Basal investering

Ken Fisher Investment – investor, finansgeni og meningsdanner

Ken Fisher er en særdeles anerkendt investor, forvalter og kommentater inden for den finansielle verden. Ken Fisher er især kendt for sin prestigefyldte klumme ”Portfolio Strategy” i det store finansielle nyhedsmedie Forbes, hvor han har skrevet om sit syn på det finansielle marked igennem 30 år. Kolonnen løb fra 1984 til 2017, hvilket gjorde Ken Fisher til den længst aktive skribent i avisens historie. Ikke nok med det, så er Ken Fisher også forfatter til 11 bøger, hvoraf 4 blev ”New York Times best-sellers”. I bøgerne fortæller han blandt andet om sin store erfaring inden for den finansielle verden og ikke mindst om sin tro på kapitalisme og det frie marked.

Ken Fisher

Ken Fisher er derudover grundlægger, administrerende direktør og investeringschef for Fisher Investments, som forvalter investeringsporteføljer for individer med store formuer, store virksomheder, pensioner og fonde. Fisher Investments har ca. 100 milliarder dollars under forvaltning, og har kontorer over hele verden – også i Danmark. Ken Fishers præstationer inden for den finansielle verden har resulteret i en formue på omkring 3,3 milliarder dollars, hvilket gør ham til en af de rigeste personer i verden.

Ken Fisher blev født i 1950 i San Francisco. Hans far, Philip, var investor og også forfatter af flere bøger om investering. Dette blev senere en karrieremodel, som sønnen Ken også fulgte med succes. Ken Fisher startede dog ikke med det samme med at gå faderens fodspor. Ken havde nemlig (og har stadig) en stor passion for skovbrug. Han valgte derfor først at starte på et uddannelsesprogram i skovbrug på Humboldt State University. Selvom kærligheden til skovbrug stadig er en vigtig del af Ken Fishers liv i dag, så endte det dog alligevel med en kandidatgrad i noget helt andet, nemlig i økonomi i 1972 fra Humboldt State University.

Efter gradueringen vendte han tilbage til San Francisco for at blive optrænet som investor i sin fars firma, Fisher & Company. På den tid var han ansat som en fusion- og opkøbs-konsulent, samt som forskningsanalytiker i porteføljestyring. Ken Fisher fortsatte altså med at studere de finansielle markeder og udvikle sit personlige perspektiv på investering, også efter sin uddannelse.

Find de bedste ETF'er og invester snusfornuftigt. Hent vores gratis E-bog. Download e-bog

I 1979 valgte Ken Fisher at gå egne veje og etablerede derved sit eget investeringsselskab, Fisher Investments. I 1980’erne, da han langsomt opbyggede virksomheden, fortsatte Fisher med at opnå læring og viden inden for den finansielle verden. Ud fra alt hans forskning og viden udviklede han et hav af strategibaserede porteføljeforvaltningsprodukter til sin voksende kundebase. Virksomheden kørte på fuld skrue, og i 1993 oversteg Fisher Investments for første gang 1 milliard dollars i aktiver under forvaltning.

I 1995 re-organiserede Fisher Investments sig i to forskellige forretningsenheder: Fisher Investments Institutional Group og Fisher Investments Private Client Group. Private Client Group indførte en ny kundebase for virksomheden. De etablerede nu muligheden for at varetage porteføljestyringen af såkaldte ”High net worth individuals” – altså private personer med store formuer. Dette viste sig senere, at være en rigtig god ide, da Private Client Group står for ca. 50% af virksomhedens samlede aktiver under forvaltning i 2018.

I år 2000 begyndte Fisher Investments at ekspandere til udenlandske markeder, herunder Storbritannien og Canada. Og i 2008 gik det for alvor stærkt, da Fisher Investments også ekspandere til det kontinentale Europa, herunder Danmark.

Find de bedste ETF'er og invester snusfornuftigt. Hent vores gratis E-bog. Download e-bog

I dag har Fisher Investments omkring 100 milliarder dollars under forvaltning, hvilket placerer virksomheden blandt sværvægterne i pengeforvaltningsindustrien.

Del denne artikel

Invested.dk