Kurver & mønstre

Derfor bør en trader overveje den anden side af handlen

Mener du, at du har fundet det bedste tradingsetup? Et bull flag lige efter bogen der er klar til at skyde afsted? Et exhausted gap der bare venter på en mulighed for short?

Tradingfokuserede sociale medier og hjemmesider er fyldt med tradere, der kraftigt forsøger at markedsføre det ”perfekte tradingsetup”. Hvor indgangspunkter kun er en lille del af en overordnet succes, når vi har med trading at gøre (et emne som kræver en artikel for sig selv), så vil din trading blive betydeligt forbedret, hvis du bare stiller dig selv det simple spørgsmål: ”Ville jeg tage den anden side af min handel?”

Find de bedste ETF'er og invester snusfornuftigt. Hent vores gratis E-bog. Download e-bog

Det betyder altså, at når du lægger en købsordre, bør du antage salgsrollen (og omvendt). Det tvinger dig til at sænke farten lidt og vurdere din beslutningsproces. Lad os tage et kig på den nylige kursbevægelse i iShares China ETF som eksempel.

graf over iShared China ETF.

Ved at kigge på grafen vil du måske i første omgang slikke dig om munden, når du ser et breakaway gap fra 47-niveaet, der kun venter på at blive fyldt under et tilbageløb. Kursen har været intet andet end parabolsk de sidste to uger, og du ved fra erfaring, at en sådan stigning ikke er holdbar. Du bliver endnu mere opmuntret af RSI’ens tilbagetræk, hvilket får dig til at tro, at køberne bliver trætte, i hvert fald på kort sigt. Tilbagespringet til 51.50 gør dig endnu mere fristet med et stop loss lige over det nylige swing-højdepunkt. Et nemt short, ikk?

Før du bliver alt for begejstret og begynder at lovprise din indsigtsfulde graflæsning, så vent lige et øjeblik og tænk over, hvorfor nogen måske vil vælge at indtage den anden side af dit ”short”-setup. Hvad kan de se? Hvad overser du?

Den anden side af din handel læser måske denne graf og ser styrke. Et breakaway gap efterfulgt af lidt konsolidering og et hold af det 9-dages EMA kunne betyde, at iShares China ETF’en opsamler styrke til det næste skub til et højere niveau. Tilbagefaldet i RSI er en sund konsolidering og manglen på bekræftelse fra MACD siger, at denne ETF ikke er færdig endnu.

Find de bedste ETF'er og invester snusfornuftigt. Hent vores gratis E-bog. Download e-bog

Den fundamentale historie i Kina, hvor regeringen løsner bankreservekravene blandt høje niveauer af likvide beholdninger hos de kinesiske privatpersoner, kan måske yderligere være med til at komme brændsel på bull’ens tro på iShares China. Læg det til de begrænsede måder, hvorpå vestlinge kan få adgang til de kinesiske aktiemarkeder, og den anden side af handlen vil måske argumentere for, at efterspørgslen efter denne ETF vil forblive stærk, selv hvis de kinesiske aktiemarkeder nedkøler en smule.

Betyder det her så, at dit drømmeshort er ødelagt? Slet ikke. Men ligesom med alle andre tradingstrategier, der har et skønsmæssigt element i sig, er det vigtigt, at du overvejer den anden side af din handel, så du kan identificere de tilstande (og hypoteser), som måske kan modbevise din idé. Det kunne være lempelig pengepolitik fra den kinesiske centralbank, det kunne være et nyt højdepunkt i iShares China – hvad end scenariet er, vil det kunne hjælpe din konto i sidste ende, hvis du stiller dig slev i samme sko som den modsatte trader.

Del denne artikel

Invested.dk