Analyser & meninger

Amerikanske aktier tangerer historiske rekorder

Det kan godt være, at vi har talt om krise det meste af året. Men det har været en sundhedskrise og åbenbart ikke en krise på aktiemarkedet. I stedet er det ledende amerikanske aktieindex, S&P500, kommet stærkt tilbage ovenpå den kraftige nedtur i slutningen af februar og starten af marts måned. Det betyder, at det store amerikanske aktieindex lige nu er tæt på at slå de historiske kursrekorder, der gjorde sig gældende inden COVID-19 lukkede store dele af verden og herunder også USA ned.

Peter Arendt er professionel investor og aktie-coach. Du kan booke sparring omkring dine aktier med Peter Arendt her.

En vigtig forklaring på at det amerikanske index klarer sig så godt, skyldes de negative renter, der får investorerne til at købe aktier frem for at have dem stående i kontanter i banken. Samtidig har dollarkursen oplevet en markant svækkelse hen over de seneste måneder, et decideret kollaps, hvilket øger de amerikanske virksomheders konkurrenceevne ude på eksportmarkedet.

Teknisk analyse af S&P 500-indekset

Hen over coronakrisens begyndelse faldt S&P500 fra et nyt historisk toppunkt ved godt 3.400 dollar til et lavpunkt få uger derefter i blot 2.550 dollar. Siden er det atter gået op for det ledende amerikanske aktieindex, der således er blevet trukket kraftigt op igen af specielt de amerikanske tech-aktier. Således handler det amerikanske index i skrivende stund til 3.382 dollar. Det betyder dermed, at S&P500 nu tester de gamle kursrekorder fra februar måned, og altså inden COVID-19 blev en realitet. Bryder indexet over de gamle kursrekorder fra februar måned ved 3.400 dollar, så vil vi få bekræftet den op-trend der igen satte inde tilbage i marts måned.

Aktiefesten ser med andre ord ud til at fortsætte lige nu – især i USA. Dog vil jeg i skrivende stund afvente situationen og se om S&P500 vitterligt kan bryde signifikant gennem den gamle kursrekord.

De tekniske indikatorer udviser på basis af ugegrafen stadigt stigende styrke i opadgående retning og bakker derfor op om et opadgående brud. Dog skal vi også holde os for øje, at der ligger mange sælgere her omkring gamle kursrekorder, hvorfor der er risiko for det, man kalder et bull-trap – altså et falsk opadgående brud, der i givet fald vil blive erstattet af en ny nedtur.

Find de bedste ETF'er og invester snusfornuftigt. Hent vores gratis E-bog. Download e-bog

Handelsstrategi

S&P500 vil ved brud op over 3.400 dollar bekræfte op-trenden der startede tilbage i marts måned. Derfor vil bruddet teknisk set frembringe et signal til køb. Dog er der risiko for et falsk opadgående brud – et såkaldt bull-trap – hvorfor jeg vil være forsigtig med køb af amerikanske aktier i S&P500. Ikke mindst når vi tager i betragtning at den faldende dollarkurs kan udvande en eventuel gevinst i det amerikanske aktiemarked.

Peter Arendt

Peter Arendt er professionel investor og aktie-coach. Du kan booke sparring omkring dine aktier med Peter Arendt her.

 

Indekset over de største amerikanske aktier (S&P 500) på en ugegraf

Udkig efter noget andet end S&p 500? Stærk indeks-investering kan være svaret!

Med indeksinvestering (ETF) køber du en hel håndfuld aktier med et enkelt klik! Det er en snusfornuftigt og smart løsning for mange private investorer. Download vores omfattede guide. ETF'er fra mange brancher og hele verden samlet i en praktisk PDF lige til at printe.

Del denne artikel

Invested.dk