Analyser & meninger

Ekspert: Cannabis-aktier rummer risiko, men der er også mulige guldæg

Privat aktieinvestering i cannabis-virksomheder er særdeles populært i øjeblikket. I Canada er lovgivningen på området løsnet op, og det betyder, at et væld af cannabis-producenter skyder op til stor begejestring for private investorer i hele verden – også i Danmark.

Det er udsigten til tårnhøje gevinster, der lokker investorerne til. De drømmer om, at medicinsk cannabis med tiden bliver blåstemplet flere steder i verden, og at cannabis som rusmiddel måske i fremtiden også kan få samme udbredelse og status som alkohol.

Hvis det sker, bliver markedet for cannabis kolossalt. Men er privat investering i de canadiske cannabis-selskaber på den baggrund en god idé?

Invested.dk har afholdt webinar med Casper Bych, der til dagligt er direktør i Mountainview Capital Corporation, hvor han blandt andet arbejder med investering i cannabis-virksomheder. Se uddrag fra webinaret under artiklen.

Casper Bych øjner et par udmærket opkøbsmuligheder for private, men han ser også en branche, der indeholder en relativt stor risiko.

“Jeg tror generelt, at cannabis-sektoren er stigende, men man skal passe på med hensyn til, hvornår og hvordan man investorer, fordi værdisætningerne i branchen i øjeblikket er meget høje,” siger Casper Bych.

Køb aktier uden kurtage og kopier succesfulde investorer automatisk. Vi anbefaler >>> eToro

Casper Bych forudser, at der kommer til at ske store omvæltninger på det canadiske marked i de kommende år efterhånden som markedet modnes.

“Canada har haft en altdominerede rolle på markedet global set inden for cannabis. Den position vil Canada ikke være i stand til at bibeholde, i takt med, at særligt amerikanske selskaber inden for andre brancher går ind i cannabisbranchen. Det gælder nutraceuticals, alkohol, andre drikke og tobak-firmaer som med stor sandsynlighed vil opkøbe alle de ledende Canadiske selskaber i de kommende år,” forklarer Casper Bych.

Se uddrag fra webinaret med Casper Bych herunder. Bliv medlem af invested.dk for flere gratis webinarer om investering.

Amerikanske selskaber har allerede opkøbt store positioner i selskaber såsom Canopy og Cronos , hvor henholdsvis Constellation Brands og Altria Big Alcohol og Big Tobacco har store positioner. Den næste bølge af virksomhedsovertagelser sker, når amerikanske cannabis-selskaber også begynder at opkøbe Canadiske selskaber, mener Casper Bych.

Få fart på din investering: Se certifikaterne hos en Danmarks førende udstedere Klik her

“Cannabis-markedet vil stadigvæk eksistere i Canada, og markedet vil efter min mening også fortsætte med at vokse i Canada. Der vil dog komme massiv øget konkurrence fra andre lande som kan producere cannabis billigere, fordi de kan plante udendørs med flere høstninger om året,” siger Casper Bych, og giver et råd til private investorer:

”Som investor i canadiske selskaber, skal man holde øje med selskaber, der har potentiale til at blive opkøbt. Her kan man være heldig at få del i en god værdistigning,” siger han.

I den forbindelse nævner Casper Bych blandt andet selskaberne Canntrust, OrganiGram og Hexo Corp, der efter hans vurdering alle har chancen for at blive opkøbt. Tør man ikke løbe risikoen med enkelt aktier, vurderer Casper Bych, at man kan få en god risiko-spredning med cannabis-ETF’en HMMJ (HORIZONS MARIJUANA LIFE SCIENCES INDEX ETF). Denne ETF kan købes hos f.eks. Saxo Bank.

Se uddrag fra webinaret med Casper Bych herunder. Bliv medlem af invested.dk for flere gratis webinarer om investering.

Del denne artikel

Invested.dk