Karriere

7 grunde til du ville være en god investment banker

Investment banking er et af de største karrieremål for nye kandidater, hvilket ikke er overraskende, da dette er en prestigefyldt stilling med en tydeligt defineret karrierevej. Dog kan det være svært at træde ind i dette felt, fordi antallet af kvalificerede kandidater langt overskrider antallet af efterspørgsler. Dine chancer vil klart forbedres, hvis du besidder de nødvendige egenskaber, som står listet nedenfor for at få succes inden for investment banking. Her er 7 grunde til, hvorfor investment banking måske lige netop er den rette karriere for dig.

Find de bedste ETF'er og invester snusfornuftigt. Hent vores gratis E-bog. Download e-bog

  1. Du besidder den rette kombination af uddannelse og erfaring: Du har færdiggjort din uddannelse på et fremtrædende universitet og holder en kandidat eller mastergrad fra en tophandelshøjskole. Dette har du gjort som en af de bedste i klassen. Du har også færdiggjort nogle praktikforløb hos ledende finansielle institutioner eller prominente virksomheder, hvor du har efterladt et permanent indtryk som en go-getter.
  2. Du har den rette personlighed: Du er ambitiøs og kan ikke udstå driverter og folk, der springer tingene over. I skolen blev du typisk valgt som den, der højst sandsynligt ville få succes. Du er en naturlig leder men ved samtidig, hvordan man harmonisk arbejder sammen med andre. Samtidig har du ikke nogle problemer med at arbejde sene arbejdstimer for at få gjort arbejdet færdigt.
  3. Du besidder de rette evner: Du er ekstremt detaljeorienteret men har også evnen til at se det store billede. Tidsstyring er en af disse styrker, og du har aldrig misset en deadline. Du er en fuldendt holdspiller, når det ligger til din fordel, men du kan også arbejde meget effektivt med minimal overvågning. Kort sagt leverer du altid.
  4. Du har forbindelserne: Du har brugt tid ud over dit travle studie og sociale kalender på at bruge utallige timer på at gå til netværksevents med et glas vin i hånden i håb om at udveksle et ord med superstjernen af en investment banker, som står i hjørnet med en folkemængde omkring ham. Du har også været til adskillige informerende interviews med veteraner i industrien, som er villige til at give dig 15 minutter af deres super dyrebare tid for at dele deres visdom med dig. Måske har du kunne deltage i disse netværksaktiviteter, fordi du har gjort brug af de forbindelser din allerede velstående familie har i finansverdenen.
  5. Du er forelsket i livsstilen: Du går ikke uden om det faktum, at du har en dyr smag og er villig til at arbejde op til 100 timer om ugen for at bibeholde din livsstil. Du er lige så komfortabel i eksklusive restauranter, som du er i tavse bestyrelseslokaler.
  6. Du elsker pengene: Du kan ikke lide at prale med, hvor mange penge du tjener over for dine mindre heldige klassekammerater, men du er i al hemmelighed glad for din måske 7-cifrede indtægt i en relativt ung alder.
  7. Du er bjergtaget af den virksomhed, du er hos: Du er fyldt med ærefrygt for den virksomhed, du arbejder for. At være en del af denne udvalgte klub, som laver de handler, der dominerer alle nyhedsoverskrifter, får dit hjerte til at svulme med stolthed. Det motiverer dig til at hoppe ud af sengen og tage på arbejde hver eneste morgen til trods for kun få timers søvn.
Find de bedste ETF'er og invester snusfornuftigt. Hent vores gratis E-bog. Download e-bog

Konklusion

Hvis du besidder denne kombination af egenskaber, så tillykke! Du har måske det rette pas til at træde ind i den legendariske verden af investment bankning, hvor utalte rigdomme venter dig.

Del denne artikel

Invested.dk