Strategier

2-timers-trading om dagen planen

Enhver god investor ved, at for at tjene penge på en investering skal man først forstå alle aspekter af den. Så lad os kigge på, hvorfor det meste handelsvolumen foregår i begyndelsen og slutningen af dagen.

Hvis du nogensinde er kommet hjem fra arbejde og har brugt dine aftentimer på at researche aktier og placere ordrer til den næste dag, er du sammen med andre grunden til, at der er høj volumen den første handelstime. Så snart aktiemarkedet åbner, strømmer en masse programmerede ordrer ind på markedet og bliver fyldt.

Sammen med handlerne fra private investorer, er der også handler fra investeringsforeninger, hedge fonde og andre højvolumens tradere. En anden kilde er daytradere, der har sat deres dagshandler for dagen inden for den første time. Alle disse faktorer lagt sammen repræsenterer en stor mængde volumen inden for en kort tidsperiode.

Men hvad med eftermiddagen? En tommelfingerregel imellem daytradere er aldrig at have nogle aktiepositioner, når dagen slutter. Nogle institutionelle tradere ønsker ofte ikke at have store positioner over lange weekender eller helligdage, hvis nu en stor nyhed skulle finde sted.

Find de bedste ETF'er og invester snusfornuftigt. Hent vores gratis E-bog. Download e-bog

Så hvordan kan du tjene penge på dette fænomen eller i det mindste undgå tab?

 

Undersøgelse af volumen

Når du undersøger en aktie, så kig på mængden af volatilitet i den første og sidste handelstime. Hvis det tenderer til at være meget omskifteligt i disse timer, har du måske mulighed for at købe eller sælge til priser, som er meget højere eller lavere end deres fundamentale værdi. Sæt dine limitordrer usædvanligt høje eller lave for at se, om du kan fange nogle røverkøb i disse tidligere handelsminutter.

 

Brug limitordrer

Du kan sikkert trade i den første og sidste time på dagen, hvis du forbliver disciplineret, og den bedste måde til at gøre dette på, er at bruge limitordrer. En limitordre giver dig mulighed for at sætte en maks købs- eller salgspris i stedet for at købe eller sælge til prisen, som markedet vil betale. Hvis du eksempelvis ejer ABC aktier, og du ikke vil sælge for mindre end 34 kr./aktien, så læg en ordre hos din mægler, og sæt din limitpris til 34 kr. Den samme strategi kan bruges, når du køber en specifik aktie.

 

Gap trading

Du købte aktien ABC for 30 kr. i dag, men du forventer, at aktien vil stige til 35 kr., efter de har offentliggjort deres kvartalsresultat efter lukningen af markedet i dag. Dette betyder, at ABC vil åbne i 35 kr. i morgen, hvis du har ret. Dette skaber et gap på 5 kr. på grafen, hvilket repræsenterer et profit på 5 kr./aktien for dig.

Find de bedste ETF'er og invester snusfornuftigt. Hent vores gratis E-bog. Download e-bog

Konklusion

Hvad end du undgår eller ikke undgår disse timer eller sigter efter at fokusere din trading på disse timer afhænger af din risikoappetit og erfaring med markedet. Hvis du er en ny eller uerfaren trader, er det bedst at agere forsigtigt under den første og sidste time af åbningstiderne på markedet.

Del denne artikel

Invested.dk