Spørgsmål

Hvordan kan en trader profitere fra dead cat bounce mønsteret?

En trader kan profitere fra et dead cat bounce mønster ved at bruge det til at indtage en lavrisikabel shortposition på markedet. Dead cat bounce er et teknisk handelsmønster, der bruges af mange aktiehandlere og valutahandlere. Dette grafmønster opstår, når der er en lille og kortvarig fremgang lige efter et skarpt og kraftigt fald i markedskursen, hvorefter den fortsætter længere nedad. Dette mønster bliver set som en indikator med høj sandsynlighed for fortsættende svaghed på markedet. Sandsynligheden for at kunne tjene penge på at handle via dead cat bounce mønsteret er afhængig af skarpheden og kraften i det første fald i markedskursen.

Få fart på din investering: Se certifikaterne hos en Danmarks førende udstedere Klik her

Når dette mønster bliver opdaget, kan tradere bruge muligheden for at indtage en kort position så tæt på toppen af den korte fremgang som muligt med forventningen om, at markedet fortsætter nedad. Så snart markedet går nedad igen, kan man som trader benytte sig af en stop loss ordre lige over højdepunktet på den korte fremgang for at beskytte sig selv i tilfælde af, at fremgangen er langvarig.

Så snart kursen falder under bunden/støtten af det første fald, er mønsteret bekræftet, og man kan som trader så småt begynde at tage sin profit.

 

Her kan du stille et finansielt spørgsmål

Del denne artikel

Invested.dk