aktiekurser

Genmab og virksomhedens aktiekurs

Genmab er et internationalt bioteknologiselskab med speciale inden for udviklingen af differentierede antistoflægemidler til behandling af kræft. Genmab er bedst kendt for sine to antistof-teknologiplatforme, DuoBody og HexaBody, samt deres to godkendte lægemidler DARZALEX og Arzerra. Genmab har knap 500 ansatte, og har en omsætning over 3 mia. kr.

Genmabs hovedformål er at skabe de nødvendige medicinale forandringer, der kan forbedre kræftpatienters liv. Dette opnås ved at ved at udvikle og skabe innovative antistofprodukter. Samtidig arbejder Genmab, ifølge eget udsagn, hele tiden på at realisere deres vision om at ændre kræftbehandlingsproceduren ved hjælp af egne produkter. En vision, som de ser realiseret inden år 2025.

Køb aktier uden kurtage og kopier succesfulde investorer automatisk. Vi anbefaler >>> eToro

Virksomhedens aktiekurs

Genmab blev introduceret på Københavns Fondsbørs i 2000. Genmab-aktien må siges at være en volatil aktie, hvilket i høj grad kan siges om medicinalindustrien generelt. Aktiekursen har siden introduktionen på børsmarkedet opnået meget store stigninger. Fra 2012 til 2017 formåede aktiekursen at stige fra 25 kr. til 1400 kr. Dette svarer til et afkast på 5500% på bare 5 år. I skrivende stund handles Genmab til en aktiekurs på 1.400 kr. Endvidere har Genmab ca. 65 mio. udestående aktier, hvilket giver Genmab en markedsværdi på over 88 mia. kr. Genmab har valgt ikke at udbetale udbytte til deres investorer, da de prioriterer at geninvestere pengene i egen fremgang.

 

Genmab R&D center i Holland.

Genmabs historie

Genmab blev grundlagt i 1999 som et Europæisk spin-off af det amerikanske biotekfirma Medarex. Året efter blev Genmab børsnoteret i København og Frankfurt, hvor de tilsammen rejste 1.560 millioner kr. Allerede i 2002 valgte Genmab dog at blive afnoteret fra Frankfurt Stock Exchange.

De efterfølgende år var rigtig gode for Genmab. De fik blandt andet løftet sløret for deres UniBody teknologiplatform, rejst en masse penge igennem private placements samt underskrevet en samudviklings- og kommercialiseringsaftale med GSK for deres antibody, Ofatumumab. De gode tider for Genmab smittede også af på investorerne, som i samme periode sendte aktiekursen fra 25 kr. i 2003 til 400 kr. i 2007.

Køb aktier uden kurtage og kopier succesfulde investorer automatisk. Vi anbefaler >>> eToro

Genmab kom dog ikke uden om finanskrisen, og 2009 skulle vise sig at blive et hårdt år for Genmab. I 2009 angav Genmab nemlig et underskud på 965 millioner kroner for 2008, hvorefter de senere på året måtte afskedige over halvdelen af deres medarbejdere. Samme år valgte storaktionæren Bristol-Myers Squibb, der ejede Medarex, at sælge ud af sine aktier, hvilket medførte store fald i Genmabs aktiekurs.

I 2010 fratrådte den daværende direktør Lisa N. Drakeman fra stillingen. Jan Van de Winkel blev manden til at overtage posten, hvilket skulle vise sig at være en god beslutning.

I 2012 offentliggjorde Genmab deres HexaBody platform, samtidig med at de indgik i tre nye DuoBody platformssamarbejder med henholdsvis Novartis, Janssen og KHK. Dette blev belønnet med høje aktiestigninger.

I 2015-17 formåede Genmab at opnå en masse godkendelser for deres to produkter DARZALEX og Arzerra, hvilket for alvor fik hjulene under Genmab til at snurre. I samme periode vandt Genmab flere priser, herunder ”CEO of the year”, ”Company of the year” og ikke mindst “DenmarkBridge Award”. Investorerne valgte at belønne disse flotte præstationer ved at sende aktiekursen fra 250 kr. i 2015 op til 1.400 kr. i 2019.

Del denne artikel

Invested.dk