aktiekurser

Bedste aktier i 2020 – her er vores syn på spændende aktier i det nye år

Aktieåret 2020 bliver uden tvivl særdeles spændende. December 2019 sluttede af med nye kursrekorder for mange selskaber, og hvis udviklingen forsætter kan der være mange penge at tjene ved at ramme de bedste aktier i 2020.

Meld dig ind i invested.dk, hvis du vil høre live-webinarer fra eksperter, der hver uge fortæller om gode aktier i 2020 samt investeringsmuligheder i det nye år.

Men som altid med aktier, lurer der naturligvis også en risiko i markedet. Verdens største økonomi, USA, går ind i et valgår, hvor Donald Trump skal forsvare sin stilling som præsident. Valget kan give anledning til uro, der kan skabe bølgegang på markederne, også blandt de bedste aktier i Danmark. Samtidig tyder mange nøgletal på en smule afmatning i økonomien her ved indgangen til 2020.

Hidtil har verdens store centralbanker dog formået at holde hånden under markederne, og hvis det fortsætter i det nye år, vil det kunne give stærke afkast til de bedste aktier i 2020.

For private investorer har der aldrig været så mange muligheder på børsmarkedet som i disse år. Mange handelsplatforme har åbnet op for handel med spændende kinesiske aktier, og her kan store kinesiske selskaber såsom Alibaba, Tencent og Baidu friste private investorer i det nye år.
Her på invested.dk har vi kigget dybt i krystalkuglen for at finde vores bud på spændende og gode aktier i 2020. På aktiemarkedet er der aldrig garanti – slet ikke, hvis verden bliver ramt af recession – men du kan i hvert fald bruge følgende liste til inspiration i jagten på de bedste aktier i 2020.

Få nøjagtig det, du betaler for med kurtagefri aktieinvestering >>> Gå til eToro

Spændende aktier med potentiale i 2020:

The Walt Disney Company (DIS), NYSE , Risiko: Mellem
Verdens største underholdningskoncern, Disney, gik ind i december 2019 med den højeste aktiekurs for selskabet nogensinde, og analytikerne forventer, at Disney atter befinder sig blandt de bedste aktier i 2020.

Disney under ledelse af Robert Iger har i den grad fulgt med udviklingen, og virksomheden dækker i dag over broadcasting, filmproduktion, medienetværk, forlystelsesparker, merchandise og så den helt nye streamingtjeneste Disney+, der fra november 2019 er i direkte konkurrence med Netflix, HBO og Apple TV+. På den bane spås Disney særdeles gode chancer, fordi koncernen har et meget stort bagkatalog af Disney-film og serier, der går 100 år tilbage til begyndelsen i 1923. Hertil kommer, at Disney i marts 2019 også købte konkurrenten 21st Century Fox, så Disney dermed fik rettigheder over kassesucceser såsom Avatar, Titanic, Star Wars samt tusindvis af andre produktioner, der nu kan blive set via Disney+.

Disney+ er i det hele taget investorernes store håb i 2020, og den, der kan sende Disney op blandt de bedste af de store aktier i 2020. Disney+ blev lanceret den 12. november 2019 i Holland, USA og Canada, og allerede på førstedagen fik streamingtjenesten over 10 millioner abonnenter. Siden har Disney+ spredt sig til flere lande, og i det nye år forventer man, at også Danmark kommer med på listen over lande med tilgang til den nye streamingtjeneste. Her forventes, at prisen på Disney+ kommer til at lægge på kun 49 kroner i modsætning til Netflix, der dags dato koster 87 kroner om måneden. Dermed lægger Disney-koncernen et voldsomt pres på Netflix, der allerede er begyndt at vise svaghedstegn i form af et faldende antal abonnenter i USA. I takt med, at Netflix mister licens til indhold fra blandt andet Disney-koncernen, har Netflix været nødt til at skrue op for produktionen af eget indhold, og dermed er der lagt en tung økonomisk byrde på skuldrene af Disneys store konkurrent på streaming.

Det er i det hele taget en toptunet Walt Disney-koncern, der går ind i aktieåret 2020. Langt de fleste amerikanske analytikere har aktien som ”køb” eller ”stærkt køb”, og det gennemsnitlige kursmål ligger lige under 160 USD. Enkelte tror endda, at aktien kan komme op i 175 USD inden alt for længe. Heriblandt Mark Zgutowicz fra analyseinstituttet Rosenblatt, der især hæfter sig ved det enorme antal abonnenter, der allerede er strømmet til Disney+, hvilket tyder godt for fremtiden for verdens største underholdningskoncern. Leder du efter store, amerikanske aktier, så er Disney ikke til at komme uden om som en af de mest spændende aktier i 2020.

iShares Gold Producers UCITS ETF (IS0E), DB. Risiko: Mellem
Dette papir er ikke en egentlig aktie, men derimod en såkaldt børshandlet fond (ETF), der følger udviklingen i store selskaber i guldminebranchen. Denne ETF kan dog findes på de fleste handelsplatforme, og den handles lige så nemt som en aktie. Prisen på guld er tilbøjelig til at stige, hvis der er usikkerhed i verdensøkonomien, og netop uro kan meget vel blive kendetegnende for aktier i 2020, også blandt de ellers gode aktier. I så fald vil iShares Gold Producers ETF have gode chancer for at stige i værdi.

Guld kan vise sig at være en god investering i 2020.

Fonden køber op i selskaber, der er en del af S&P Commodity Producers Gold Index, så stigninger og fald i fonden lægger sig så tæt som muligt op ad udviklingen S&P Commodity Producers Gold Index. Hvis du køber denne ETF, så kommer du dermed til at eje en lille andel af næsten 40 selskaber, der arbejder med udvinding og efterforskning af guld. De største poster ligger i kendte navne såsom Barrick Gold Corp, Newmont Goldcop og Kirkland Lake, men der er også mindre selskaber i guldminebranchen fordelt på i alt 8 lande med hovedvægt på minedrift i Canada. Eftersom selskaberne arbejder med at udvinde guld, er de stærkt afhængige af en høj pris på guld. Det betyder, at selskabernes indtægt typisk stiger markant, hvis guldprisen begynder at gå op.

Med iShares Gold Producers ETF (IS0E) køber du en fond, der er UCITS-godkendt. Det betyder, at den lever op til forskellige regler om risiko og gennemsigtighed, der gælder i EU. Da fonden samtidig handles i euro, undgår du valutarisiko, fordi den danske kroner i høj grad er bundet til euroen.
Prisen på guld har været i stigende trend siden, at prisen i foråret 2019 brød ud af et meget kraftigt teknisk modstands-niveau. Det faktum har fået mange analytikere til at vejre ny morgenluft for guldet, der i første omgang spås en stigning helt op til 1900 USD per troy ounce guld. En sådan stigning kræver dog sandsynligvis betydelig uro i verden, både hvad angår pengepolitik og geopolitik.

Det kan for eksempel ske ved:

1. Handelskonflikten mellem Kina og USA optrappes
2. Den amerikanske centralbank sænker renten flere gange
3. Den amerikanske dollar devalueres
4. Verdens store økonomier går i recession
Med en investering i iShares Gold Producers ETF kan man sige, at du har købt dig en lille forsikring mod den slags uro, der kan ramme også de bedste aktier i 2020.

Digital Turbine Inc. (APPS), Nasdaq. Risiko: Høj
Her er der tale om en rigtig risiko-aktie, hvor man køber sig ind i en chance for en stor stigning, men også en risiko for et større fald. Digital Turbine-aktien er dog i december 2019 blev anbefalet af Jeff Meyers fra den ansete hedgefond Cobia Capital, der scanner det globale marked, for at finde små selskaber, der efter fondens mening er for lavt værdisat. Digital Turbine er et amerikansk selskab, der blandt andet beskæftiger sig med at forudinstallere apps på nye mobiltelefoner med android-styresystem, og selskabets forretningsmodel er så skarp, at den med lidt held kan sende selskabet op blandt de bedste aktier i 2020.

Digital turbine er et bud på en stærk aktie i 2020, der dog også rummer en høj risiko.

Når du for eksempel åbner din nye Samsung-telefon første gang og indtaster nogle data om dig selv, så vil det i mange tilfælde være Digital Turbine, der bestemmer, hvilke apps du skal se, når telefonen er klar til brug. For den tjeneste modtager Digital Turbine enten en engangsbetaling fra app-udviklerne eller de får en lille del af den indtægt, der bliver generet, når du bruger den pågældende app. Det gælder for eksempel deres aftale med streaming-tjeneste Netflix. Her får Digital Turbine en lille del af den månedlige abonnements-betaling, hvis du som kunde ender med at trykke på Netflix på din nye telefon og starter et abonnement.

Lige nu er Digital Turbine en af de ganske få selskaber, der arbejder i præcis denne niche for pre-installation af apps. I starten af 2019 skrev selskabet kontrakt med Samsung, og i november blev selskabet rangeret som nr. 63 på listen over de hurtigst voksende selskaber i Nordamerika, Deloitte's 2019 Technology Fast 500-liste.

Få nøjagtig det, du betaler for med kurtagefri aktieinvestering >>> Gå til eToro

Selskabet har således foden indenfor på 160 millioner telefoner og har hjulpet med installation af mere end 1,5 milliarder apps på telefoner i 190 lande.
Aktien steg fra omkring 2 USD i sommeren 2019 til omkring 8 USD i efteråret 2019, men ifølge Jeff Meyers fra Cobia Capital skyldes en stor del af stigning alene køb fra private og mindre fonde. Digital Turbine har endnu til gode at blive ”opdaget” af de helt store investorer og sammen med en konsolidering af selskabets forretning kan det betyde kraftige stigninger i fremtiden for det lille amerikanske selskab. I første omgang regner mange analytikere med en stigning på 25% fra en pris på omkring 8 USD, men Jeff Meyers er dog noget mere optimistisk, og selvom han ikke sætter et præcist kursmål i sin analyse af selskabet, så satser han på, at Digital Turbine bliver blandt de bedste aktier i 2020.

Del denne artikel

Invested.dk