aktiekurser

Fingerprint: Algoritme anbefaler køb af aktien

Aktien har været grueligt meget igennem, men nu lysner det for alvor for Fingerprint Cards, der ligger pænt i et ellers surt aktiemarked. I de seneste uger er der ligefrem gået så godt for selskabet, at aktien også er begyndt at blinke som købskandidat hos mange analytikere.

Find de bedste ETF'er og invester snusfornuftigt. Hent vores gratis E-bog. Download e-bog

Det gælder også hos virksomheden Investtech, der vurderer aktier ud for algoritmer og teknisk analyse, og som lige nu giver købsanbefaling for Fingerprint Card på både kort, mellemlang og lang sigt.

Se videoanalysen herunder

Investtech gav webinar hos invested.dk i onsdag den 12. december, og her blev Fingerprint Cards gennemgået ud fra en lang række data. Blandt andet viser det sig, at flere ansatte i Fingerprint Cards er begyndt at købe tungt op i aktien, og det tyder på, at der er optimisme og tro på fremtiden internt i virksomheden. Alt i alt scorer Fingerprint Cards 93 point ud af 100 mulige i Investtechs totaltanalyse af selskabet, og det betyder, at de næste 6 måneder ifølge statistikken kan se særdeles pæne ud for den ellers hårdt prøvede svenske virksomhed.

Fingerprint arbejder med såkaldt biometrisk godkendelse, hvilket f.eks. betyder, at elektroniske gadget såsom smartphones kan validere ejeren ved hjælp af særlige kendetegn såsom fingeraftryk. I 2015 og 2016 var der ekstremt hype om aktien, og Fingerprint Cards blev set som markedsleder i det hurtigt voksende marked for biometrisk godkendelse. Der var ligefrem snak om, at virksomheden ville blive købt af Samsung, eller giganten Apple, og aktien steg på kort tid over 1600%.

Find de bedste ETF'er og invester snusfornuftigt. Hent vores gratis E-bog. Download e-bog

Siden er det gået stejlt ned ad bakke for selskabet. Det store gennembrud lod vente på sig, og pludselig så det ud til, at konkurrenternes teknologi overhalede Fingerprints samtidig med, at væksten i selskabet begyndte at aftage.

Men nu tyder i hvert fald aktiekursen på, at selskabet igen kan være ved at finde fodfæste. Der er indgået nye strategiske samarbejder i Asien og Mellemøsten, og kursen er i en generel stigende trend. Aktien kan købes på de fleste handelsplatforme, for eksempel SaxoInvestor.

Del denne artikel

Invested.dk