aktiekurser

Lipidors spray-teknologi kan give kurshop

Der findes mange mulige kandidater inden for biotek, som potentielt kan give store gevinster på længere sigt. En af dem jeg finder meget interessant, er Lipidor AB, som jeg også selv ejer aktier i. Lipidors fokus ligger i udvikling af forbedrede versioner af allerede markedsførte produkter på dermatology-markedet. Her omdanner de produktet til sprayform ved hjælp af deres teknologi AKVANO. Dette gøres for at dække uopfyldte medicinske behov og forbedre livskvaliteten hos patienten ved mere behagelig anvendelse. Teknologien kan anvendes på flere forskellige produkter inden for dermatology, og derfor er der stor mulighed for mange partnerskaber i form lanceringer af nuværende produkter i sprayform fremadrettet.

Skarp ung investor: Frederik Nikolajsen laver aktieanalyser for invested.dk. Frederik læser erhvervsøkonomi på Aarhus Universitet og fik i 2019 en tredjeplads blandt 52.000 deltagere i Børsens Aktiespil. Han vandt desuden førstepladsen i gruppen for aktive tradere under daytrader.dk

Interessen for virksomheden ses også blandt flere private investorer, hvor der blandt andet findes facebookgruppen ”Lipidor aktieägare”, der har omkring 1200 medlemmer. Her deles der informationer, diverse meninger og holdninger, som jeg kan anbefale at følge med i.

Vi ser i det hele taget for tiden en utrolig stor lyst til at investere i højrisiko aktier, og herunder især biotek, med mulighed for store gevinster. Dette skyldes også den store vidensdeling som sker på tværs af forskellige investeringssider og grupper. Der er ofte meget positiv omtale, hvilket man skal være opmærksom på, da det ofte lokker til hurtige og muligvis dårlige beslutninger. Her spiller især følelsen af at glippe en stigning ind, da disse aktier oftest tager store spring ad gangen. Derfor er det vigtigt også selv lave sin egen analyse og sætte sig ind i casen, før man tager beslutningen om at købe.

Fundamentalt

Lipidor er i udvikling- og lanceringsfasen og blev noteret den 27. september 2019, hvilket indbragte omtrent SEK 25 millioner. Omsætningen er minimal, og derved ikke nok til at opnå positive pengestrømme, hvilket dog ofte ses for mindre biotek virksomheder i denne fase. Her er i Q3 2019 vurderet at finansieringen er sikret i mindst 12 måneder, men at yderligere kapital kan være nødvendig for at fremskynde udviklingsmulighederne.

Find de bedste ETF'er og invester snusfornuftigt. Hent vores gratis E-bog. Download e-bog

I forhold til 2020 ses der flere kurstriggere. I deres pipeline er der lige nu 3 mulige partnerskaber, og et eget produkt. Den 24. januar annoncerede Lipidor positive resultater af deres eget produkt AKP-01 fase lll studiet som omhandler spray mod psoriasis. Lipidor er derfor nu i gang med at finde partner til projektet for at skabe den bedst mulige vej i forhold til lancering. Dette vil desuden også kunne bidrage til et potentielt positivt cash flow, og derved finansieringen af yderligere studier.

Teknisk analyse

Lipidor AB på en dagsgraf.

I forhold til det tekniske, ses der en stigende trendkanal med støtteniveauer omkring kurs 15-16 SEK, 17 og 18 SEK, hvorimod modstand først ses omkring toppen af trendkanalen ved kurs 22 SEK. Her ser vi dog tendens til, at der brydes ud af kanalen, hvilket potentiel kan give en højere kurs og en ny trendkanal, hvis kursen kan holde sig over. Kursen ligger lige nu omtrent i midten af trendkanalen, hvilket viser en relativ fin mulighed for potentielle stigninger. I forhold til RSI, er Lipidor hverken over- eller underkøbt, hvilket også støtter et potentielt højere niveau. Volumen har været høj på det sidste, men er aftagende fra de seneste dage, hvor der højest sandsynligt har været en del gevinsthjemtagninger fra kortsigtede investorer, hvilket også kan skyldes faldet efter den succesfulde fase lll.

Jeg er gået i køb

Lipidor AB er meget volatil, grundet især den lave volumen, så den kan derfor svinge meget op og ned fra dag til dag. Derudover har Lipidor negativ indtjening, og kursen er derfor baseret på høje forventninger, hvilket giver høj risiko. Jeg ser dog en stor upside på lang sigt, hertil potentielt en stigning på 100% i 2020, og større stigninger på meget længere sigt, hvorfor den kommer til at ligge stille for mig et stykke tid. Jeg har på nuværende tidspunkt øget min beholdning.

Lipidor kan købes via Saxo Bank.

Del denne artikel

Invested.dk