aktiekurser

Apple kommer stærkt igen efter stort fald

Generelt har Apple aktien været en stor succes på aktiemarkedet, og den har været populær blandt aktieanbefalinger. I 2018 faldt aktien dog kraftigt i løbet af fjerde kvartal. På blot 6 uger, styrtdykkede aktien med hele 20 procent. Det skyldtes en kombination af en usikker markedsøkonomi, høje priser på iPhone og manglende innovation. Ligeledes vurderede man i branchen, at det ville blive svært for Apple at lave et come-back.

Find de bedste ETF'er og invester snusfornuftigt. Hent vores gratis E-bog. Download e-bog

2019 viser dog, at aktien er kommet stærkt igen. Jeg vurderer ud fra en teknisk analyse, at Apple-aktien fortsat har et stort potentiale opad, hvis aktien kan bryde gamle kursrekorder fra sidste år.

Handelsstrategi

Aktuel kurs er 207 dollar.
Aktien har senest skabt et købssignal med bruddet over gammel modstandsniveauet i 198 dollar. Langsigtet mål for køb af aktien har jeg helt oppe i 325 dollar, som også vil være ny all time high. Tabs og salgsstop lægger jeg ind ved brud under 170 dollar. Man kan alternativt afvente næste købssignal, som kommer ved brud over modstand i 230 dollar.

Aktien kan f.eks. købes via handelsplatformen SaxoInvestor eller igennem din egen bank.

Peter Arendt har siden 2007 fungeret som selvstændig handelsrådgiver for danske spekulanter og investorer med virksomheden minAGRO. Peter er i den forbindelse landets ledende ekspert i analyse af fundamentale og tekniske forhold af afgrøder samt aktier og valuta. Du kan købe privatcoaching af Peter Arendt her. Du kan læse mere om Peter og evt. aktieanbefalinger.

Teknisk analyse

Apple-aktien er tilbage i op-trend, efter en kraftig nedtur hen over efteråret 2018. Siden årets begyndelse, 2019, har aktien således været stigende i kurs. Senest er den nye op-trend blevet bekræftet med brud over modstand og top i 198 dollar. Et brud der også har frembragte et købssignal. Et efterfølgende brud over gammel kursrekord og modstand i 230 dollar, vil endnu en gang bekræfte aktiens nuværende op-trend. Samtidig vil brud over 230 dollar frembringe en teknisk formation, med kursmål oppe i 325 dollar. Derfor vil jeg sætte målet for et køb af Apple aktien oppe i 325 dollar og derfor vil et brud over 230 dollar også indikere køb af aktien.

De tekniske indikatorer ser stærke ud, og viser stigende momentum i aktien i opadgående retning. Både RSI og MACD er stigende, med toppe og bunde der ligeledes er stigende.

I nedadgående retning vil et brud under støtteniveauet i først 184 og dernæst 170 dollar være et svaghedstegn. Derfor vil jeg tage tab hjem på et køb af aktien hvis et af disse støtteniveauer bliver brudt. Jeg vil selv vælge at bruge de 170 dollar som salgsstop for et køb af aktien, som landet ligger lige nu. Yderlige brud under støtteniveauet i kurs 142 dollar, vil i givet fald vende trenden til nedadgående på helt lang sigt og vil få aktien ind i en ny stor nedtur. Dette scenarium virker dog ikke så sandsynligt ovenpå de seneste fire måneder kraftige optur.

Derfor mener jeg at aktien er købsaktuel nu med en fin gevinstmulighed i forhold til den tabsrisiko der løbes. Så må vi blot se om aktien kan gå op og bryde de gamle kursrekorder i 230 dollar.

Aktien kan for eksempel købes igen handelsplatformen SaxoInvestor

Apple-aktien på en ugegraf.

Peter Arendt er ekstern skribent for invested.dk. Peter har siden 2007 fungeret som selvstændig handelsrådgiver for danske spekulanter og investorer med virksomheden minAGRO. Peter er i den forbindelse landets ledende ekspert i analyse af fundamentale og tekniske forhold af afgrøder samt aktier og valuta. Du kan købe privatcoaching af Peter Arendt her.

Udkig efter noget andet end Apple? Stærk indeks-investering kan være svaret!

Med indeksinvestering (ETF) køber du en hel håndfuld aktier med et enkelt klik! Det er en snusfornuftigt og smart løsning for mange private investorer. Download vores omfattede guide. ETF'er fra mange brancher og hele verden samlet i en praktisk PDF lige til at printe.

Del denne artikel

Invested.dk