Excluded

Køb Alphabet – Alpha-indikatoren udpeger big tech-aktie

Alphabet, som er Googles modervirksomhed, er stadig et rigtig godt bud på en aktie, som man skal have i sin portefølje.

Den amerikanske søgegigant Alphabet aflagde regnskab i sidste uge.

I virksomhedens seneste regnskab steg omsætningen fra reklamer med hele 43% i forhold til samme kvartal året før, og dermed så ser Alphabet ud til at klare sig bedre end de andre online-reklamevirksomheder igennem de ændringer, som Apple har foretaget med sit iOS 14-styresystem.  Med ændringerne vil Apple gøre sine brugere i stand til at stoppe tredjepartsapps i at indsamle bestemte data, og både Snapchat og Facebook har angivet, at det vil skade muligheden for at målrette reklamer. Men det ser altså ikke ud til at ramme Alphabet i nogen særlig grad, og nogle analytikere forventer endda, at Google kan vinde markedsandele på online-annoncemarkedet på grund af dette.

Ud over reklame på søgemaskinen Google og Googles annoncenetværk har virksomheden også en lang række andre indtægtskilder, som alle er i pæn vækst.

  • Googles cloud-division forøgede omsætningen med 45% i forhold til samme kvartal sidste år
  • Annoncering på Youtube steg med 40% i forhold til samme kvartal sidste år
  • Googles “Other revenues” — som inkluderer hardware, Google Play Store, og YouTube-omsætning, som ikke er relateret til annoncering steg med 23%

Den amerikanske tech-virksomhed har igennem hele pandemien vist sig som et rigtig godt bud på en aktie, også når resten af markedet er i modvind og er dermed stadig en god komponent i en portefølje.

Alpha-indikatoren udpeger Alphabet som en købskandidat baseret på prisudviklingen i forbindelse med det seneste regnskab.

Del denne artikel

Invested.dk