Din kapital er i fare. Andre gebyrer forekommer. For mere information besøg denne side

aktiekurser

Her er de aktier, der vil vinde, hvis Trump taber valget

Lige nu ser det sort ud for den amerikanske præsident Donald Trump. Om fire måneder står han til valg, men midt i corona-krisen, er arbejdsløsheden strøget til vejrs, imens økonomien i USA er kollapset. Samtidig er landet hærget af utilfredshed og demonstrationer under parolen ”Black Lives Matter”, og som om, at det ikke er nok, bliver corona-virussen ved med at sprede sig i landet.

Find de bedste ETF'er og invester snusfornuftigt. Hent vores gratis E-bog. Download e-bog

Vælgerne giver Trump den værste bedømmelse i hele sin præsidentperiode, og i de gennemsnitlige meningsmålinger har den demokratiske modkandidat, Joe Biden, en historisk føring over Trump med hele 10 procentpoint.

Som privat investor giver situationen gode muligheder, for hvilke aktier har egentlig chancer for at stige, hvis den demokratiske Joe Biden kommer til magten efter valget i USA i november?

Donald Trump står til at tabe ifølge meningsmålingerne.

Flere amerikanske finansmedier har kigget på Joe Bidens politik for at se, hvilke virksomheder, der hurtigt vil nyde godt af hans sejr. Og det står faktisk ret klart.

For det første har Joe Biden længe været fortaler for store infrastruktur-projekter støttet af det offentlige. Det kan ifølge Andy Laperriere, der er leder af U.S. policy research hos Cornerstone Macro, få aktier i den sektor til at stige markant.

Det gælder for eksempel Vulcan Materials (VMC), Granite Construction (GVA), Martin Marietta Materials (MLM) og også American Water Works Company (NYSE:AWK).

Desuden er Joe Biden også fortaler for miljøvenlige selskaber, hvilken igen kan smitte af på for eksempel First Solar (FSLR) og Tesla (TSL).

En anden stor vinder kan blive cannabis-branchen, fordi demokraterne og Joe Biden har et mere afslappet forhold til medicinsk cannabis. Mere liberale love i USA kan få de mange canadiske cannabis-selskaber til at eksplodere i værdi, fordi de dermed får bredere adgang til det store amerikanske marked.

Hvis man ikke tør kaste sig ud i enkeltaktier på det område, kan man vælge ETF’er såsom Horizons Marijuana Life Sciences Index ETF (HMMJ), der for eksempel kan handles  af danskere via handelsplatformen eToro.

Endelig har Biden har også et godt øje for sundhedsforsikringer, og det kunne allerde mærkes i flere aktiekurser, da Bidens status som modkandidat til Trump blev cementeret i Marts-måned. Da Bidens chancer stod klart, steg følgende aktier inden for sundhedsforsikring voldsomt: Anthem (ANTM), Centene (CNC), Cigna (CI), Humana (HUM) og UnitedHealth Group (UNH).

Find de bedste ETF'er og invester snusfornuftigt. Hent vores gratis E-bog. Download e-bog

Midt i mulighederne, er der dog også områder, som Joe Biden har udtalt sig negativt omkring, og som kan udgøre en risiko for visse brancer. For eksempel ønsker Biden mere kontrol med IT-giganter såsom Amazon.com (AMZN) and Facebook (FB). Han går også ind for højere mindsteløn og bedre beskyttelse til lavtlønsgrupper, hvilken kan skade virksomheder som for eksempel McDonald’s (MCD) og Uber Technologies (UBER).

Endelig skal man huske, at intet endnu er afgjort i den amerikanske præsidentvalgkamp.

Udkig efter noget andet end Infrastruktur-aktier? Stærk indeks-investering kan være svaret!

Med indeksinvestering (ETF) køber du en hel håndfuld aktier med et enkelt klik! Det er en snusfornuftigt og smart løsning for mange private investorer. Download vores omfattede guide. ETF'er fra mange brancher og hele verden samlet i en praktisk PDF lige til at printe.

Del denne artikel

Invested.dk