Budget

5 ting du ikke bør gøre under en recession

I en meget sløv økonomi eller en recession bør man generelt prøve at holde øje med sit forbrug og ikke påtage sig nogen form for unødvendig risiko, som måske vil kunne sætte éns fremtidige mål på spil. Der findes forskellige former for risici, som alle bør undgå under en recession. Lad os tage et kig på nogle af de mest begåede fejl, som folk laver, og hvordan man undgår dem.

Find de bedste ETF'er og invester snusfornuftigt. Hent vores gratis E-bog. Download e-bog

Blive en medunderskriver

At medunderskrive et lån kan være meget risikabelt, især under dårlige økonomiske tider. Hvis sin medunderskriver ikke kan lave de planmæssige betalinger til lånet, vil man måske selv blive nødsaget til at betale dem.

Denne risiko kan være endnu større under en økonomisk nedtur, da din medskriver vil stå over for større risiko om at miste sit arbejde, eller der kunne komme en anden grund til, at han/hun ikke kan betale sit lån.

Dog kan det sommetider være nødvendigt at medunderskrive et lån for en af sine nærmeste. I disse tilfælde kan være en god idé at have lagt penge til side som en reserve.

 

Bruge variabel rente til sit lån

Når man køber et hjem, vælger nogen mennesker at bruge en variabel rente. I nogle tilfælde vil denne beslutning give god mening. Renterne er trods alt lave, hvilket vil betyde, at de månedlige betalinger også vil være lave.

Men hvad hvis denne person ville blive afskediget, og renterne ville stige, som recessionen og nedturen ville begynde at gå opad igen? Som renterne stiger, vil de månedlige betalinger til lånet også stige. I disse tilfælde vil det måske være ekstremt svært for personen at finde penge til at betale lånet. Husk på, at for sene betalinger (eller ingen betalinger) kan have en negativ indflydelse på personens kreditvurdering, hvilket kan gøre det sværere for personen at optage lån i fremtiden.

 

Tilføje gæld

Det at påtage sig ny gæld (billån, huslån, forbrugslån mm.) er måske ikke det store problem under de gode tider, hvis personen har nok penge til at dække de månedlige betalinger og stadig har ekstra penge til at leve og spare op. Men hvad hvis denne persons livsstil drastisk ville blive ændret under en økonomisk nedtur? Hvad sker der, hvis denne person ville blive fyret?

I mange tilfælde bliver nyligt fyrede medarbejdere nødt til at tage andre jobs, der betaler mindre i løn bare for at kunne få tingene til at fungere. Uheldigvis kan denne nye indkomst være meget lavere end den tidligere indkomst. Når det sker, kan opsparingen hurtigt forsvinde.

Derfor, hvis du overvejer at tilføje ekstra månedlige betalinger/gæld til din finansielle situation, bør du forstå, at dette vil kunne komplicere din situation, hvis du bliver fyret eller får din indkomst bragt ned af en eller anden grund. At påtage sig ny gæld under en recession er risikabelt.

Husk at overgældssætning kan skabe finansielle tilbageskridt, hvilket kan forhindre dig i at nå dine fremtidige finansielle mål. I værste tilfælde kan det lede til konkurs.

Find de bedste ETF'er og invester snusfornuftigt. Hent vores gratis E-bog. Download e-bog

Tage sit arbejde for givet

Under en økonomisk nedtur er det vigtigt at forstå, at virksomheder (selv de store) måske er under et økonomisk pres. Når det sker, vil mange virksomheder vælge at reducere deres omkostninger på enhver måde. I nogle tilfælde vil det betyde, at de skærer ned på deres udbyttebetalinger, og nogle gange vil de fyre medarbejdere for at spare penge.

På grund af denne situation bør medarbejderne generelt prøve at gøre, hvad de kan, for at deres arbejdsgiver har en god mening om dem. Det kan måske betyde, at man skal møde tidligere på arbejdet, blive sent eller lave sit arbejde til perfektion hele tiden. Mens der ingen garanti er for, at dette vil redde dit job, kunne det gøre dig vigtig nok til, at virksomheden vil beholde dig.

 

Påtage sig risiko med investeringer

Selvstændige skal altid tænke på fremtiden. De skal altid tænke på nye og spændende måder at udvide deres forretning på. Dog kan det måske være en dårlig idé at tage risikable satsninger under en recession.

For eksempel kan det måske lyde godt at tage et nyt lån for at tilføje mere fysisk plads eller udvide lagret. Men hvad hvis forretningen bremses? Ville den selvstændige have nok hver måned til at betale rente og restgæld tilbage til långiveren i tide? Ville han/hun have nok at leve på? Når man foretager enhver form for investering, er det vigtigt at kende de potentielle risici og gevinster, der er forbundet med den pågældende investering.

Del denne artikel

Invested.dk