Spørgsmål

Hvad er fordelene ved at investere i cykliske aktier?

Cykliske aktier tenderer til at være højt korreleret med den overordnede konjunkturcyklus, så man kan derfor fange nogle gevinster, når konjunkturen går op.

Hvis en investor kan investere i en cyklisk aktie i bunden af konjunkturcyklussen og efterfølgende sælge aktien i toppen af konjunkturcyklussen, så kan han/hun maksimere sit afkast for den aktie over den pågældende periode. Det er en stor fordel.

Få fart på din investering: Se certifikaterne hos en Danmarks førende udstedere Klik her

Problemet med denne form for investering er timingen. Det svære ved at købe i bunden af en konjunkturcyklus er at skulle forudse, hvornår økonomien begynder at gå opad igen. Hvis man som investor vælger at investere i en cyklisk aktie, så står man overfor risikoen af en forlænget recession, eller at økonomien endnu ikke har nået bunden af sin konjunkturcyklus.

Hvis det sker, og man som investor mistimer investeringen i den cykliske aktie, så vil man blive nødsaget til at tilpasse sig en langsigtet køb-og-behold strategi og vente, indtil økonomien rammer bunden af cyklussen og begynder at blive bedre.

Hvis man vælger at kombinere cykliske og ikke-cykliske aktier, kan man udglatte volatiliteten i sin portefølje over hele konjunkturcyklussen. Fordelen ved dette er, at de ikke-cykliske aktier potentielt kan lindre tabet i de cykliske aktier, hvis økonomien fortsætter nedad. Fordelen er her den nedsatte volatilitet, men ulempen er det nedsatte potentielle afkast i porteføljen.

 

Her kan du stille et finansielt spørgsmål

Del denne artikel

Invested.dk