Markeder

Disse guldminer og sølvminer kan stige >1000%

Guld, sølv og mine-aktier er igen på alles læber. Det skyldes, at ædelmetallerne i de seneste uger er skudt kraftigt i vejret, og nu ligger i all time high i forhold til de seneste 6 år.

Der er mange grunde til, at guld og sølv stiger voldsomt i øjeblikket. Faldende renter og frygt for recession får investorerne til at flygte mod ”sikker havn”, og det betyder gode tider for guld og sølv.

Guldprisen ligger i skrivende stund i 1530 USD (29. august 2019), men mange analytikere mener, at forholdene lige nu er perfekte for guldprisen, og de mest optimistiske spår meget store stigninger i guldprisen i de kommende måneder. Helt op over 2500 USD.

Den samme type udvikling i guldprisen fandt senest sted i årene omkring finanskrisen i 2008 og frem. Dengang steg guld med over 250%, men endnu mere interessant var det, at visse guldminer steg med flere tusinde procent.

Når først guldprisen stiger, er det normalt, at de bedste guldminer følger efter med endnu kraftigere stigninger, fordi deres rentabilitet pludselig øges kraftigt.

Find de bedste ETF'er og invester snusfornuftigt. Hent vores gratis E-bog. Download e-bog

Der findes hundredvis af små og store guldmine-selskaber, men det kan være særdeles svært for private at vælge de rigtige guldminer, hvis man ønsker at investere. I løbet af foråret 2019 offentliggjorde Canadas største mine-investor, milliardæren Eric Sprott, dog en række af sine investeringer. Disse kan fungere som idéer til den private investor, for hvis Sprott tror på minerne, er de vel næppe helt elendige?

Eric Sprott var oprindeligt analytiker hos Merrill Lynch, men blev tidligt interesseret i ædelmetaller. Før finanskrisen gik Sprott tungt ind i guld og sølv, og i dag er han milliardær og Canadas største mine-investor.

“Eric tror, at prisen på guld og sølv kommer væsentligt højere op, og han har positioneret sig selv i miner, der er klar til at være med i den stigning,” siger Rick Rule, der er direktør i Sprott Holding.

Mineselskabet Jaguar Mining toppede i kurs 14,3 i 2008 og 2010. Lige nu ligger kursen i 0,25. Hvis kursen stiger til samme niveau som sidst, vil det være en stigning på 5600%. Det kræver dog mere end blot en stigning i guldprisen. Guldminerne er naturligvis også afhængige af deres forekomster.

Sprotts seneste investeringer inkluderer $4 million i Tudor Gold, $7.7 million i Discovery Metals, $33 million i Continental Gold, $2.6 million i Ely Gold Royalties, $2 million i Silver One Resources, $20 million i Jaguar Resources, $13 million i Americas Silver, $19.8 million i Pure Gold Mining, $9.2 million i Rio2, $7 million i Wallbridge Mining, $5 million i Aurion, $1.6 million i Golden Predator Mining, $1.4 million i Canarc Rresource. Du kan se alle hans investeringer i grafikken herunder.

Flere af minerne steg mange hundrede procent under seneste finanskrise. De fleste handles på Toronto Børsen, og de kan alle købes via Saxo Bank.

Flere af minerne steg mange hundrede procent under seneste finanskrise. De fleste handles på Toronto Børsen, og de kan alle købes via Saxo Bank. Når man investerer i guldminer skal man naturligvis vide, at selskaberne er særdeles volatile, og det derfor er forbundet med høj risiko. Man skal ikke investere med mere, end man kan tåle at tabe. Den nuværende udvikling i prisen på guld kan hurtigt vende, hvis verdensøkonomien forbedres.

Forfatteren af denne artikel ejer aktier i Equinox Gold Corp, Jaguar Mining, Ely Gold Royalties og Americas Silver.

Udkig efter noget andet end Guldminer? Stærk indeks-investering kan være svaret!

Med indeksinvestering (ETF) køber du en hel håndfuld aktier med et enkelt klik! Det er en snusfornuftigt og smart løsning for mange private investorer. Download vores omfattede guide. ETF'er fra mange brancher og hele verden samlet i en praktisk PDF lige til at printe.

Del denne artikel

Invested.dk