Karriere

7 tips til at få den løn du fortjener

Så snart man har modtaget et jobtilbud, er der masser af plads til lønforhandling. Fordi en af de primære grunde til at skifte job er større indtægt, er den nemmeste vej du kan sikre dig, at du faktisk når disse mål, at lave din research. Bare husk, at research ikke kun er begrænset til at vide, hvor meget andre inden for dit felt tjener eller sætte et vilkårligt tal på, hvor meget du ønsker at tjene.

Køb aktier uden kurtage og kopier succesfulde investorer automatisk. Vi anbefaler >>> eToro

1. Vent

Selvom det måske kan være svært, så prøv at vente, indtil din potentielle arbejdsgiver nævner penge. Undgå at give præcise lønrækkevidder i din følgeskrivelse, og diskuter kun løn i interviewet, hvis intervieweren tager initiativ til diskussionen. Undgå, hvis muligt, at angive tal indtil et faktisk jobtilbud kommer, selvom intervieweren presser dig til at nævne en pris. Få dem til at vide, at din lønrækkevidde er åben for forhandling.

 

2. Undersøg lønomfanget

Selvom dit nuværende job måske giver et godt udgangspunkt, kan du lære meget ved at kigge på, hvad andre professionelle inden for dit felt tjener. Der findes mange hjemmesider, der kan fortælle dig om lønrækkevidder baseret på jobtitler, regioner og de ansvar, der hører med jobbet. Det er også en god idé at gennemse hvilke lønrækkevidder, der er inden i den pågældende virksomhed, man søger arbejde i, samt deres direkte konkurrenters. Det er en god idé at have en idé om lønomfanget, inden man begynder at diskutere løn. Spørg dig selv om, hvilken løn det kræver, at du forlader dit nuværende arbejde, og hvad tilsvarende professionelle tjener på det nuværende jobmarked.

 

3. Kend din værdi

Hvis du har usædvanlige færdigheder, eller hvis jobs i dit felt er under stor efterspørgsel lige nu, har du helt sikkert overtaget i forhandlingerne. Vær ikke bange for at udnytte din magt i lønforhandlinger. Det er dog bedst ikke at være for krævende eller arrogant, når man beder om en højere løn. Lad arbejdsgiveren vide, at der er stor efterspørgsel i dette felt lige nu, og vær sikker på at bakke dette op med beviser, som du har fundet online.

 

4. Forstå ansvaret

Gennemgå jobopslaget sammen med enhver information, du har fået i interviewet. Hvis du har fået en meget formel jobbeskrivelse, kan den være meget hjælpelig til at bestemme ansvarsniveauet i jobbet. Hvis du skal være andres overhoved, så kig på, hvad andre individuelle med overvågende roller tjener i branchen. Hvis du forventer at arbejde med lange arbejdstider, skifte arbejdsopgaver eller udføre farlige opgaver, bør disse faktorer være inkluderet i dine forhandlinger.

 

5. Bevar roen

Når en arbejdsgiver giver dig et løntilbud, skal du prøve ikke at lyde overrasket over et lavt tilbud eller opstemt over et højt tilbud. Arbejdsgiveren læser måske din reaktion og bruger det som en guide til hvor meget forhandling, der skal til for at sikre dig som medarbejder. Hvis tilbuddet er lavt, kan du lade arbejdsgiveren vide, at lønnen ikke er konkurrencedygtig nok til en position med dette ansvarsniveau. Selv hvis du er tilfreds med løntilbuddet, kan det give dig en endnu højere løn, hvis du beder om en eller to dages overvejelse. Vær aldrig bange for at bede om tid til at overveje. Det viser, at du er selvsikker og ikke vil springe på et tilbud uden at tage tid til at overveje fordelene og ulemperne.

Køb aktier uden kurtage og kopier succesfulde investorer automatisk. Vi anbefaler >>> eToro

6. Rationel forhandling

Det kan helt sikkert øge din løn i et job, hvis du forhandler rationelt. Hvis der er øgede omkostninger ved det nye job, såsom længere kørsel eller en mindre fordelagtig fordelspakke, bør du inkludere disse faktorer i din forhandling. Forklar disse ekstra omkostninger til din arbejdsgiver og fastslå, at du ikke vil tage jobbet, hvis der ikke er en mulig måde at overkomme disse ekstra omkostninger på. Hvis du ikke kan forklare situationen til din arbejdsgiver på en rationel og logisk måde, er der en chance for, at i vil mødes på midten et sted. Hvis arbejdsgiveren stadig ikke vil bukke under, kan du bede om en løngenopfriskning om seks måneder, så hvis du præsterer til eller over forventningerne, har du muligheden for at forbedre din løn. Vær ikke bange for at forlade jobtilbuddet, hvis ingen af disse forhandlinger virker.

 

7. Mere end bare penge

Hvis arbejdsgiveren absolut ikke vil rykke sig, når det handler om aflønning, vil han/hun måske overveje alternative former for kompensation. Disse kan være hvad som helst såsom fitnessmedlemskaber eller fleksible arbejdstider. Undersøg hvad konkurrenterne tilbyder deres medarbejdere og bed om lignende frynsegoder. Vær fornuftig i dine anmodninger, så vil der være en god chance for, at din nye arbejdsgiver vil give sig lidt, hvis du er seriøs om at springe om bord.

 

Konklusion

Når det kommer til penge, leder alle efter en god deal. Det samme kan siges om arbejdspladser. Medarbejdere bliver motiverede af penge, og arbejdsgivere vil gerne sikre sig de bedste medarbejdere med lønninger, der ikke skader deres profitter. Når en arbejdsgiver er motiveret til at sikre en specifik medarbejder, er der en god chance for, at de vil diskutere en konkurrencedygtig løn. Den vigtigste del for en medarbejder er dog at har en klar indsigt i, hvor meget han/hun er værd og have selvtilliden til at kunne komme med anmodninger til arbejdsgiveren. En lille del research kan give dig et langt spring, og det at have mod til at bede om, hvad du vil have, kan tage dig endnu længere.

Del denne artikel

Invested.dk