Valuta

De største grunde til hvorfor valutahandlere fejler

Mange mennesker fra alle mulige baggrunde prøver at handle valuta, men de fleste af dem, der prøver, taber penge. Har du nogensinde undret dig over, hvorfor? I denne artikel vil vi kigge på de største grunde til, hvorfor de fleste valutahandlere fejler, og hvordan vi kan forbedre vores chancer for at profitere på valutamarkedet.

Find de bedste ETF'er og invester snusfornuftigt. Hent vores gratis E-bog. Download e-bog

De handler for stort

Et af de største salgsargumenter, der er for at handle på valutamarkedet, er den mængde gearing, som er tilgængelig. I USA kan tradere geare deres position med 50 til 1. I Danmark kan man geare helt op til 200 til 1. Og i nogle dele af verden kan tradere geare med så højt som 400 til 1! Når man taler om risiko… Men mange tradere kan bare ikke lade være med at handle stort. Problemet med at bruge høje mængder gældsætningsgrad er, at det reducerer vores chancer for at tjene penge i det lange løb.

Gearing kan faktisk få en ellers profitabel strategi til at tabe penge. Dette sker, fordi nogle tradere risikerer hele deres konto på 1 eller 2 handler, hvor en lille smule uheld fuldstændigt kan vælte dem. Løsningen er at prøve at bruge mindre end 10x effektiv gearing og prøve ikke at risikere mere end 2% af sin konto på hver individuel handel. På den måde vil du kunne se profit på din konto i det lange løb, hvis din strategi er god.

 

De tilpasser sig ikke markedstilstandene

Markedstilstande spiller en stor rolle i, om vores strategier vil få succes eller ej, hvilket er noget, mange overser. Mange tradere finder måske en strategi, der kan tjene penge sommetider men så tabe penge resten af tiden.

Det er vigtigt at ændre strategi, når markedstilstandene ændrer sig. Så når et valutapar bevæger sig sidelæns igennem en periode med lav volatilitet, ville det give mening at bruge en intervalstrategi. Hvis vi prøvede at bruge en trendbaseret strategi igennem denne lavvolatiltietsperiode, ville det sandsynligvis give dårlige resultater. Men hvis vi brugte den samme trendstrategi igennem en periode, hvor volatiliteten var højere og valutaparret konstant bevægede sig opad eller nedad, ville vores resultater sandsynligvis være meget bedre.

 

De risikerer mere end man kan tjene på hver handel

Den tredje grund til hvorfor valutahandlere fejler, er fordi de bruger en negativ risiko/gevinst ratio. Det betyder, at de (gennemsnitligt) risikerer flere penge per handel, end de forsøger at tjene.

Når tradere sætter deres stop losses langt væk og sætter deres profitmål tæt på, lægger de meget pres på deres strategis gevinstrate for at tjene lidt penge. Hvis man for eksempel sætter sit stop ved 30 pips og limit ved 10 pips, skal man bruge en gevinstrate på mindst 75% for at gå i nul. Forestil dig at vinde 3 ud af 4 handler og stadig ikke tjene penge.

Men hvis vi sætter en positiv risiko/gevinst ratio, kan vi vende disse chancer rundt. Lad os sige, at vi bruger en strategi, der har en limit på 30 pips og et stop på 15 pip. Med denne ratio behøver vi kun en 33% gevinstrate for at gå i nul. Hvis vores gevinstrate ligger over 33%, ville vi tjene penge.

Find de bedste ETF'er og invester snusfornuftigt. Hent vores gratis E-bog. Download e-bog

Konklusion

Forhåbentligt kan disse tre eksempler på, hvorfor mange valutahandlere fejler, hjælpe dig med ikke at blive en af dem. Med de rette værktøjer, den rette viden og det rette tankesæt er alt opnåeligt.

Del denne artikel

Invested.dk