Analyser & meninger

Aktie-idé: Lille svensker med aggressiv forretningsmodel

Mange small cap virksomheder har været hårdt ramt under corona-krisen. Flere af disse virksomheder har været bygget op omkring høje forventninger, og derfor også større risiko. Når markedet falder, er denne type aktier ofte dem som derfor først fjernes fra porteføljen, hvor flertallet derfor enten søger ud af markedet eller mod mere sikre havne. En af dem som tog et større fald er SpectrumOne AB, tidligere kendt som TargetEveryOne, der herefter er steget siden starten af april. SpectrumOne udbyder en avanceret SaaS platform til datastyring, analyse og kommunikation, som gør det muligt for klienter at få nem og hurtig adgang til dataindsigt og visualisering kombineret med forskellige værktøjer og funktioner. De kategoriserer sig selv som en førende teknologivirksomhed indenfor digitale marketings-løsninger, som understøtter analyse, optimering og vækst, hvilket er en branche i stærk udvikling.

Find de bedste ETF'er og invester snusfornuftigt. Hent vores gratis E-bog. Download e-bog

Skarp ung investor:  Dette indlæg er skrevet af Frederik Nikolajsen. Frederik laver aktieanalyser for invested.dk. Frederik Nikolajsen læser erhvervsøkonomi på Aarhus Universitet og fik i 2019 en tredjeplads blandt 52.000 deltagere i Børsens Aktiespil. Han vandt desuden førstepladsen i gruppen for aktive tradere under daytrader.dk

SpectrumOne har en aggressiv forretningsmodel, hvor vækst og udvikling er en stor faktor for deres plan om international ekspansion. Dette gøres især gennem strategiske opkøb og overtagelser, hvor man blandt andet ser de stærke virksomheder BizWell, Qbim og Cloud Explorer som de nyeste erhvervelser. Grundet den aggressive model er det nødvendigt at der er kapital, hvorfor man i april udmeldte en plan til indsamling af mellem 97,9 til 130,5 millioner SEK. Dette sker igennem udstedelse af tegningsoptioner til en kurs mellem 1,5 til 2 SEK, hvilket også viser at der er tiltro til at kursen vil ligge enten i dette niveau eller højere, når vi kommer til første tegningsperiode TO2 fra den 9-23 november 2020. Resten vil ligge fra den 19. februar til den 5. marts 2021. Hvis kursen ikke ligger over niveauet 1,5 til 2 SEK til november, vil mange højst sandsynligt ikke anvende deres option, og derved vil de ikke kunne indsamle den planlagte kapital. Ledelsen vil derfor gøre alt for at holde casen attraktiv og kursen så høj som muligt. Derfor ser jeg også fine kortsigtet muligheder for en højere kurs.

En af de ting som er væsentlige omkring SpectrumOne, er deres kommunikation. Her har der især over det seneste halve år været et stærkt nyhedsflow, hvor man blandt andet ser CEO Hosni Teque-Omeirat ofte give opdateringer på blandt andet forhandlinger og potentielle muligheder. Hosni anskaffede sig desuden den 17. april 1.3 millioner aktier, hvilket også indikerer en stærk tiltro til casen. Der er derudover også et stort aktienetværk på Facebook, hvor man ser flere, som er meget engageret i casen, dagligt lave forskellige oplæg med mange positive kommentarer. Hvis man dog ser lidt psykologisk på tingene, så elsker vi at høre, hvis andre gør som os selv, selvom faktum er, at vi måske burde se mere kritisk på tingene. Det kan dertil medføre at mange nye medlemmer hurtigt kommer til at føle FOMO, hvor man er bange for at gå glip af en gevinst. Derfor køber man sig egentligt bare ind uden selv at sætte sig grundigt ind i virksomheden, hvilket jeg opfordrer til at gøre.

SpectrumOne på en dagsgraf

Hvis man undersøger den seneste kvartalsrapport, så ses det, at SpectrumOne har haft en positiv udvikling i indtjeningen. Omsætningen har været mindre Q1 2019, men det skyldes især omstrukturering, hvor blandt andet omkostningerne har haft et stort fokus. Her har man i forrige år haft problemer med at finde den optimale forretningsmodel, og derfor har man haft en negativ bundlinje. Her ser man dog nu indikationer på, at virksomheden er på rette spor, og at den nuværende forretningsmodel virker. I forhold til kursen, ser man en positiv trend, hvor prisen på nuværende tidspunkt er baseret på høje forventninger med stor risiko. Kursen er det seneste år steget med over 100%, hvor man ser stor volatilitet og høj handelsvolumen dagligt. Det kan skyldes at mange anvender den til daytrading, hvorfor vi ofte kan se større fald og stigninger over små perioder.

Find de bedste ETF'er og invester snusfornuftigt. Hent vores gratis E-bog. Download e-bog

Konklusion

Jeg mener, at SpectrumOne har store muligheder for at stige markant de næste par år, herunder også kortsigtet. Der ses mange forskellige triggere fremadrettet, hvor der blandt andet er meldinger om dialog med en stor europæisk potentiel partner. Den har dog som nævnt høj risiko og er samtidigt meget volatil, hvorfor jeg opfordrer til, at man laver sin egen analyse af casen. Derudover ser man stadigvæk en stor usikkerhed omkring udviklingen af COVID-19 og dens påvirkning på de kommende kvartaler, hvilket er en faktor at have i mente.

Jeg ejer selv aktier i SpectrumOne

Udkig efter noget andet end SpectrumOne? Stærk indeks-investering kan være svaret!

Med indeksinvestering (ETF) køber du en hel håndfuld aktier med et enkelt klik! Det er en snusfornuftigt og smart løsning for mange private investorer. Download vores omfattede guide. ETF'er fra mange brancher og hele verden samlet i en praktisk PDF lige til at printe.

Del denne artikel

Invested.dk