Spørgsmål

Hvilken valutastrategi er god til et kileformet mønster?

En kile er et prominent mønster, når man identificerer bullish eller bearish kursbevægelser på valutamarkedet. Dette mønster kan evt. bruges til at identificere vendinger i kursen og opstår, når kursen hopper mellem støtte- modstandstrendlinjer, og de konvergerer i et trekantsformet mønster.

Der er to former for kilemønstre, som du kan implementere i din valutahandelsstrategi. En stigende kile er en kileform, der peger opad og indikerer som regel en bearish kursbevægelse. Mønsteret bruges til at analysere en kortsigtet og mellemlangsigtet optrend inden for en langsigtet nedtrend i kursen. På den anden side er en faldende kile en nedadgående kile, der typisk indikerer en bullish kursbevægelse. Dette mønster bruges til at analysere en kort- eller mellemlangsigtet nedtrend inden for en langsigtet optrend.

Find de bedste ETF'er og invester snusfornuftigt. Hent vores gratis E-bog. Download e-bog

Hvis der forekommer et udbrud i et faldende eller stigende kilemønster over modstandstrendlinjen, ses det som bullish. Hvis kursen dog bryder under støttetrendlinjen, så ses det som bearish.

Antag for eksempel, at EUR/USD (euroen over for dollaren) er blevet handlet i en nedtrend igennem det seneste år. Men her den seneste måneds tid har den været i en optrend og former en stigende kile, hvilket måske kunne indikere en fremtidig bearish kursbevægelse. Du kunne lægge en limitordre til at shorte, hvis kursen bryder under den nedre trendlinje (støttelinje) og lægge en stop loss ordre, hvis valutaparret bryder over modstandslinjen.

Antag på den anden side, at EUR/NOK har formet en faldende kile over de sidste to måneder. Dette mønster indikerer generelt en fremtidig bullish kursbevægelse. Du kunne lægge en limitordre til at købe, hvis kursen bryder over modstandslinjen og en stop loss ordre, hvis kursen bryder under støttelinjen.

 

Her kan du stille et finansielt spørgsmål

Del denne artikel

Invested.dk