Investering

Se vores flotte aktie-afkast på eToro

Corona-krisen har rusket godt og grundigt i aktierne i de seneste måneder, men for medejer af invested.dk, Christian Jain Kongsted, har stormen i aktiemarkederne kun føltes som en let brise.

I hvert fald, hvis man kigger på Christians portefølje, der tilmed er mulig at kopiere via handelsplatformen eToro.

Christians profil-navn hos eToro

Christian har lavet tocifrede afkast hver eneste år siden 2017, og imens markedet kollapsede i februar/marts med samlet fald på -16% i den ene måned og -9% i den efterfølgende, så korrigerede Christians portfølje kun med henholdsvis -2,26% i februar og -4,07% i marts. I skrivende stund har Christians portefølje oven i købet i klaret sig rigtig godt igennem corona-krisen, i de tre sidste måneder. Porteføljen ligger i perioden i et lille plus på 0,22%, mens det amerikanske SP500-indeks er ca. -6% nede for året.

Christians store styrke ligger i et skarpt blik for de store amerikanske IT-giganter. En viden, han også har delt i Millionærklubben på det daværende Radio24/7.

Netop IT-aktierne er steget kraftigt i de sidste mange år, og selvom de også faldt under panikken i begyndelsen af corona-krisen, fandt investorerne hurtigt ud af, at IT-virksomhederne samtidig var en del af løsningen på krisen. Virksomhederne stod nemlig klar med online-shopping, online-betaling, online-møder, crowd-tilbud og løsninger for IT-sikkerhed, imens land efter land lukkede ned, og hele verdens befolkning skjulte sig indendøre.

Samtidig sørgede Christian Jain Kongsted for at hedge hele sin portefølje med et par short-kontrakter i de store indekser. På den måde udlignede Christian tabene i de traditionalle aktier på de tidspunkter, hvor markedet faldt.

Du kan se hele Christian portefølje på eToro, hvor du også nemt kan kopiere alle hans handler automatisk. Christians investornavn er CPHequities, og som tilmeldt hos eToro søger du blot på hans profil og trykker dernæst på ”copy”. På den måde kan du vælge, hvor stort et beløb, du ønsker at afsætte til at kopiere Christians portefølje. Se evt. nedenstående video.

Ligesom ved alt anden investering, er det naturligvis også forbundet med risiko at kopiere Christian. Historisk afkast siger ikke nødvendigvis noget om fremtidig afkast, men foreløbig har Christian haft et afkast på 23,4% i 2017, 26,1% i 2018, 10,3% i 2019 og i år er han i skrivende stund i plus med 0,5% – det vel at mærke i et år, hvor de fleste andre porteføljer er i stor minus. Når man bliver kopieret på eToro, får man en mindre betaling for hver følger. Dette bliver betalt af eToro. Det kan man læse mere om hos eToro.

 

Del denne artikel

Invested.dk