Ikke-kategoriseret

Næste uge: Big tech til eksamen

320 milliarder dollars. Det er det vanvittige beløb, som Apple, Microsoft, Google og Meta tilsammen pumper ind i kunstig intelligens i 2025. Nu skal de bevise, at investeringerne begynder at materialisere sig.

De kommende uger bliver afgørende for tech-giganternes fremtid. Mellem 23. og 31. juli offentliggør de af tech-giganterne deres regnskaber for andet kvartal, og aktiemarkedet holder vejret.

Spørgsmålet er simpelt: Klarer de sig bedre end forventet? For regnskaberne vil definere retningen på aktiemarkedet i den kommende tid.

Alphabet: Annoncer, cloud og AI i fokus.

Alphabet, regnskab 23. Juli. 

Google starter showet, og forventningerne er høje. Analytikere spår en omsætning på mellem 89,2 og 93,6 milliarder dollars – det er mere end Danmarks samlede, statslige udgifter i samme kvartal. Men her kommer det interessante: Indtjeningen per aktie forventes at falde til 2,16 dollars fra kvartalet før, hvor den lå på 2,81 dollars.

Hvorfor? Blandt andet fordi Google bruger ekstremt mange penge på AI. Deres AI Overviews når nu 1,5 milliarder brugere månedligt, men spørgsmålet er, om det kan omsættes til annoncevisninger.

Hvad der kan overraske positivt: Google Cloud vokser stadig med 28% årligt, og deres AI-integration i søgning og andre produkter, som benyttes af milliarder af mennesker, kan give dem et forspring over for konkurrenterne.

Risikoen: De amerikanske myndigheder overvejer at tvinge Google til at sælge Chrome-browseren. Det kunne ændre dele af selskabets forretningsmodel.

Du kan handle Google som et 2x bull-certifikat på Nordnet: BULL GOOG X2 VNT2 (sponsoreret)

Microsoft: Cloud-kongen med AI-superkræfter

Microsoft, regnskab 30. juli.

Hvis der er én virksomhed, der har fået AI til at fungere rent kommercielt, så er det Microsoft. Deres Azure-platform vokser med 34-35% årligt, og AI udgør hele 13 procentpoint af denne vækst.

Tallene er imponerende: Microsoft har en AI-omsætning på 13 milliarder dollars årligt og har investeret 80 milliarder dollars i AI-infrastruktur. Deres Copilot-assistent bruges nu af 60% af Fortune 500-virksomhederne.

Forventningerne: 71-72 milliarder dollars i omsætning, og 3,50-3,60 dollars i EPS (overskud per aktie).

Hvad der kan give udtryk for optimisme: Enterprise-kunderne elsker Microsoft AI, og der er stadig lang vej til mætning.

Bekymringen: Kapacitetsbegrænsninger. Microsoft kan ikke bygge datacentre hurtigt nok til at følge med efterspørgslen, og den stærke vækst er til en vis grad allerede priset ind i aktien.

Du kan handle Microsoft som et 2x bull-certifikat på Nordnet: BULL MSFT X2 VNT2 (sponsoreret)

Meta: Zuckerbergs vilde AI-bet

Meta, regnskab 30. Juli.

Mark Zuckerberg har erklæret 2025 for “et afgørende år for AI”, og han bakker ordene op med handling. Meta forventes at bruge mellem 64-72 milliarder dollars på investeringer i år – det meste på AI.

Reality Labs (selskabets metaverse-division) brænder stadig 4,2 milliarder dollars af hvert kvartal med minimal omsætning. Men Meta AI, som er selskabets alternativ til Chat-GPT, nærmer sig 1 milliard månedlige brugere.

Forventningerne: 42,5-45,5 milliarder dollars i omsætning og omkring 5,82 dollars i EPS (overskud per aktie).

Den positive overraskelse: AI-integration i deres apps virker. 30% flere annoncører bruger deres AI-kreative værktøjer, og annonce-visninger er steget 5%.

Risikoen: Hvor længe kan investorerne tolerere, at Reality Labs skovler penge ud af vinduet? Og EU’s nye regler gør forretningen i Europa dyrere.

Du kan handle Meta som et 2x bull-certifikat på Nordnet: BULL FB X2 VNT (sponsoreret)

Apple: iPhone-kongen under pres

Apple, regnskab 31. Juli.

Apple er den mest udfordrede af de fire lige nu. Selskabet har været mere tilbageholdende med AI-investeringer, men de vil snart rulle Apple Intelligence ud – deres svar på ChatGPT.

Problemet er, at Apple står over for flere udfordringer samtidig: Potentiel told på 900 millioner dollars på kinesiske importvarer, en retssag fra det amerikanske justitsministerium og forsinkelser med at få AI ordentligt interegreret i styresystemet.

Forventningerne: Omkring 89,45 milliarder dollars i omsætning, og EPS på 1,48 dollars (overskud per aktie).

Det positive: iPhone-salget i Kina vokser igen for første gang i to år – med hele 8%. Og hvis Apple Intelligence bliver en hit, kan det udløse en massiv opgraderingscyklus hos forbrugerne.

Udfordringerne: Kina er stadig et usikkert marked, og konkurrencen fra kinesiske brands som Huawei intensiveres.

Du kan handle Apple som et 2x bull-certifikat på Nordnet: BULL AAPL X2 VNT2 (sponsoreret)

Hvem vinder AI-kapløbet?

Lige nu står Microsoft stærkt. De tjene rigtige penge gode penge på deres AI-løsninger i clouden, og deres position i forhold til at sælge til virksomheder er helt i top. Google har det bredeste AI-fundament, men regulatoriske problemer kan blive deres akilleshæl, sammen med konkurrence fra Chat-GPT og andre, som leverer en form for alternativ til de traditionelle søgninger på Google.

Meta har intensiveret deres massive investeringer i AI, men hvis det lykkes, kan de være med helt i front. Apple er kommet sent til festen, men hvis nogen kan gøre AI mainstream for forbrugere, så er det dem.

Bundlinjen

De kommende ugers regnskaber vil afgøre, hvem der ligger sig i front i AI-feltet. En ting er sikkert: Der er milliarder på spil, og vinderne vil dominere det næste årti inden for tech-udvikling.

Hold øje med Cloud-væksttal, AI-omsætning og – måske vigtigst af alt – om selskabernes frontfigurer kan forklare, hvordan deres AI-investeringer bliver til konkrete forretningsresultater. For i sidste ende er det jo resultatet på bundlinjen, som de skal vurderes på.

Del denne artikel

Invested.dk