aktiekurser

Dansk tech-aktie med kurspotentiale gemmer sig på den norske børs

Napatech A/S er et dansk selskab, som er noteret i Norge på Oslo børs. Napatech udbyder avanceret netværksudstyr til primært store globale selskaber som blandt andet datacentre og telekommunikationsudbydere, som hjælper med at øge performance og sikkerhed.

Find de bedste ETF'er og invester snusfornuftigt. Hent vores gratis E-bog. Download e-bog

Det sker specielt via deres FPGA-baserede SmartNIC’er samt tilhørende software løsninger og dertil ekspertise i FPGA-baseret software/hardware. Napatech står godt positioneret på et marked i høj vækst, hvor mange virksomheder har brug for hurtigere og mere sikker netværks performance, som samtidigt reducerer serverudnyttelse og omkostninger.

Skarp ung investor: Frederik Nikolajsen laver aktieanalyser for invested.dk. Frederik læser erhvervsøkonomi på Aarhus Universitet og fik i 2019 en tredjeplads blandt 52.000 deltagere i Børsens Aktiespil. Han vandt desuden førstepladsen i gruppen for aktive tradere under daytrader.dk

Napatech har en stærk ledelse med mange års erfaring i IT-branchen, men havde igennem 2017/2018 et kraftigt fald i kursen grundet specielt store nedskrivninger og forkert fokus i markedet. Her trådte Ray Smets til i juli 2018, hvor han foretog en stor oprydning i virksomheden og satte gang i salget. De er derfor nu godt på vej mod stabilitet med stor fremdrift og vækst.

Mange investorer har over den seneste tid søgt mod Tech-sektoren, som har oplevet en stor fremgang igennem Covid-19. Her er flere selskaber højt prissat, hvilket gør det særligt svært at vurdere, om man skal købe sig ind. Napatech er en mindre virksomhed, og ikke særligt omtalt på diverse sociale medier. For Napatech kan det betyde, at prisen ikke er drevet på FOMO. På trods af dette har selskabet haft en stor stigning i kursen år, hvilket kan indikere grundlæggende begejstring over de seneste resultater og hertil høje forventninger hos investorerne.

Find de bedste ETF'er og invester snusfornuftigt. Hent vores gratis E-bog. Download e-bog

Hvis man undersøger diverse rapporter, så man for første gang siden børsnoteringen et positivt cash flow i 2019, som ser ud til at vækste endnu mere i 2020. Halvårs-rapporten viser for første gang et positivt resultat på bundlinjen, en styrket pengestrøm og en forbedret rentabilitet med blandt andet en stærk forøgelse i omsætningen på 23% i andet kvartal. De stærke resultater igennem 2020, giver indikationer om et godt Q3 regnskab. Dette kommer den 27. oktober, hvor vi frem mod datoen muligvis også vil kunne se en stigning i kursen.

Markedet er fyldt med store Tech selskaber, hvilket giver en hård konkurrence om markedsandele. Men i branchen ser man dog mange opkøb af denne type vækstselskaber med store Tech-kompetencer på området. Det gør Napatech til en attraktiv opkøbskandidat for flere af de større selskaber, hvilket kunne være en mulighed i den nærmeste fremtid.

Der har generelt været en relativ lav volumen i handlen, som dog over de seneste måneder har været en del højere grundet gode resultater. Det har også medvirket til en stigning på godt og vel 150%. Napatech er generelt relativ volatil grundet især volumen, hvor vi så et brud på trendkanalen tilbage i august. Kursen har siden bevæget sig relativt sidelæns i et spænd mellem kurs 10.50 NOK til 13 NOK. I de seneste dage har kursen dog brudt opad, hvilket er gode tegn. Selvom der er tale om en volatil aktie forventer jeg, at effekten af Q3 rapporten den 27. oktober vil kunne holde kursen fra at falde til bunden af den gamle range omkring 10.

Napatech på en dagsgraf

Konklusion

Alt i alt er Napatech en high-risk case, som først er begyndt at være profitabel i år. Der er hård konkurrence fra store tech selskaber, og kursen har allerede haft en stærk udvikling. Det kan dog hurtigt ændre sig, hvis ikke virksomheden lever op til forventningerne. Jeg synes personligt at casen er interessant, men jeg er dog langt fra ekspert i forhold til diverse produkter og dertilhørende kompetencer inden for dette område. Dog ser jeg potentiale på baggrund af markedsudviklingen, stærk vækst og opkøbsmuligheder, hvorfor jeg valgte at tilføje Napatech til min portefølje tilbage i januar 2020. Hvis man dog er interesseret i at se andres synspunkter og viden inden for området, kan jeg dog anbefale at besøge forummet hos finansavisen.no, hvor Napatech bliver debatteret i forskellige tråde.

Jeg ejer selv aktier i Napatech

Napatech kan for eksempel handles via handelsplatformen MarketsI

Udkig efter noget andet end Napatech? Stærk indeks-investering kan være svaret!

Med indeksinvestering (ETF) køber du en hel håndfuld aktier med et enkelt klik! Det er en snusfornuftigt og smart løsning for mange private investorer. Download vores omfattede guide. ETF'er fra mange brancher og hele verden samlet i en praktisk PDF lige til at printe.

Del denne artikel

Invested.dk