aktiekurser

Fingerprint-aktien tæt på ny optur

Fingerprint-aktien har mildest talt været en hård periode igennem de seneste år. En uafbrudt nedtur, kan dog være ved at vende til ny optur. Lige nu kan aktien forventes at falde lidt tilbage i kurs igen. Denne korrektion kan bruges som afsæt til at komme ind i aktien. Rent teknisk er det en risikofyldt aktie. Der er dog gode perspektiver i opadgående retning på lang sigt og en masse såkaldte gap’s i grafen, der skal lukkes på lang sigt. Derfor kan aktien godt være en interessant, men også en meget risikofyldt investering, igen.

Find de bedste ETF'er og invester snusfornuftigt. Hent vores gratis E-bog. Download e-bog

Se min analyse og mit forslag til hvordan du kan komme ind i aktien nedenfor.

Handelsstrategi

Aktuel kurs er 16,29 SEK

Jeg vil ikke købe aktien endnu. En korrektion tilbage mod 10 kroner kan bruges som et afsæt til køb. Alternativt kan et brud op over 19,70 være en signalgiver til køb. I givet fald vil jeg i første omgang sætte målet oppe ved 31,30 SEK. Salgs og tabsstop kan f.eks. sættes ved 9,70 SEK, hvis/når et at de to købs-scenarier, bliver en realitet. Aktien kan f.eks. købes hos SaxoInvestor.

Peter Arendt har siden 2007 fungeret som selvstændig handelsrådgiver for danske spekulanter og investorer med virksomheden minAGRO. Peter er i den forbindelse landets ledende ekspert i analyse af fundamentale og tekniske forhold af afgrøder samt aktier og valuta. Du kan købe privatcoaching af Peter Arendt her.

Teknisk analyse

Fingerprint-aktien har genfundet de mere kursfaste takter på det seneste, ovenpå den markante nedtur der satte ind tilbage i 2015, hvor aktien var oppe og ramme et topniveau i knap 135 SEK. Nedturen betød, at aktien sidste år var nede og ramme et lavpunkt i omegnen af blot 6 SEK.

Undervejs i nedturen har aktiens kursgraf skabt et hav af gap’s. Det vil sige huller i grafen, som i teorien skal lukkes på et tidspunkt. Første gap er blevet lukket. Nu ligger næste gap oppe ved 25 SEK. Herefter ved 31,30 og dernæst ved 34,75 SEK. Til sidst er der desuden et gap, der ligger helt oppe ved 73 SEK. Så der er med andre ord, masser af gap’s, som aktien potentielt skal op og lukke.

Aktien kan allerede nu være i gang med at bunde ud og dermed være ved at gå tilbage i op-trend. Første reelle tegn kom forleden, da modstand i området omkring 14 SEK blev brudt.

Efter at aktien i går var oppe i godt 19,70 SEK, falder den nu tilbage i kurs og der er derfor kommet en lille nøglevending, der potentielt kan få aktien til at søge tilbage mod området omkring 10 SEK. Skulle aktien korrigere tilbage mod dette niveau, får vi en ny købsmulighed.

Efterfølgende er der lidt støtte nede ved 9,70 SEK skulle aktien bryde her under, så bliver op-trenden ikke til noget alligevel og derfor kan der sættes et meget tæt stop loss ind, ved køb af aktien omkring 10 SEK.

Find de bedste ETF'er og invester snusfornuftigt. Hent vores gratis E-bog. Download e-bog

I opadgående retning vil jeg ved køb af aktien jagte profit oppe ved det gap, der ligger i 31,30 SEK – i første omgang. Det er også en fin profit.

Hvis ikke aktien skal korrigere tilbage mod 10 SEK, så vil jeg anvende et brud op over toppen fra i går i 19,70 SEK til at købe aktien.

De tekniske indikatorer taler for at aktien skal tilbage i op-trend og derfor taler de tekniske indikatorer for køb af aktien, selvom der er tale om en forholdsvis vild aktie med et stort risikopotentiale.

Fingerprint-aktien på en ugegraf

Peter Arendt er ekstern skribent for invested.dk. Peter har siden 2007 fungeret som selvstændig handelsrådgiver for danske spekulanter og investorer med virksomheden minAGRO. Peter er i den forbindelse landets ledende ekspert i analyse af fundamentale og tekniske forhold af afgrøder samt aktier og valuta. Du kan købe privatcoaching af Peter Arendt her.

Del denne artikel

Invested.dk