Investering

Handelskrig: Disse aktier bør du undgå, og disse kan du satse på

Handelskrigen mellem USA og Kina udvikler sig dag for dag, og alle private investorer bør tage højde for, hvordan deres investeringer vil klare sig, hvis konflikten eskalerer.
Her i weekenden har amerikanske Google meddelt, at de indstiller samarbejdet med den kinesiske telegigant Huawei. Det er et enormt tilbageslag for Huawei, der netop benytter sig af Googles android-teknologi for at få deres telefoner til at fungere.

Find de bedste ETF'er og invester snusfornuftigt. Hent vores gratis E-bog. Download e-bog

Qualcomm er stærkt eksponeret mod Kina

Beslutningen fra Google kommer efter, at den amerikanske præsident Trump i sidste uge satte Huawei på en liste over virksomheder, som de amerikanske virksomheder ikke må handle med. Blandt andet, fordi Trump frygter, at Huawei overvåger amerikanerne.

Googles udmelding er seneste skud i bøssen i en situation, der kan udvikle sig til en teknologisk ”koldkrig” mellem Kina og USA, og som på sigt kan få helt uoverskuelige konsekvenser for amerikanske eller kinesiske virksomheder, der har stor afhængighed at modparten.

Ingen ved endnu, hvad Kinas modtræk bliver i forhold til Google, men foreløbig ser det ud til, at Kina ikke har tænkt sig at lægge under for USA’s meldinger om tariffer på kinesiske varer, der importeres til USA.

Hvis man som privat investor har amerikanske aktier, er det derfor i øjeblikket klogt at kigge på, hvor kraftigt de er eksponeret mod Kina. Aktiestrateg Peter Garnry fra danske Saxo Bank har netop i dag udsendt en grafik via Twitter, der viser, hvilke virksomheder, der har den største eksponering mod Kina målt på omsætning. I toppen af listen ligger Qualcomm, der er en amerikanske tele- og semiconductor-virksomhed, og dernæst følger Micron og Nvidia. Se hele listen hernder.

Virksomheder med mest eksponering mod Kina.

 

Hvis man tror på, at handelskrigen vil blive løst og snart er overstået, kan man udnytte panikken til at købe op i de aktier, der falder mest. Men det vil være en risikofyldt strategi i øjeblikket. En mere sikker mulighed er at kigge mod de aktier, der ikke er så afhængige af produkter fra Kina. Det vil typisk være virksomheder i service-branchen. Goldman Sach nævnte forleden aktier såsom Amazon, Google og Microsoft.

Find de bedste ETF'er og invester snusfornuftigt. Hent vores gratis E-bog. Download e-bog

Andre eksperter har foreslået helt at droppe de største selskaber og i stedet kigge på mindre, amerikanske aktier, der ikke er afhængig af udlandet. Her kan man for eksempel se på aktier, der ligger i det amerikanske Russell 2000-indeks. I modsætning til S&P 500-indekset måler Russell 2000 nemlig de relativt små, amerikanske selskaber.  Hele Russell 2000 kan f.eks. købes som ETF via din foretrukne handelsplatform.

“Small cap-aktier eller ETFer kan give folk ly for handelskrigen,” sagde Mike Loewengart, der er investeringsstrateg hos E*Trade, forleden til The Street.

Del denne artikel

Invested.dk