Hjem & bil

Simple måder at investere i ejendomme på

Det at købe en ejendom er mere end bare at finde et sted, man kan kalde sit hjem. Investering i ejendomme er blevet mere og mere populært over de sidste 15 år og er blevet et meget udbredt investeringsvalg. Selvom boligmarkedet har uanede muligheder for at skabe store gevinster, er det dog en del mere kompliceret at købe og eje en ejendom i forhold til aktier og obligationer. Vi vil i denne artikel introducere dig til ejendomme som en investering.

Få fart på din investering: Se certifikaterne hos en Danmarks førende udstedere Klik her

Basale udlejningsejendomme

Denne form for investering er lige så gammel som det at være grundejer. Man køber en ejendom og lejer den ud. Ejeren, udlejeren, er ansvarlig for at betale lånet, skatter og omkostninger. Ideelt set kræver udlejeren nok husleje til at dække alle disse omkostninger. Han/hun kræver måske mere end det for at skabe en månedlig profit. Den mest hyppige strategi er dog at være tålmodig og kun kræve nok leje til at dække omkostningerne indtil lånet er blevet betalt, hvorefter huslejen bliver profit. Derudover er værdien på ejendommen måske også steget igennem forløbet, hvilket giver ejeren et værdifuldt aktiv. Ifølge historiske data er boligmarkedet konstant steget i værdi fra 1940 til 2006, hvorefter der kom et dyp og derefter et tilbagespring fra 2008 til 2010.

Der er dog selvfølgelig ulemper og risici ved en sådan investering. Du kan ende med at have en dårlig lejer, der beskadiger ejendommen. Eller hvad værre er, kan du ende med ingen lejer overhovedet. Dette giver dig en negativ månedlig pengestrøm, hvilket betyder, at du bliver nødt til at kæmpe om at betale de månedlige ydelser til lånet.

Den største forskel på denne form for boliginvestering og andre former for investeringer er nok den mængde tid, man skal bruge på at bibeholde den. Når du køber en aktie, lægger den ganske enkelt i din depotkonto og forhåbentligt vil stige i værdi. Hvis du investerer i udlejningsejendomme, hører der meget ansvar til. Når varmen pludselig stopper med at virke midt om natten, er det dig, der bliver ringet til.

 

Real estate investment groups

Disse investeringsgrupper er lidt ligesom investeringsforeninger, bare for udlejningsejendomme. Hvis du gerne vil eje en udlejningsejendom men ikke gider bøvlet med at være en udlejer, kan en real estate investment group være løsningen. Et selskab vil eksempelvis købe eller opbygge nogle lejligheder og så tillade investorer at købe dem igennem selskabet og derved være en del af investeringsgruppen. Herefter styrer selskabet ejendommene, sørger for vedligeholdelse, annoncering og kommunikerer med lejerne. Til gengæld kræver selskabet en procentdel af den månedlige leje.

Ejendomshandel

Dette er den mere vilde side af ejendomsinvestering. Ligesom daytradere, der er ligaer væk fra køb-og-behold investorer, er ejendomshandlende en helt anden race end udlejere. Ejendomshandlende køber ejendomme med intention om at holde dem i en kort tidsperiode (ofte ikke længere end tre til fire måneder), hvorefter de sælger dem og håber på profit. Denne teknik kaldes også at ”flippe” ejendomme, som i bund og grund handler om at købe ejendomme, der enten er meget undervurderede eller ligger på et stærkt marked.

De fleste ejendomshandlende vil ikke lægge penge i huset til renovering eller forbedring. Investeringen skal have den indre værdi til at skabe et profit, ellers vil de slet ikke overveje det.

Der findes dog også en anden form for ejendomshandlende. Disse investorer tjener deres penge på at købe passende prissatte ejendomme og derefter tilføje værdi til dem ved at renovere dem. Dette kan være en mere langsigtet investering afhængig af, hvor meget der skal renoveres.

 

Real estate investment trust – REIT’er

Det er ikke overraskende, at Wall Street har fundet en måde hvorpå, de kan lave boliger om til et børshandlende finansinstrument. En REIT bliver skabt, når et selskab bruger investorers penge til at købe og bestyre ejendomme. REIT’er købes og sælges på store børser ligesom alle andre aktier. Et selskab skal udbetale 90% af sin skattepligtige profit som udbytte til investorerne for at beholde sin status som en REIT. Ved at gøre dette undgår de at betale virksomhedsskat, hvor et almindeligt selskab bliver beskattet først, og bagefter skal beslutte om de vil uddele deres profit efter skat som udbytte.

Køb aktier uden kurtage og kopier succesfulde investorer automatisk. Vi anbefaler >>> eToro

Ligesom almindelige udbyttebetalende aktier, er REIT’er solide investeringer for aktieinvestorer, der gerne vil have en regelmæssig indtægt. REIT’er gør, at investorer også kan investere i ikke-beboelser såsom kontorbygninger eller indkøbscentre. De er også meget likvide, hvilket betyder, at man ikke behøver en ejendomsmægler for at tage sin gevinst. Det eneste man skal gøre er, at sælge sin aktie.

 

Konklusion

Vi har nu kigget på forskellige former for ejendomsinvesteringer, men som du måske allerede har gættet, har vi kun ramt overfladen. Inden for disse eksempler findes der utallige variationer af ejendomsinvesteringer. Ligesom med alle andre investeringer, er der dog både potentiale og risiko, så det er vigtigt at tage informerede beslutninger. Tænk altid over omkostningerne og fordelene ved dine beslutninger, før du tager dem.

Del denne artikel

Invested.dk