Guides

Sådan overlever du dit første år som trader

Dit første år som trader markerer en kritisk periode, som sætter sandsynligheden for, om du får langsigtet succes eller fejler på finansmarkederne. Det er en tid, hvor der skal udforskes og eksperimenteres, hvor du kommer til at teste nye idéer med rigtige penge, ofte med smertefulde resultater. Det er også her, du skal opbygge et stærkt fundament med færdigheder og teknikker, som vil vare for evigt.

Du kan skære ned på læringskurven og forbedre dine odds for at overleve ved at kende til hovedaspekterne ved tradingspillet, før du indtager din første position. Så snart du kender de faktiske risici, skal du implementere den rette tankegang, der vil beskytte din kapital, imens du arbejder dig igennem de psykologiske udfordringer, du vil stå over for.

Find de bedste ETF'er og invester snusfornuftigt. Hent vores gratis E-bog. Download e-bog

Før du handler

Som det første skal du opbygge en passende kapital, før du laver din første handel. Trading handler i højere grad om at lave flere handler, end investering gør, og det er derfor vigtigt, at omkostninger såsom kommissioner ikke vil påvirke din psyke og være en for stor udfordring for at få din position i plus.

Nye positioner kan blive meget slemme meget hurtigt og ramme dit stop loss eller række længere end din risikotolerance, hvilket tvinger dig ud af markedet. Dette kan ske adskillige gange på en typisk handelsuge.

Lav en tradingplan, der skitserer din markedstilgang, strategi, mål og risikostyringsteknikker. Juster og ændr på denne plan, så snart du begynder at handle, så du kan se, hvad der virker, og hvad der ikke gør, hvilket vækster din erfaring og dine færdigheder. Lav en journal, der rapporterer dine markedsobservationer, og hvordan de påvirker din plan. Gem de vigtigste ændringer til weekenden, hvor store profitter eller tab ikke vil blinde dig i at lave følelsesmæssigt radikale ændringer i din tradingplan.

Din tradingfordel ligger i en bestemt teknik, observation eller tilgang, som giver dig en fordel over for de andre spillere på markedet. Det er svært at skabe en langsigtet fordel, før du har dig en historik med vindere og tabere, men du kan sagtens tage din første skridt på rejsen uden at lave din første handel. Start med at læse Market Wizards og The New Market Wizards af Jack D. Schwager. Dette vil eksponere dig for en samling af kløgtige personer, som har opnået stor succes på de finansielle markeder.

Forsøg ikke at kopiere deres teknikker, for de vil sandsynligvis ikke virke i dette algoritme-drevet miljø. Fokuser i stedet på deres markedstilgang og psykologis tilstand. Bemærk hvordan selvtilliden præger deres handlinger, fordi de har fjernet al følelsesmæssig baggage og er fuldt engagerede i deres tradingplaner og altid kigger på tallene i modsætning til at blive kastet rundt af impulser.

 

Efter du er begyndt at handle

 

Placer fysiske stop-loss ordrer, hvis du ikke kan kontrollere dine positioner igennem dagen, og hvis du kigger i realtid, så skriv de kurser ned, der vil tvinge dig til at tage dit tab. Start med en enkelt position på et enkelt marked og se, hvor meget mental og psykisk energi det kræves at administrere disse handler. Hæv din eksponering på markedet gradvist og se altid efter, om din følelser kan håndtere den øgede risiko.

Find de bedste ETF'er og invester snusfornuftigt. Hent vores gratis E-bog. Download e-bog

Hold øje med de brede faktorer, der kan påvirke dine positioner som for eksempel de store markedsindekser og økonomiske rapporter. Evaluer dagligt dine handler og resultater og tag noter til det, du ser. Glem alt om at handle med gearing dit første år, og forstå, at det er et avanceret værktøj, der kræver vitale risikostyringsfærdigheder.

Lav en detaljeret logbog af alle dine handler og resultater og tag statistik på det. Du vil ændre dine strategier og handelsinstrumenter ofte det første års tid for at se, hvad der virker, og hvad der ikke gør. Sæt ikke din lid til dine følelser, når du organiserer denne vigtige information. Fokuser i stedet på vindings- og tabsprocenterne af hver strategi.

Kontroller dine omkostninger omhyggeligt dit første år. Behøver du virkelig det dyre grafprogram, eller kan du godt nøjes med det billige webprogram? Sikr dig også, at din mægler matcher din markedstilgang.

 

Konklusion

Statistikken er kraftigt imod alle tradere det første år. For at overleve dit første år som trader, bør du have en systematisk tilgang til at opbygge den rette kapital, lave en solid tradingplan og udføre de første elementer af en god risikobaseret markedsstrategi.

Del denne artikel

Invested.dk