Strategier

Har du ingen valutastrategi selv? Prøv mirror trading

Hvis du er træt af at kigge efter den perfekte tradingstrategi, og at dine følelser kommer i vejen (du går ud af dine vindere for hurtigt og ikke skærer taberne fra), så er det måske på tide at overveje mirror trading, også kaldet copy trading. Efter at være blevet ekstremt populært på valutamarkedet er mirror trading en måde, hvorpå man kan kopiere eller efterligne de metoder, som vindende tradere bruger. Det lyder vel meget simpelt og brugbart, men før man som trader begynder at kaste rigtige penge efter denne strategi, er der nogle få ting, som skal overvejes.

Find de bedste ETF'er og invester snusfornuftigt. Hent vores gratis E-bog. Download e-bog

Mirror trading

Mirror trading er en tradingmetode, hvor en trader ud fra en bred mængde strategier og personligheder vælger den person og strategi, som han/hun ønsker at implementere i sin egen konto. Metoden ved denne strategi bliver så placeret/udført på traderens konto, så strategien bliver handlet på den måde, den skal. Traderen vil muligvis kunne ændre på nogle af variablerne i strategien, men det ultimative mål ved mirror trading er at fjerne følelserne i et tradingsystem og stå tilbage med den potentielle profit (eller tab).

 

Fordelene

Mirror trading er langt mere gennemsigtigt end andre automatiserede tradingmetoder. Her er nogle af fordelene:

 • Traderen kigger på hundredevis af potentielle strategier og har så mulighed for at vælge en strategi, som ligger tæt op af sine mål for sin konto, pension eller finansielle ambitioner.
 • Liveresultater kan ses ved strategien, før den overhovedet er implementeret. Folk der sælger andre automatiserede ”tradingbots” vil sjældent offentliggøre data, der er up-to-date. Mirror tradingstrategier viser generelt opdateret præstation dagligt, så traderen ved, hvordan en strategi faktisk præsterer, før han/hun bruger den.
 • Traderen kan se ekstra kriterier, såsom hvilke valutapar der bliver handlet, hvor mange handler programmet har lavet (meget vigtigt, da vi ønsker at se, hvordan strategien præsterer over mange handler, og ikke kun en håndfuld), de vindende og tabende handler, i hvor lang tid programmet har kørt og den gennemsnitlige gevinst og det gennemsnitlige tab. En af de vigtigste data er det maksimale tab (i pips). Dette er det største tab, en trader kan forvente at tabe ved at bruge programmet. Dette skal vægtes over for de gennemsnitlige gevinster og gevinstprocenten såvel som den kapital, traderen har til rådighed. Som trader bør man undgå systemer, hvor det maksimale tab kan slå dem helt ud, uanset hvor gode de andre statistikker ser ud.
 • Følelserne bliver bragt ud af spil. Traderen skal ikke bekymre sig om, hvornår han/hun skal træde ind og ud.
 • Generelt set (afhængig af platform) bliver der også handlet, når traderens computer er slukket. Derfor er vigtigt, at man som trader er komfortabel med den valgte strategi.
 • Traderen kan fortsætte med at lave manuelle handler oveni den automatiske strategi.

Når man ser på fordelene, er det meget vigtigt, at man som trader dykker ned i, hvad hver strategi kan tilbyde, og hvad den kan ødelægge på éns konto. Dette kan kun virkelig bestemmes, hvis strategien har en lang historik og har udført et stort antal handler. Resultaterne bør også være liveresultater og ikke på en demokonto. Og mest vigtigt må de tabende handler ikke kunne slå éns konto helt ud.

Find de bedste ETF'er og invester snusfornuftigt. Hent vores gratis E-bog. Download e-bog

Ulemperne

Det virker lidt som en drøm, at man kan have et program, der kan tjene en penge, når man sover. Men der er også ulemper, som man bør være opmærksom på.

 • Ikke alle rapporterede resultater er fra live trading. Det er op til traderen selv at læse, hvordan resultaterne er blevet opnået, og om alle de handler, strategien har lavet, er reflekteret i resultaterne.
 • Markederne ændrer sig hele tiden. Hvis et valutapar har bevæget sig et bestemt interval i lang tid, og det nu er begyndt at trende, så vil resultaterne måske ikke reflektere, hvordan strategien vil præstere på et trendende marked.
 • Resultaterne er generelt baseret på strategens konto. Som trader bør man være opmærksom, hvis man handler en meget mindre konto, da man kan slås helt ud bare ved få tabende handler.
 • Strategien fortsætter med at være drift, indtil du vælger, at den skal stoppe. Det betyder, at man som trader bør være vagtsom, når man ser på sin konto og præstation.
 • Lukkede positioner reflekterer ikke den absolutte risiko for traderen. Lad os for eksempel sige, at det maksimale tab står som -100 pips, men at der én gang senere hen har været en smutter, som har tabt -200 eller -300 pips. Det er ekstremt vigtigt at vide, hvor meget en strategi er villig til at lade en handel løbe løbsk.

 

Sådan kommer du i gang med mirror trading

Ikke alle mæglere tilbyder mirror trading. Derfor skal man som trader først finde en velanskrevet mægler, der tilbyder denne service. Tredjepartselskaber findes også, som arbejde med mange understøttende mæglere til at placere de automatiserede handler på traderens konto.

IronFX er en global og prisvindende mægler, som er førende inden for online trading. Hos dem har du mulighed for at åbne en mirror konto, hvor du ud fra et slags socialt netværk kan håndplukke forskellige strategier. Det er måske den nemmeste måde, du kan komme i gang på, da du ikke skal downloade eller køre nogen software.

Find de bedste ETF'er og invester snusfornuftigt. Hent vores gratis E-bog. Download e-bog

Konklusion

Det er en vigtig beslutning at tage, når man overvejer mirror trading. Det er trods alt dine penge. Man bør nøje gennemgå statistikkerne og sikre sig, at den valgte strategi reflekterer éns risikotolerance og disponible kapital. Det er relativt nemt og ligetil at opsætte en mirror trading strategi, og det vil generelt tage mindre end en uge. Før man dog vælger at trade, bør man være opmærksom på, at markederne hele tiden skifter, og tidligere præstation ikke er en absolut indikator for fremtidig præstation.

Del denne artikel

Invested.dk