aktiekurser

Stærk aktie: Overset juvel i cannabis-branchen

I de seneste år har der været kraftig fokus på de helbredende virkninger af cannabis-olie. Den nye fokus har betydet, at mange lande har liberaliseret lovgivningen omkring hamp-planten, så millioner af patienter nu har tilgang til de dele af planten, der ikke har rus-effekt.

Som investor har cannabis/marijuana-branchen længe været interessant, fordi den har givet gode muligheder for gevinster i en industri, der endnu er ung. Der har især været fokus på cannabis-industrien i Canada, fordi netop Canada har gået forrest omkring liberalisering af lovgivningen. Den nye politik har skabt et kæmpe forspring for cannabis-virksomheder i Canada, hvilket har skabt milliardomsætning for virksomheder såsom Canopy Growth Corp, Aurora Cannabis og Aphria.

Find de bedste ETF'er og invester snusfornuftigt. Hent vores gratis E-bog. Download e-bog

Det kraftige spotlys på canadiske selskaber har dog i nogen grad betydet, at mange andre selskaber i industrien er blevet lidt overset. Det gælder for eksempel det amerikanske selskab Charlotte’s Web, der gik på børsen sidste år og kan handles under tickernavnet CWEB, for eksempel hos Saxo Bank.

Virksomhedens logo

I de seneste dage er Charlotte’s Web dog for alvor blevet trukket frem i lyset af analytikerne. Det gælder ikke mindst analytikeren Tom Gardner, der er analytiker og administrerende direktør for Fool.com, der er en af USA’s største uafhængige aktieanalyse-sites.

I sin nye analyse anbefaler Tom Gardner et tydeligt ”Køb” af selskabet Charlotte’s Web, og han uddyber:

“Jeg tror, at selskabet er klar til at blive det absolut førende i et nyt marked bakket op af en finansiel styrke som de fleste af deres konkurrenter ikke kan matche. […] Charlotte’s Web har gjort et fantastisk job ved at vinde et marked, før konkurrenterne overhovedet er kommet ud af starthullerne,” skriver Tom Gardner.

Foreløbig har selskabet sine hamp-produkter på hylderne i mere end 6000 butikker i hele USA, og alene i første halvdel af 2019 er antallet af butikker steget med mere end 2300. Samtidig er selskabets omsætning vokset mere end 170% i 2017 og igen med 74% i 2018. Virksomheden råder samtidig over egne marker til produktion og research, der steg fra en produktionskapacitet på 28.000 kg. hamp i 2017 og til hele 300.000 kg. i 2018.

Tilmeld dig evt. webinar om investering i cannabis hos invested.dk

Charlotte’s Web satser på det såkaldte CBD, der er en af de aktive cannabinoider, der findes i cannabisplanten. Cannabinoider kan påvirke centralnervesystemet og f.eks. reducere spasmer og virke smertestillende. Nogle af dem giver også en følelse af rus, men den virkning har CBD ikke, og virksomhedens produkter er blåstemplet af de amerikanske myndigheder (U.S. Hemp Authority), der har har sat Charlotte’s Web på listen over selskaber med højkvalitets produkter inden for hamp.

Et af produkterne fra Charlotte’s Web.

Hele virksomhedens fundament hviler på en følelsesladet historie om pigen Charlotte Figi, der led af en form for uhelbredelig epilepsi. Pigens symptomer forsvandt imidlertid som dug for solen, da hun i 2011 mødte seks brødre, der alle arbejdede med de medicinske virkninger af CBD.

Historien om pigens sygdom kom i medierne, og det blev startskuddet til, at de seks gutter kendt som Stanley-brødrene startede virksomheden Charlotte’s Web, der altså blev opkaldt efter pigen og hendes sygdomshistorie.

I dag har Charlotte’s Web en markedsværdi på 1,6 milliarder dollars og nyder godt af, at interessen for cannabis-olie stadigt stigende, samtidig med, at lovgivningen er begyndt at bakke mere og mere op omkring den medicinske virkning af cannabis.

Som noget helt centralt i virksomhedens succes, kan Charlotte’s Web faktisk fremvise et solidt overskud – noget, der ellers er en stor sjældenhed i cannabis-branchen, hvor de fleste selskaber endnu lever på investorernes nåde og forhåbninger til fremtiden.

Find de bedste ETF'er og invester snusfornuftigt. Hent vores gratis E-bog. Download e-bog

De seks Stanley-brødre er stadig centrale figurer i Charlotte’s Web, men det blev set som en genialitet, da brødrene i foråret 2019 hyrede Deanie Elsner som ny, administrerende direktør for selskabet. Deanie Elsner har en fortid som direktør for de globale levnedsmiddel-virksomheder Kraft Heinz og Kellogg, og ifølge analytikerne forstår hun om nogen at gøre en virksomheds produkter til et slagkraftigt brand.

Som med alle virksomheder inden for cannabis-branchen, skal man regne med stor volatilitet, da industrien stadig er ung. Man skal derfor ikke være nervøs anlagt, når man investerer i cannabis, men ifølge Tom Gardner er Charlotte’s Web i øjeblikket et af de mest lovende selskaber inden for cannabis-produkter.

I skrivende stund ligger Charlotte’s Web i en kurs på 26,87 canadiske dollars – en stigning på 280% siden sin børsintro sidste år. Selskabet kan handles i canadiske dollars under tickernavnet CWEB, for eksempel hos Saxo Bank.

En enkelt af medarbejderne hos invested.dk ejer aktier i Charlotte’s Web.

Udkig efter noget andet end Charlottes web? Stærk indeks-investering kan være svaret!

Med indeksinvestering (ETF) køber du en hel håndfuld aktier med et enkelt klik! Det er en snusfornuftigt og smart løsning for mange private investorer. Download vores omfattede guide. ETF'er fra mange brancher og hele verden samlet i en praktisk PDF lige til at printe.

Del denne artikel

Invested.dk