Investering

Sådan investerer du i indeksfonde: Simpelt, billigst og også oftest bedst

Investering i passive indeksfonde er både relativt simpelt, billigst og også bedst i forhold til risiko og afkast på den lange bane. På invested.dk præsenterer vi tre gratis webinarer for vores medlemmer i de kommende uger. Alle er velkomne til de åbne webinarer, og det er muligt at stille spørgsmål til oplægsholderne undervejs. Hvert webinar fortæller om solide måder at handle de såkaldte passive indeksfonde.

Webinar den 20. juni: Investering i passive fonde hos NORD.investments

Webinar den 19. august: Ansvarlig investering via passive fond hos NORD.investments

Webinar den 10. september: Passiv indeksinvestering – vejen til succes i længden med Thomas Peter Clausen

Det er gratis at blive medlem af invested.dk, og det er også gratis at deltage i de spændende webinarer, hvor du kan kigge med på din computer hjemme fra sofaen.

Find de bedste ETF'er og invester snusfornuftigt. Hent vores gratis E-bog. Download e-bog

Det amerikanske anderkendte kreditvurderingsbureau, Standard & Poors Indiced vs Active rapport (SPIVA), har for nyligt undersøgt performance af en lang række aktivt forvaltede investeringsfonde.

De færreste aktieeksperter formår at slå markedet på den lange bane. Endnu værre ser det ud for private. Derfor er det en god idé at investere i indekser, der passivt følger dele af børsmarkedet. Lær, hvordan på vores mange gratis webinarer.

Konklusionen var entydig. Hverken de aktive- aktie eller obligationsfonde formåede at slå markedet efter omkostninger. Faktisk tabte hele 70 % af alle undersøgte fonde til markedet sidste år (år 2018). Endnu værre så det ud over længere horisonter. De sidste 5 år tabte 85 % til markedet og efter 15 år tabte hele 92 % til markedet.

Også forfatter, investeringsekspert og CEO hos investmentexcel.com, Thomas Peter Clausen, har for nyligt lavet en stikprøve af danske, aktive fonde og deres risikojusterede performance. Undersøgelsen baserer sig på 120 måneders data fra Morningstar, hvor tal fra 1704 fonde er bearbejdet og kogt ned til en retvisende stikprøve på 275 aktive fonde, der er tilgængelige for alle investorer.

Undersøgelsen er citeret i Berlingske Business den 13. april og er lavet for invested.dk af Thomas Peter Clausen.

”Undersøgelsens resultater er så klare, at aktive fonde efter min mening bør gøres ulovlige, fordi de ikke kan levere, hvad man betaler for,” siger Thomas Peter Clausen.

Testen viser, at professionelle aktive forvaltere i gennemsnit ikke er bedre end markedet.

Webinar den 20. juni: Investering i passive fonde hos NORD.investments

Webinar den 19. august: Ansvarlig investering via passive fond hos NORD.investments

Webinar den 10. september: Passiv indeksinvestering – vejen til succes i længden med Thomas Peter Clausen

 

 

Del denne artikel

Invested.dk