Spørgsmål

Investerer hedgefonde i private selskaber?

Hedgefonde investerer normalt ikke i private selskaber på grund af den manglende likviditet, der er på det private marked. Hedgefondes investeringshorisonter passer sig bedre til børsmarkedet. Hvis en hedgefond dog kan få sine investorer til at binde deres penge i længere tidsperioder, kan den investere i private selskaber i håbet om et bedre afkast. Hvad end hedgefonde investerer i private selskaber afhænger af, hvor likvid fonden er for sine investorer, og hvilket afkast disse investorer forventer.

Find de bedste ETF'er og invester snusfornuftigt. Hent vores gratis E-bog. Download e-bog

Fondslikviditet

De fleste hedgefonde er ”open-ended”, hvilket betyder, at investorer kan investere og trække deres penge ud regelmæssigt. For at kunne imødekomme disse hævninger på kort varsel skal hedgefonde kunne likvidere deres investeringer hurtigt og med så få omkostninger som muligt. Børsmarkederne er mere likvide og effektive, så det er typisk dér, fondene investerer. En hedgefond kan dog ændre, hvor ofte investorerne må trække deres penge ud. På denne måde kan fonden nemmere investere i private selskaber, så den ikke behøver bekymre sig om den manglende likviditet.

Find de bedste ETF'er og invester snusfornuftigt. Hent vores gratis E-bog. Download e-bog

Højere afkast via private markeder

Investeringer på det private marked er mere risikable, men de kan også skabe et højere afkast. Det er typisk her, venturekapitalselskaber og private equity fonde investerer. Hedgefonde investerer traditionelt på børsmarkedet, hvilket er relativt sikrere men generelt giver et lavere afkast.

Del denne artikel

Invested.dk