Basal trading

Hvorfor trading er sværere end man tror

Det at være en trader handler ikke bare om tal. Det er en måde at tænke, analysere og overgå de andre spillere på de finansielle markeder på. I modsætning til fritidstradere tager professionelle tradere kolde og kalkulerede beslutninger og er ikke bange for at lave en handel, hvis de ser en mulighed, der tilbyder et godt risiko/gevinst setup.

Lad os kigge på nogle karaktertræk hos tradere. For det første skal man i bund og grund være afhængig af trading og markedets små forviklinger og kortsigtede signaler. Det kræver år af erfaring, realtidstrading og afprøvninger af forskellige strategier at komme forbi det basale niveau i trading.

Køb aktier uden kurtage og kopier succesfulde investorer automatisk. Vi anbefaler >>> eToro

Som trader skal man besidde evnen og nysgerrigheden til at udvikle nye metoder til forskellige markedstilstande og scenarier. Trading kræver også en hel del tålmodighed, specielt når det føles som om, du ikke har lavet så meget fremskridt, som du måske ville ønske (når din konto ikke stiger). Ydermere bør du elske udfordringen i at løse problemer, fordi trading præsenterer masser af setups, succeser og fiaskoer.

Den mindste forskel mellem købere og sælgere (og det at huske disse detaljer) kan hjælpe dig med at få din præstation på et højere niveau end andres. Ingen mængde graflæsning, noter osv. vil kunne give dig en fordel, hvis du ikke kan huske disse detaljer, når du handler på det live marked.

Samtidig bør man som trader besidde evnen til at bestemme, hvilke tekniske variabler man skal bruge til hvert markedsscenarie. Igen handler dette om detaljer, så det kan potentielt spille en rolle i din succes.

Lad os til sidst diskutere kortsigtede traderes livsstil og psykologi.

Det er en udbredt opfattelse, at tradere kun arbejder, når markedet har åbent. Dette kunne ikke være længere væk fra sandheden, specielt med markeder som valuta og futures, der har åbent 24/5. Når tradere ikke handler og overvåger setups, så er de fokuserede på research. Jeg estimerer, at professionelle, seriøse tradere bør dedikere 1-2 timer som minimum hver dag til at gå igennem grafer og opbygge en handelsplan til den næste dag. Dette kræver et miljø, hvor din tid bliver respekteret og er uden afbrydelser.

Profitable tradere besidder evnen til at genkende, hvordan tabende handler agerer, så de kan skære deres tab hurtigt. Når ens disciplin ikke bliver respekteret, kan tabene ophobe sig meget hurtigt. Ligeså skal vi alle kunne genkende, hvornår eufori og fortvivlelse indtager markedet, så vi kan drage fordel af mulighederne. Det at forstå markedspsykologi og hvordan markedsdeltagernes adfærd er, er en af de mest essentielle aktiver, en trader kan besidde.

Køb aktier uden kurtage og kopier succesfulde investorer automatisk. Vi anbefaler >>> eToro

Men frem for alt er gode tradere ydmyg og realistiske. Over det lange løb kan hårdt arbejde potentielt betale sig. I modsætning til amatører indser de professionelle, at konsekvens og gennemførthed kræver arbejde, og selvom der vil være tilbagefald, så vil de metoder, der har bragt dem så langt som de er, kunne bære dem langt ind i fremtiden i verdens mest konkurrenceprægede sport: daytrading.

Del denne artikel

Invested.dk