Investering

Nu kan du spekulere i kryptovaluta via Vontobel-certifikater

Efter en lang periode med nedtur er prisen på bitcoin igen begyndt og skyde kraftigt i vejret. Alene i foråret 2019 er kursen på bitcoin i flere omgange steget med op mod 20% på få timer, og det har igen fået tradere og investorer til at se muligheder i de store kryptovalutaer såsom bitcoin, ether (ethereum) og ripple.

Hidtil har det dog været relativt vanskeligt at investere i de store coins, der mest har været tilgængelige igennem uregulerede børser med høj indgangsbarriere. Nu har den schweiziske bank Vontobel imidlertid skabt såkaldte trackercertifikater på henholdsvis Bitcoin, Ether og Ripple, hvor man, ifølge banken, nemt og gennemsigtigt kan investere i valutaerne via Nordic Growth Market som ethvert andet værdipapir, og uden en løbetid.

Certifikaterne kan dermed handles på en reguleret børs, så investorer kan drage fordel af de lange handelstider, og de høje krav til market-making og likviditet.

Du kan for eksempel finde certifikaterne hos Nordnet eller igennem flere netbanker under navnene:

TRACK BITCOIN VONT (DE000VF5Y339)
TRACK ETHER VONT (DE000VF50Y74)
TRACK XRP VONT (DE000VF51E85)

Se meget mere om vilkår etc. direkte hos Vontobel.

De tre mønter som de ser ud i fysisk form.

Bitcoin er den store og klassiske kryptovaluta, der kan bruges som betaling. Det kan Ether også, men denne currency er bundet op på Ethereum-netværket, der er en blockchain-teknologi, der samtidig kan fungere som en slags ”verdenscomputer”.Mange traditionelle investorer har været skeptiske over for de såkaldte kryptovaluter, men mener flere og flere eksperter, at man bør tage teknologien bag blockchain og kryptovaluta alvorligt. Som den ældste og mest kendte valuta har bitcoin måske udsigt til at blive en slags elektronisk ”store of value” i lighed med guld i den fysiske verden.

Det vil sige, at store fonde og private investorer køber bitcoin som en sikkerhed, hvis det øvrige børsmarkedet for alvor bryder sammen. For eksempel i forbindelse med en ny økonomisk krise. Hvis bitcoin kan få den status, kan det måske i sidste ende betyde meget høje priser for bitcoin. I første omgang spejder investorerne efter en gentagelse af kursen på 20.000 USD som bitcoin nåede i december 2017. Men som altid inden for investering, er der naturligvis også risiko for, at kursen ender med at falde tilbage.

Men de nye certifikater hos Vontobel har både Ether, Ripple og Bitcoin i hvert fald fået endnu et spotlys kastet på sig, der kan være med til at øge interessen for de tre kryptovalutaer.

Man kan se meget mere om de tre mønter som investeringsobjekt igennem Nordnet. Her kan man også læse om omkostningerne forbundet med køb af certifikatorerne.

Al trading indeholder risiko. Handl kun med kapital, som du har råd til at tabe. Historisk afkast garanterer ikke fremtidige afkast. Indholdet på websitet har et uddannelsesmæssigt sigte og skal ikke betragtes som investeringsråd. Handel med eksempelvis kryptovalutaer kan fluktuere kraftigt i pris og er ikke egnede for alle. Ovenstående artikel om Vontobel-certifikater er sponsoreret af Vontobel. Vi tilstræber dog 100% objektivitet i lighed med, hvad man genfinder hos andre typer professionelle medier og deres annoncører.

Del denne artikel

Invested.dk