpha-indikatoren har udpeget aktien som en købskandidat baseret på prisudviklingen i forbindelse med det seneste regnskab.

Del denne artikel

Invested.dk