Guides

Bøger – Hvad kan anbefales? Del 1

Der er skrevet et hav af bøger om økonomi og finans, både lærebøger, skønlitteratur og fagbøger. Dette er første artikel i en række der skal gøre udvalget af bøger mere overskueligt ved at udpege nogle forfatteren selv har læst og som samtidig har fået offentlig ros. Listen afgrænser sig ikke til bestemte typer af bøger og således kan lærebøger sagtens optræde.

Køb aktier uden kurtage og kopier succesfulde investorer automatisk. Vi anbefaler >>> eToro

Er man aspirerende investment banker, money manager eller andet indenfor samme industry, er det en fordel at kunne lide at læse. Eksempelvis modtager kommende analytikere hos Goldman Sachs (investment bank i USA – en af de mest eftertragtede at arbejde for) en liste over bøger virksomheden anbefaler man kaster sig over: https://www.quantnet.com/threads/the-goldman-sachs-suggested-reading-list.4916/ – det er en af de mest omfattende lister af bøger indenfor finans og økonomi. Den indeholder ligeledes en række lærebøger der også bruges på business skoler og universiteter.

Derudover skylder alle sig selv at læse en bog indenfor et emne der interesserer dem, hvor ens udbytte er dobbelt i form af underholdning og læring.

Økonomi:

Easy economics

Er man generelt interesseret i økonomi er bogen ”Easy Economics” rigtig god.

Bogen dækker over de fleste store emner indenfor økonomi, herunder: historien om penges oprindelse, hvad en centralbank gør og hvordan bobler skabes. Bogen er suveræn som ”begynder” bog da alle begreber er forståeligt forklaret og ledsages af fremragende illustrationer. Bogen er skrevet i Q&A form og gør op med idéen om at økonomi er kedeligt.

Få fart på din investering: Se certifikaterne hos en Danmarks førende udstedere Klik her

Non-fiktion:

Bogen ”Liar’s Poker” er skrevet af forfatteren Michael Lewis, der har skrevet flere anmelderroste bøger omkring hans egen tid på Wall Street og investering/finans generelt. ”Liar’s Poker” er en af hans mest populære bøger og er en semi-autobiografi om hans karriere i den finansielle sektor i 80’erne. Den skildre de skøre personligheder og ekstreme kultur man kan støde på i store investeringsbanker og er et yderst underholdende indblik i sektoren og ikke mindst de store op- og nedture der uundgåeligt følger med jagten på profit. Selvom bogens historie foregår i 80’erne kan man ikke undgå at få en fornemmelse af at de forskellige personligheder stadig er at finde på Wall Street.

Del denne artikel

Invested.dk