Wall Street

Globus 60x60Definition af Wall Street

(I) En gade der ligger i det nedre Manhattan, som er det hjemmet for the New York Stock Exchange. Gaden er det historiske hovedkvarter for de største amerikanske børsmæglerselskaber og investeringsbanker. Mange af disse virksomheder har siden bredt sig ud over hele Manhattan og USA. Wall Street blev opkaldt efter trævæggen, som de hollandske kolonier byggede i dette område i 1653 for at beskytte dem selv fra briterne og de indfødte amerikanere.

Find de bedste ETF'er og invester snusfornuftigt. Hent vores gratis E-bog. Download e-bog

(II) Et udtryk der bruges som det kollektive navn for det finansielle og investeringsmæssige miljø, hvilket inkluderer børser og store banker, mæglere og store virksomheder.

IE 60x60InvestEd forklarer Wall Street

(I) I dag er det hele den nedre del af Manhattan, der betegnes som New Yorks finansielle distrikt, hvilket dækker over Wall Street, Battery Park, the Southstreet Seaport, Trinity Church og Woolworth bygningen.

(II) Nogle mener, at enorme virksomheder har en uretfærdig fordel i forhold til mindre virksomheder om at kunne skaffe kapital hurtigt igennem investeringsmiljøet. Outsidere føler, at Wall Street er en eksklusiv cirkel skabt af de magtfulde, grådige og korrupte. Andre mener, at dette synspunkt er forældet. I dag er der mange mæglere over hele USA, der giver investorer fri mulighed for at få adgang til samme information som Wall Streets finansfyrster.

Invested.dk