Opsparing

5 grunde til du har en forkert tankegang om penge

Personlig velstand er en af de ting, som alle har en forskellig mening om. Nogle mener, at velstand ikke betyder alt for meget og er en andenprioritet i forhold til andre aspekter i livet, hvor andre lever og ånder for deres penge. Mens en sund attitude måske falder imellem disse to ekstremer, kan man ikke komme uden om det faktum, at mange folk simpelthen har en forkert tankegang om personlig velstand, og nogle går igennem hele livet med denne indstilling.

Nøglen til at få mest ud af dine penge ligger i at opsamle en sund attitude omkring, hvordan du tager dig af det. Dette kan være lettere sagt end gjort, men der er nogle få hyppige ting, som måske kan komme i vejen. Det at forstå hvorfor du måske har problemer er første skridt imod af løse dem, og det behøver slet ikke være så svært, som du måske tror. Overvej følgende fem grunde til, hvorfor mange mennesker har den forkerte indstilling omkring personlig velstand og se, om de passer på dig.

Find de bedste ETF'er og invester snusfornuftigt. Hent vores gratis E-bog. Download e-bog

1. Du ser det som en konkurrence

Hvis der er én ting, som næsten alle oplever på et eller andet tidspunkt, når det handler om penge, så er det jalousi. Mange tror, at velstandsopbyggelse er en form for konkurrence, hvilket er helt ved siden af. Du bør hellere tage ansvar for din egen unikke situation og ignorere alle andres pengepung fuldstændigt. Andre folks pengepung har trods alt ikke en påvirkning på din økonomi, men alligevel tror vi så ofte, at vi bliver nødt til at ”følge med” de, der har flere penge end os.

Konklusionen er dog, at der altid vil være flere mennesker derude, som har flere penge end dig, og det at gøre det til en konkurrence vil kun give dig stress. Tag ansvar for dine egne finanser, og du vil uden tvivle se en stor forandring i din attitude.

 

2. Du tror, du bliver nødt til at tjene flere penge

Lad os indse det – alle vil gerne tage flere penge med hjem. For mange kan besættelsen af at tjene flere penge dog komme i vejen for at ordne det på en ordentlig måde. Det meste af tiden bør de folk, der tror de skal tjene mere, faktisk lægge mere fokus på de penge, de faktisk har, da det kan have en meget bedre påvirkning end bare det at have et bedre betalt job.

Selvfølgelig er der ingen grund til, at du ikke bør gå ud og prøve at forbedre din karriere, men de vigtige ting at indse er, at du kun bør gøre dette, hvis du allerede har styr på din nuværende økonomi. Fokuser på at få styr på det, du allerede har, og så er der måske plads til at bringe flere penge hjem i fremtiden.

 

3. Du tror, du har brug for en hjælpende hånd

Mange mennesker ender med at blive utroligt frustrerede over deres finansielle situation og begynder at pege fingre af dem, der klarer det bedre. Nogle bliver for eksempel irriteret over folk, der har modtaget en arv eller på anden vis har fået et forspring, hvilket kan lede til bitterhed og en overordnet dårlig attitude. Dette er mere udbredt, end folk vil tilstå, og det er nemt at se hvorfor.

I realiteten behøver du dog ikke et finansielt boost for at komme i gang med at fokusere på og bibeholde din personlige velstand. Rigtig nok kom mange af de rigeste mennesker i verden til, hvor de er nu via hårdt arbejde og vedholdenhed – ikke arv. Ingen kan argumentere for, at lidt ekstra penge tager skade, men det er ikke en nødvendighed og bør aldrig blive en tvangstanke.

 

4. Du tror ikke, du behøver en revisor

For nogle mennesker er idéen om at lade en revisor klare éns personlige finanser meget skør. De fleste selvstændige får en revisor til at klare det forretningsrelaterede, men dette behøver slet ikke være det eneste tilfælde. At bibeholde en positiv attitude om dine finanser er næsten umuligt, hvis du ikke har det hele på plads, og dette er præcist, hvad en revisor kan gøre for at få dig på det rette spor. Revisorer kan være ekstremt hjælpsomme, når det handler om skatter også. De ekstra omkostninger der kommer, når man hyrer en revisor, kan nogle gange være nok til at få folk til at blive væk, men når du tænker på, hvor mange penge du vil kunne spare i det lange løb ved at have nogen ved din side, bliver det meget klart, hvor hjælpsomt det kan være at have en revisor, du kan stole på.

 

5. Du tror, du skal investere mere

Der er utallige grunde til at lære, hvordan man investere i aktier, obligationer eller andre muligheder. Mange mennesker tjener en god mængde penge ved at investere uden at behøve at lægge meget indsats i det, hvilket kan være fristende for de, der gerne vil fylde deres bankkonti. Hvad det virkelig handler om er dog, at investering ikke er for alle. Det kan rigtigt nok tage lang tid at lære, hvordan man håndterer investeringer på rette vis, og det er muligt at tabe store mængder penge i processen, hvis du ikke er forsigtig. Der er ingen skade i at lære mere om investeringsverdenen, men i stedet for at hoppe direkte i, bør du tage lidt tid til at fokusere på din nuværende finansielle situation og uddanne dig selv i de finere punkter i investeringsverdenen.

Del denne artikel

Invested.dk