Basal investering

Sådan bruger man aktiesimulatorer

Har du overvejet at købe aktier i en bestemt virksomhed, men du har bare ikke haft pengene til at lave handlen? Eller måske har du hørt en nyhed om en virksomhed og har tænkt, at aktiekursen ville stå til at stige? Eller måske har du altid ville vide mere om bare at vælge aktier? Takket være den virtuelle finansteknologi kan aktiesimulatorer hjælpe dig med at vælge aktier, lave handler og analysere resultaterne – uden nogensinde at risikere en krone.

Find de bedste ETF'er og invester snusfornuftigt. Hent vores gratis E-bog. Download e-bog

Simulatorerne

Der findes rigtig mange aktiesimulatorer at vælge imellem, hvor hver kommer med en lang række funktioner og fordele. Nogle er nemme at bruge og kommer kun med de basale muligheder, hvor andre er mere komplekse og tilbyder mere avancerede værdipapirer, såsom optioner og valutaer. Nogle er i bund og grund guides, der hjælper investorer med at handle, hvor andre fungerer som konkurrencer (aktiespil), der giver folk muligheden for at teste deres færdigheder ved at kæmpe mod andre deltagere. Den simulator, der er den rette for dig, vil afhænge af dine færdigheder og dit formål med investering. Du kan måske starte ud med en simpel simulator, indtil du gradvist opbygger flere færdigheder, så du kan opgradere til en mere avanceret simulator. Når du er klar til at give det et skud, vil følgende simulatorer være nogle gode kandidater at vælge imellem.

 

Euroinvestor portefølje

Euroinvestors porteføljefunktion er en nem simulator at finde ud af og kan bruges af alle begyndere. Her har du mulighed for at handle med danske såvel som udenlandske aktier og valutaer. Du skal oprette en profil på Euroinvestor, hvorefter du vil have muligheden for at oprette din egen virtuelle portefølje. Funktionen kan også bruges til at få et bedre overblik over dine reelle positioner ved at indtaste dem. Du har derudover også muligheden for at lave flere porteføljer. Det gør, at du kan opdele dine portefølje eksempelvis efter de forskellige strategier, du vil prøve af, hvilket land aktierne er fra eller måske aktier i den ene portefølje og valuta i den anden.

 

Wall Street Survivor

Dette er en amerikansk aktiesimulator, der tilbyder amerikanske aktier (ikke penny aktier), optioner og valutaer. Efter du har tilmeldt dig, kan du opgradere dine færdigheder ved at gennemføre nogle lektioner om aktiemarkedet. Denne side har en masse indsigtsfuld information, der kan hjælpe dig med at bygge en bedre portefølje. Husk dog på, at det er kun er på det amerikanske marked.

Siden er designet til at hjælpe helt nye begynderinvestorer og har et udseende som et socialt medie. Der findes også analytikermeninger og aktieanalyser, som er sat op på en forståelig måde med nogle få ord eller avancerede grafer. Brugere kan optjene emblemer og konkurrere om præmier, imens de lærer at investere.

Hvis du allerede er bekendt med, hvordan en mæglerkonto ser ud, vil Wall Street Survivor måske være for basal. Navigationen er simpel er brugervenlig, men den er et mindre perfekt eksempel, hvis man søger looket af en rigtig mæglerkonto.

Find de bedste ETF'er og invester snusfornuftigt. Hent vores gratis E-bog. Download e-bog

Plus 500 demo

Plus 500 tilbyder dig en demokonto, som du kan handle aktier igennem. Du kan frit og ubegrænset øve dig i at simulere handel med rigtige penge i realtid. Denne simulator er sat meget simpelt op, hvor du har mulighed for at handle verdens mest aktive aktier, råvarer, valuta og CFD’er.

 

Konklusion

Aktiesimulatorer kan give dig som investor et sikkert miljø, hvor du kan lære dig selv at investere uden at risikere nogle penge. Med tid og øvelse kan overgangen til rigtig handel via en mæglerkonto være mindre skræmmende og en del nemmere. Bare husk, at så snart du forlader den virtuelle verden og begynder at handle rigtigt, så kan fejl være dyre.

Del denne artikel

Invested.dk