Investering

Drømmer du om afkast på 580%!? Du sku’ ha’ satset på whisky

De fleste investorer drømmer om at have købt det danske C20-indeks lige omkring bunden ved årsskiftet i 2008/09, hvor finanskrisen rasede og C20 lå og rodede rundt nede omkring 250 kroner. På den måde kunne den vakse investor have scoret en kursgevinst på hele 285%.

Men i virkeligheden skulle man have tænkt langt mere kreativt og simpelthen investeret i en palle rigtig god whisky. På den måde kunne man i dag have hjemtaget en gevinst på hele 580%.

Portel Ellen er en af de whisky’er, der er steget meget i værdi.

Det var en af de interessante pointer i webinaret ”Vin og sjældne samlerobjekter: Den nye statsobligation”, der blev afholdt hos invested.dk den 14. oktober 2019.

”Hvis man ser bort fra investering i aktier og i stedet taler om alternative investeringer i samlerobjekter, så er der mange spændende muligheder. Whisky har for eksempel steget hele 580% over de sidste 10 år” forklarede oplægsholder Anders Børsen fra virksomheden Rare Wine Invest.

Alene i det seneste år, altså 2018, har kunst, mønter og vin steget med mellem 9% og 12%, imens whisky også i 2018 isoleret set stak af fra de andre muligheder med en stigning på hele 40%.

Whisky er dog i høj grad en mode-investering i øjeblikket, forklarede Anders Børsen, og derfor rådgiver Rare Wine Invest folk til at kombinerer investering i whisky med investering i dyr rødvin, f.eks. fra Bourgogne. På den måde diversificerer man sin investering på nøjagtigt samme måde, som når en investor i værdipapirer lægger solide obligationer i sin portefølje.

Se nedenstående video, der viser en del af webinaret ”Vin og sjældne samlerobjekter: Den nye statsobligation”, der blev afholdt hos invested.dk den 14. oktober 2019.

Investering i samlerobjekter – som for eksempel rødvin – kan være interessant af mange grunde. For eksempel har det vist sig, at de rigtige vine ikke har været så følsomme over for udsving som aktiemarkedet, hvis man kigger over de seneste 15 år.

Kunne du tænke dig at vide mere om investering i sjælden og eksklusiv vin og spiritus kan du læse mere og hente en gratis guide til via linket her.

Dette er et sponsoreret indlæg, der er skabt i samarbejde med invested.dk. 

Del denne artikel

Invested.dk