Spørgsmål

Hvad er hovedforskellene mellem en Doji og et hammermønster?

Teknisk analyse bruger candlestick mønstre til at bestemme ændringer i trends og momentum. Hver handelsdag bliver plottet på grafen som en ”candle”, der består af en ”krop” og ”skygger”. Kroppen defineres som værdipapirets åbnings- og lukkekurs, hvor skyggerne (også kendt som haler) viser værdipapirets højde- og lavpunkter. Analytikere har navngivet forskellige former for candles for at hjælpe med at identificere trends på det tidspunkt, de forekommer. Doji- og hammercandles er to af disse typer, der er vigtige til at signalere vendepunkter.

Find de bedste ETF'er og invester snusfornuftigt. Hent vores gratis E-bog. Download e-bog

Dojicandles ligner et kors eller et plus med en smal, hul eller fyldt krop og skygger på hver sin side. Som et dagligt signal indikerer Doji neutralitet, men den sammenlignes ofte med et større udviklende mønster. Doji’en får sin form, når dagens højde- og lavpunkter har en betydelig spredning, men hvor åbnings- og lukkekurserne er meget tæt på hinanden. Dette er et resultat af, at købe- og salgslysten er lig hinanden. Når en Doji følger en opadgående eller nedadgående trend, signalerer dette mønster ofte en vending i en trend.

Et hammermønster har en længere krop, som stadig er relativt smal med en lang underliggende skygge. Dette mønster forekommer ofte ved bunden af et langsigtet fald, og man kan som trader derfor se det som et positivt vendesignal. Mønsteret symboliserer, at der har været et tungt salgspres i løbet af dagen, men hvor der senere har været stigende kurser, som har lukket højere end åbningskursen.

 

Her kan du stille et finansielt spørgsmål

Del denne artikel

Invested.dk