Analyser & meninger

To oversete selskaber, der kan stige stærkt i 2019

De seneste måneder har været hårde for aktiemarkedet. Stigende renter og politisk uro har for alvor sat sine spor, og som investor kan man ikke længere bare købe bredt op i et indeks og dernæst læne sig tilbage i sikker forvisning om, at markedet ”naturligvis bare stiger”.

I stedet mener mange analytikere, at 2019 meget vel kan blive året, hvor det gælder om at udvælge de helt rigtige enkeltaktier, der til gengæld kan trodse pessimismen og spurte til vejrs på egen hånd.

Find de bedste ETF'er og invester snusfornuftigt. Hent vores gratis E-bog. Download e-bog

Det amerikanske investeringssite Fool er kendt for at håndplukke enkeltaktier med stor sikkerhed, og i de seneste måneder har Fool blandt andet haft fokus på 2 aktier, der kan få ekstra fart på i 2019.

Det gælder det lille amerikanske biopharma-firma Amarin, der særligt appellere til investorer med høj risikovillighed, samt tech-virksomheden Twilio, der allerede har opnået fantastiske resultater i sin korte tid på børsen, og ifølge Fool, meget vel kan vokse sig særdeles stærk i de kommende år.

De to aktier kan dermed vise sig at være spændende enkelt-satsninger i et marked, der ellers er præget af stor usikkerhed.

Lad os beskrive de to aktier én ad gangen:

TWILIO (TWLO)

De færreste danskere kender det amerikanske selskab Twilio ved navn, men de fleste bruger alligevel selskabets tjenester uden at vide det. Når man for eksempel laver et opkald via Facebooks Whatsapp, eller når man benytter funktionaliteter hos Airbnb eller Uber, ja, så bruger man i virkeligheden teknologi fra Twilio.

Twilio er nemlig en telefon og cloud-løsning, der sørger for at nogle af verdens mest succesfulde tjenester fungerer, og på den måde ejer Twilio en særdeles vigtig del af infrastrukturen i desruption-bølgen, der skylder ind over hele verden.

Twilio kom selv på børsen i 2016 og fik med det samme en meget voldsom start. Først steg aktien med 200% og siden faldt den hurtigt med omkring 60%. 2018 blev imidlertid året, hvor investorerne for alvor fik øje på Twilio og her er aktien gået fra kurs 23 dollars til kurs 100. I skrivende er kursen ramt af samme usikkerhed, der præger hele det amerikanske marked, og den ligger således omkring kurs 80. Twilio kan f.eks. handles af danske investorer igennem Saxo Investor.

Find de bedste ETF'er og invester snusfornuftigt. Hent vores gratis E-bog. Download e-bog

Det har dog ikke fået analytikerne fra børsmediet Fool til at ryste på hånden, og i en analyse fra januar 2019 skriver de blandt andet:

”Markedets nuværende fald har kun givet investorerne en bedre chance for at købe dette selskab til en mere attraktiv pris”.

På bare tre år er den kvartalsvise omsætning firdoblet for Twilio, og omsætningen stiger mere og mere for hvert kvartal. Ikke alene stiger antallet af kunder samtidig eksplosivt, men kunderne bruger også flere og flere penge på Twilios services. Det er en god kombination, der giver et solidt potientiale ind i 2019.

Risikoen for selskabet ligger i, at Twilio stadig er afhængig af relativt få, men meget store kunder såsom Facebook, Amazon og Netflix (for blot at nævne nogle af de største), så i de næste par år ligger udfordringen i at sprede kundemængden ud, så Twilios services bliver en uundværlig del af en langt større mængde tech-selskaber. Hvis det sker, kan det blive meget svært at slå Twilio af banen, fordi den ligger som en integreret del af de mange virksomheders ydelser.

AMARIN (AMRN)

Det amerikanske biopharma-selskab Amarin indebærer en stor investeringsrisiko, men rummer også et stort potentiale. Selskabet har været grueligt meget igennem siden grundlæggelsen i 1993. Men efter flere fejlslagne strategier og enorme kursfald, fokuserer Amarin i dag udelukkende på en pille ved navn Vascepa, der i 2018 fik kursen til at springe med over 700% på få uger.

Siden har kursen sat sig noget, men flere analytikere hævder, at der kan være endnu flere spring at hente i 2019. Amarin kan f.eks. handles af danske investorer igennem Saxo Investor.

Hele satsningen ligger i pillen Vascepa, der i bund og grund er en fiskeoliepille, der har været på markedet i USA siden 2012. Her har pillen været brugt som kolesterolsænkende medikament til en relativt lille gruppe af patienter, der lider af meget høje mængder kolesterol i blodet, og hvor pillen har vist sig effektiv.

Problemet for selskabet har dog været, at gruppen af patierne med meget høje kolesterol-niveaer i blodet, simpelthen har været for lille til for alvor at lave en milliardforretning.

Find de bedste ETF'er og invester snusfornuftigt. Hent vores gratis E-bog. Download e-bog

Men det bliver der måske lavet om på nu. I 2018 afsluttede Amarin nemlig et meget langtstrakt forsøg, der viste, at også patienter med middelhøj mængde af kolesterol i blodet, kan have glæde af pillen. Faktisk viser forsøget, at denne gruppe patienter kan reducere risikoen for hjerteanfald med op mod 25%. Det er meget siginfikat, og ingen anden fiskeolie har kunnet vise lignende resultater i test.

Resultatet åbner op for et enormt marked med mange millioner patienter – alene i USA, og nyheden fik med det samme aktien til at stige med over 700%. Fra 2,5 dollars til over 23 dollars.

Siden resultaterne kom frem, er aktiekursen igen faldet lidt tilbage og kursen er i skrivende stund omkring 12 dollars. Der ligger stadig et stort arbejde foran selskabet, der i den kommende tid skal overbevise det amerikanske behandlingssystem – samt patienterne – om, at Vascepa virkelig kan være vejen frem. Fordelen for Amarin er dog. blandt andet, at pillen er en del billigere end mere avancerede alternativer. Får Amarin held med budskabet, kan der være åbnet op for et marked med mange millioner patienter.

“Hvis læger og patienter tager vel imod Vascepa på baggrund af de nye resultater, så kan Amarins udsigt for salget i 2018 på 230 millioner dollars, vise sig kun at være toppen af isbjerget i fremtiden,” skriver analytikerne fra Fool i deres vurdering af Amarin.

Del denne artikel

Invested.dk