Investering

0 kr. i kurtage på Invest hos Lunar resten af januar

Denne artikel er sponsoreret af Lunar.

Det behøver ikke være svært at komme i gang med at investere. Den digitale bank Lunar har et godt tilbud til dig, der gerne vil i gang: Investér i januar via deres investeringsplatform, Invest, og betal 0 kr. i kurtage. Så kan du komme billigt og hurtigt i gang.

Invest har et simpelt brugerinterface, som gør det let for dem, som enten er helt nye i aktiemarkedet eller er startet med at investere for nylig. Instruktionerne på platformen er skrevet i et sprog, som er let at forstå, og man kan følge aktierne i appen, og lære dem at kende, inden man vælger.

På Invest er der ingen minimumsgrænse for, hvor meget du skal købe for, så du kan komme i gang uden nødvendigvis at være mangemillionær. Prisen for at handle aktier ligger normalt på 19 kr. for handler op til 50.000 kr. For handler over 50.000 kr, er handelsprisen normalt 0,1% af det beløb, som handlen koster. Men i resten af januar kan du handle aktier til 0 kr. i kurtage.*

Når du investerer med Invest, gør du det gennem Saxo Bank. Det vil sige, at du opretter dig hos Lunar og får en investeringskonto hos Saxo Bank – men du styrer det hele gennem den brugervenlige Lunar-app.

Derfor skal du investere

2022 har været et år, hvor inflationen gik amok, og i slutningen af året steg priserne med 8,7% i forhold til året før. Har du dine penge stående i banken uden at investere dem, kan du være relativt sikker på, at de mister værdi over tid. Du kan altså købe mindre og mindre med dine penge, jo længere du lader dem stå.

Når du investerer dine penge, giver du dem mulighed for at vokse. Det har historisk set været en god idé. Igennem de seneste 49 år er aktiemarkedet i gennemsnit steget +8% hvert år. Så jo før, du går i gang, jo større chance er der for at få dine penge til at vokse. Hvis du for eksempel havde investeret 500 kr. i det amerikanske S&P 500-indeks hver måned fra start 2016 til slut 2020, altså på fem år, var det blevet til 42.700 kr., når renters rente tælles med. Det svarer til et gennemsnitligt årligt afkast på 8,5% og 42,5% over fem år.

Der er dog også risiko ved at investere, og man bør generelt kun investere penge, som man ikke skal bruge lige med det samme. Det skyldes, at udsvingene på aktiemarkedet kan være store, og der kan være år med både positivt og negativt afkast. Derfor taler mange eksperter om, at man typisk skal have en lidt længere tidshorisont, når man investerer, sådan at man kan neutralisere et eventuelt negativt afkast, hvis man fx. begynder med at investere på et dårligt tidspunkt.

Sådan gør du

Du kan følge din investering i Lunar-appens brugervenlige interface.

Du kan følge din investering i Lunar-appens brugervenlige interface.

Du kan komme hurtigt i gang på følgende måde:

  1. Hent Lunar-appen, og få en gratis konto, kort og en meget brugervenlig bank-app. Du kan sagtens bruge Lunar ved siden af din nuværende bank.
  2. Tilmeld dig Invest i Lunar-appen. Rent teknisk betyder det, at du opretter en investeringskonto hos Saxo Bank**, men at det er Lunar-appen, du investerer fra.
  3. Når du er tilmeldt Invest, sætter du penge ind på din konto og swiper til siden på de aktier, du gerne vil købe. Sådan – nu har du købt din aktie og er blevet medejer af en virksomhed.

Med Invest bliver du også en del af Lunar. Det giver dig en række fordele. For eksempel betaler du ikke noget for at overføre og modtage penge, så længe det er i danske, svenske, norske kroner eller euro. Der er heller ikke noget gebyr for at betale regninger. Ud over det får du en fordelagtig rente på din konto, så længe du bruger dit kort mindst én gang om måneden.

Investér bredere med ETF’er

Hvis du ikke er klar over, hvilke aktier du skal investere i, kan det give god mening at investere i ETF’er. ETF’er er fonde, som bliver handlet på børsen, og de giver dig en mulighed i at investere i en bredere del af aktiemarkedet frem for en enkelt aktie. Det kan have den fordel, at man mindsker risikoen, der kan være ved at investere i et enkelt selskab. Med en ETF kan man investere i hundrede- eller tusindvis af aktier med ét klik, og det er en investeringsform, som er blevet mere populær over de seneste år. Det er der flere grunde til:

  • Du spreder din risiko, fordi du får lidt af mange virksomheder. Det gør dig mindre sårbar, hvis kursen på én aktie ændrer sig.
  • Det er nemt at købe og sælge en ETF, fordi du ligesom med enkeltaktier hurtigt og enkelt kan investere, når markedet er åbent.
  • Der kan være lavere omkostninger end ved traditionelle investeringsforeninger.

Man skal huske, at selv om man spreder risikoen bedre med ETF’er, så er der stadig en overordnet markedsrisiko ved ETF’er, som man ikke kan slippe udenom.

Lavere skat med en aktiesparekonto

Med Invest kan du også få en aktiesparekonto, som giver dig nogle skattemæssige fordele. Når du investerer, skal du normalt betale enten 27% eller 42% i skat af afkastet af dine aktier alt efter afkastets størrelse. Du kan læse nærmere om dette på Skat’s hjemmeside.

Med en aktiesparekonto skal du kun betale 17%.

Fordelene ved en aktiesparekonto er blandt andet:

  • Oprettelsen er gratis, når du bruger Invest hos Lunar
  • Lavere skat. Du beskattes med 17% af afkastet på aktiesparekontoen. Afkastet opgøres efter lagerprincippet ved årets udgang
  • Du kan indskyde op til 106.600 kr.
  • Indrapporteringen af skat bliver klaret automatisk for dig, så du behøver ikke selv foretage dig noget i den forbindelse.

Hundredetusindvis af danskere har i de seneste fire år oprettet en aktiesparekonto, og det skyldes nok, at det på nuværende tidspunkt er den mest skattevenlige kontoform, når man vil investere i aktier. Hvis du vil blive klogere på mulighederne med Invest, så kan du læse mere her.

* Kampagnen gælder for Danske investeringsbrugere indtil d. 31/1-2013. Eventuelt gebyr ud over kurtagen gælder fortsat.

**Når du investerer med Invest, gør du det gennem Saxo Bank A/S. Al handel og investering i aktier indebærer en risiko. Værdien af investeringen kan både stige og falde, og du kan i nogle tilfælde tabe hele det beløb, du har investeret. Vi kan give faktuel information om bevægelser på aktiemarkedet, men tidligere kursudvikling på aktiemarkedet er ikke en indikation på fremtidig udvikling. Vi rådgiver ikke om investeringer og kommer ikke med anbefalinger til hverken køb eller salg af aktier. Ingen information fra Lunar skal derfor betragtes som anbefalinger, og alle beslutninger er alene op til dig

 

 

 

Del denne artikel

Invested.dk